Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 262)

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

Psychedelická jízda pana Burtona. Knížka se ke mě nedostala, ale takto infantilní film podle dětské knížky tu snad nikdy nebyl, johnny depp jako pan Wonka skvělý, ostatní děti hrajou velmi přesvědčivě a Danny Elfman zase rozjíždí excelentní poslouchanou. Ale kdo by vyhrál kdyby si dali souboj umpa-lumpové a cvičené veverky? :D Trio Burton-Elfman-Depp opět rulezz!

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Pixar opět nezklamal, vykreslení postav nádherné, příběh vypilovaný jako nejzářivější klenot a ostrovtip co prořeže ocel. Tak by měl vypadat animák.

plakát

Soumrak mrtvých (2004) 

To co načali ve Spaced, vyšperkovali v SotD. Hláškovitost největšího kalibru, scény do detailu vymasterované, pomalé zombie, happy end, sexy Kate Ashfield, Britcomedy FTW!

plakát

Krkonošské pohádky (1974) (seriál) 

Skutečný old-school a zároveň nepřekonatelný top čétéčkovských večerníčků. Bydlím v podkrkonoší tak to byla v mém mládí ještě lepší podívaná :) a ta udavačská sojka!

plakát

Car Men (2006) (TV film) 

dost vtipná groteska, takhle jsme se s kamarádem ještě nepobavili :-) jak ji sejmul tím autem...

plakát

Spaced (1999) (seriál) 

Skvělá živná půda pro další projekty Edgara Wrighta. Velká škoda, že o ostatní herce kromě SP a NF jsem skoro vůbec nezavadil. Toto bylo vynikajících 14 půlhodinek (plus vystřižené a zkažené záběry a dokument Skip to the End). Pravdou je, že druhá řada byla taková promakanější, často byly konceptuální epizody, ale nijak to neztrácelo na zajímavosti. Dost tomu taky pomáhá, že jsem se mnohokrát v seriálu našel. Absolutní nálož popkulturních referencí a kadence střihu hodná kulometu. Semtam hluchá místa se samozřejmě najdou, pro mě to byla například zápletka s Bilbem. Skvěle zmáknutý magický realismus pro YA z přelomu tisíciletí. Kupodivu ústřední dvojice nikdy neprodělá žádný závažný nebo dlouhotrvající UST, který by se ždímal, každý díl je přesně vyladěn (na což jsem ostatně asynchronicky byl zvyklý ze Soumraku Mrtvých, atd.).

plakát

Eva tropí hlouposti (1939) 

Mazec! Po silvestru, s partou kamarádů je tahle crazy komedie ještě více vtipná. A odkdy že Oldřich Nový provozuje Le Parkour?

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Moje krevní skupina. Víc se nedá dodat. Vidět tuhle trojku(čtverku s Richmmondem) opravdu stojí za to :D

plakát

Silent Hill (2006) 

Musím uznat, že tento film zraje jako kvalitní víno. Když pominu některé hodně zastaralé efekty, ale ty vypadaly špatně už tehdy v roce 2006, kdy jsem na tom byl v kině na premiéře, je pořád na co koukat a hlavně i co poslouchat. Ono aby taky ne, když: Hudba je skoro všechna převzata z herní série, díkybohu včetně těch písní, které úmyslně mají navozovat úzkost, strach a nejistotu a ne jen příjemné pocity z poslechu; SH1 hra je posazena do roku 1983 a vyšla 1999 = 16 let rozdíl. SH1 film je posazen do roku 2004 a v době psaní tohoto textu už jsme jen 2 roky daleko od stejného rozdílu let = rozdíl je prakticky totožný, tudíž set design i kostýmy navozují stejné pocity z doby minulé stejně jako to tehdy dělala hra, když jsem ji prvně hrál. Co se týče připomínek z textu z roku 2006: Stále platí - občas trochu nadbytečný expospeak (hlavně ten flashback), zbytečné cameos (PH, bubblehead nurses, do určité míry i LG). Casting i prostředí na jedničku. Prvotní SH hra měla 5 konců, tento film by si jich také pár zasloužil, ale ten jeden vybraný je dobrý a dobře rozpoutá diskusi.

plakát

Battle Royale (2000) 

rozjezd lehce zabržděný, pak se ale rozjíždí akce 1. třídy, žácci padají jak figurky na šachovnici a člověk se nestačí divit, kolik parchantů se za těma kamennýma tvářema ještě skrývá... Skvělé vykreslení postav, různorodost potěší a spojená s pestrostí školnho arzenálu i pobaví. Škoda jen toho konce deus ex machina s jakože poselstvím, to si páni režiséři mohli odpustit.