Reklama

Reklama

Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 080)

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

A tak se začíná má terapie záměrným chozením na díla, jež nazývati kinematografií vpravdě barbarské jest. Film, jehož kreténství dá se shrnout do scény z natáčení, kdy se baví Nispel s bulharským producentem bez tlumočníka a z rozhovoru si oba odnesou poznatek "hele vole dáme tam katapult, aby jako to bylo fakt hustý." Už se těším na audiokomentář tvůrců. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Milí odpadoví a jednohvězdičkoví hodnotitelé, mám na vás několik nechápavých dotázků: co jste vlastně od filmu s názvem "Barbar Conan" očekávali? Muzikálové zpracování, baletní kreace, zadumané shakespearovské projevy, předčítání z Homérových děl a vzletnou recitaci Keatsových básní, protknutou happeningem, ve kterém se hlavní hrdina omotá hajzlpapírem a padouch si pomaže přirození nutelou? Nemyslíte, že by přitom ty postavy z vybájeného dávnověku vypadaly poněkud absurdně? Nedívali jste se náhodou na ten film čistě jen proto, abyste pak na něj mohli pohrdavě naplivat? Tak buďte upřímní, do hajzlu, a prostě místo těch rádoby znaleckých odsuzujících žvástů napište: "Nemám rád/a akční fantasy a na Conana jsem se čuměl/a pouze z toho důvodu, že jsem sebemrskačský kokot se zálibou v dehonestování béček." Takové nepokrytecké vysvětlení bych brala. Možná to někoho překvapí, ale tahle varianta Conana se blíží k literární předloze mnohem víc na dosah, než opěvovaný kousek od Milliuse. Howardovi by se to líbilo - vzhled i projevy hrdiny, magií cinknutí zlouni s megalomanskými sklony na ovládnutí světa, zachráněná roštěnka pro sexuálně romantické chvíle, krásně vypiplané prostředí, připomínka Conanových pirátských eskapád... Byla jsem mile překvapená, jak moc mě tahle filmová verze Conana dokázala vrátit do dob puberty, kdy jsem Howardovy povídky i romány s očima navrch hlavy hltala (byť jsem pravděpodobně neconanovala s verbalovou vehemencí). Povím vám, co mně chybělo k udělení velmi spokojených čtyř hvězdiček: o něco méně debilní závěrečná čtvrtina, zajímavější (a přehlednější) choreografie soubojů, monumentánější hudba (tady byla naprosto nenápadná a nezapamatovatelná, narozdíl od majstrštyku Basila Poledourise), ubrat roštěnce na permanentně dokonalém nalíčení a zdánlivě nepodstatný detail - mít ten cigán modré kontaktní čočky, tak bych mu i odpustila, že se svými negroidními rysy připomíná seveřana asi tolik, jako já Dalajlámu. Můj verdikt: 68% a pokračování v podobném duchu, kdy divák odloží mozek do skleničky a akorát odpočívá u hýbajících se pohádkových obrázků, bych se nijak nebránila. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Mnohé veci sú tu dobre. Tento film je literárnemu Conanovi prekvapivo bližší, než kultová verzia so Schwarzeneggerom. Takisto Jason Momoa nie je ako nový Conan úplne zlá voľba, Bob Sapp je Bob Sapp a rozhodne poteší Ron Perlman v úlohe otca. Tým by sme však pomaly ale iste končili. Po vizuálnej stránke to nie je dobré ani zlé, efektov je miestami príliš veľa, záporné postavy slabučké (Rose McGowan, Stephen Lang)... Škoda. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo od počátku jasno, zálibně Conanuji od útlého věku. Již jako náctiletý jsem vždy toužil mít dlouhý a těžký meč, kterým bych se dokázal mistrně ohánět a dlouhodobým taháním za ten, kterým jsem disponoval a léty odříkání na cvičišti, jsem si svůj sen splnil. Vlastním vše, co kdy bylo o Conanování napsáno a jsem v odborných kruzích považován za experta. Bytostně nesnáším ty, kteří se na nás, Conanisty, dívají přes prsty, nebo takové, kteří mají dokonce tu drzost otírat se mi o mého milovaného Roberta Ervína. Ti si vyslouží tak maximálně výron mé upřímné nenávisti a nekonečné pohrdání. Bylo přece již mnohokráte vědecky prokázáno, že Conanie je zdravá a rozvíjí fantazii! Dovedete si jistě představit mé zděšení, když jsem se dozvěděl, že ho při nejnovějším počinu bere do ruky nějaký podivný nácek, který dosud pocákal co mohl, můj cimmerský idol má ztvárnit nějaký Momoa z Waikiki, co se tak tak vešel do tolerance povolené pigmentace, a sžíravá skepse svírala mé slabiny. Naštěstí se toho Herr Nispel zhostil se ctí a vše dopadlo nad očekávání dobře. Hutné, krvavé, temné, Conan typově skvělý, a já jsem tak schopen odpustit i těch pár maličkostí, jako to, že Cimmerie připomínala Hobitín, některé triky vypadaly jako z dílny Karla Zemana a zbytečně protahovaný konec trochu laškoval s mými hemoroidy. Téměř dokonalý zážitek mi zkurvil pouze Cinestar. Za ty prachy přece nemůžu chtít řádně klimatizovaný sál, tak jsem se při tom Conanování potil, až se mi mlžily brýle. Možná, že jim ale křivdím a byl jsem přítomen prvnímu 4D spektáklu v ČR! Vedro tam bylo jako ve Stygii a ta partička otyloňů v řadě přede mnou smrděla jako Zamorské kobky. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Marcus Nispel navázal zase na špatný remake. Barbar Conan není jeho nejhorší snímek, ale že by nějak vynikal to také ne. Je to remake a mě bohužel neuchvátil jako originál, ale s tím jsem počítal. Jsem zvědav, kdy se mu povede zase pořádný remake aspoň jako u Texaského masakru motorovou pilou. Od té doby točí špatné a nebo jen průměrné filmy na které se snadno a rychle zapomíná... 4/10 = 45% ()

Galerie (103)

Zajímavosti (21)

  • Barbar Conan je fiktivní postava, kterou vytvořil ve svých fantasy povídkách americký spisovatel Robert E. Howard. Po Howardově smrti řada autorů Conanovy příběhy rozvíjela (např. Lyon Sprague de Camp). Knihy o Conanovi začal překládat do češtiny Jan Kantůrek, po něm následoval např. Stanislav Plášil. Nejdříve pod hlavičkou nakladatelství Mustang, později pod svým vlastním nakladatelstvím Viking. (Danny F.)
  • Velká část filmu byla natočena v Bulharsku. (Zdroj: HCE) (Krouťák)
  • Rose McGowan (Marique) si svojho času mala zahrať Červenú Sonju, hrdinku z pripravovaného filmu, ktorý sa odohráva v rovnakom svete ako Conanove príbehy. (Macejko)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

09.04.2013

Tohle je „ten druhý Herkules". Jak už víte i z našich novinek, momentálně vznikají dva filmy o nejslavnějším starořeckém gerojovi. Ten prestižnější má Dwaynea Johnsona, kupu hvězd ve vedlejších… (více)

Rockův Herkules má konkurenci

Rockův Herkules má konkurenci

06.02.2013

A je to tu zas. Naposledy jsme se dočkali souboje dvou Sněhurek, Burton a del Toro natáčejí konkurenční adaptace Pinocchia... a dočkáme se i dvou hromad starořeckých svalů. Už víte, že Brett Ratner… (více)

Reklama

Reklama