Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 099)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Podle prvních recenzí od kritiků jsem byl hodně rozpačitý, ale jak už tak bývá, když se kritikům film nelíbí, divákům se líbit bude, a to je přesně tenhle případ. Venom je zábavný akčňák, který samozřejmě táhne především Tom Hardy, ale ani samotná postava Venoma nezůstává vůbec pozadu. A co víc, je to příjemná změna oproti Avengerům a ostatním Marvelovkám. Je to příjemně vtipné, svižné a temné. Nejvíce tomu škodí fakt, že byl film prostříhán z mládeži nepřístupného na PG13, takže je Venom sice krvelačná bestie, ale nic z toho není ve filmu vidět. Dalším mínusem jsou nevýrazné vedlejší postavy a chabý scénář, což se ale díky kombinaci Hardyho a skvěle zpracovaného Venoma dá v klidu odpustit. Potěšili také poměrně dost dlouhé (dvě) potitulkové scény. Doufám, že film trhne dost na to, abychom se mohli těšit na Venom vs Carnage v podání Woodyho Harrelsona! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako alternativní verze nedávného Upgrade... problém je ale že je to úplně, ale fakt úplně pitomé, a z brakového sci-fi se to nevyhnutelně zvrhne v klasickou cheesy komiksovku, ve které vůbec nic nedává žádný smysl. Hardy se snaží to zachraňovat kde může, kameraman v akčních scénách taky, ale šancí mají jen málo. Tak aspoň že ve chvíli kdy už vás film svou blbostí ubije téměř do bezvědomí, tak ty asi tři nebo čtyři hlášky Venoma jsou pak i vtipné. 5/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď jim všem uhryznem hlavu a dáme je na hromadu." Ukousávání hlav mě obvykle nebaví, dokonce mám pocit, že s ním ani tak úplně nesouhlasím, ale v případě Venoma to alespoň bylo zábavné. Vlastně se jednalo jen o doplňování paliva, takže tomu jsem ochoten rozumět. Taky se mi hodně líbily svižné akční scény, sarkastické hlášky a samozřejmě žádání souseda o klid. Ten trik se musím naučit. Nakonec jsem však zjistil, že to kolem mě jenom prosvištělo a zase to zmizelo, aniž by to ve mně cokoli zanechalo. Tak už to Marvelovky dělají, ale já bych si z toho chtěl odnést víc, než pouhou rovnici: novinář + parazit = uhryznuté hlavy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajímavějších postav Marvelu na plátno sice přišla, ale její zpracování si zasloužilo lepší příběh, o malinko lepší zpracování a celkově zkrátka kvalitnější péči. S tak zábavným, silným a sveřepým antihrdinou se mohlo zacházet mnohem lépe, než třetinu filmu čekat, třetinu poznávat a pak chvíli tajdrdlíkovat před zeleným plátnem. Hardy pozici podivína novináře vcelku obstojně dává, jeho digitální kolega je ale už o poznání horší. Pronuděno. Za 20 minut víte, jak to dopadne na konci a že bude samozřejmě finální bitka, protože bez té už to dneska v komiksárnách obvykle nejde. Jak předvídatelné. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nenechte se mým neobjektivním hodnocením zmást, to já jen asi čím méně koukám na filmy, tím jsem tolerantnější. Venom má vskutku jednoduchý příběh a přímočarý rozvoj včetně několika předvídatelných kudrlinek. Nedá vám nic navíc, ale klobouk dolů za to, že vás vlastně v ničem nezklame. Lehký humor a citelná nadsázka zde funguje podobně jako v prvním Deadpoolovi - je to nenáročná legrace, která si na rozdíl od dvojek Strážci Galaxie/Deadpool/Kingsman na nic víc nehraje, nesnaží se vám nudit děj, který nefunguje a zkrátka umí pobavit... 7/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Stejnojmennou píseň („Venom“) pro film složil raper Eminem. (LizBeth)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočná puška M-4, odstřelovací puška M-107 a Colt 1911. (K98)
  • Ve hře "Among Us" je jedna animace zabití, při níž postava otevře zubatou pusu a neuvěřitelně dlouhým jazykem doslova probodne svou oběť. Tato animace je narážkou na tento film. (Petr.Penicka)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama