Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (3)

plakát

Resident Evil: Rozklad (2008) 

Krvavý hororový animák? Rozhodně to znělo jako velmi zajímavá kombinace, neboť takových filmů je jako šafránu. Herní série Resident Evil (dále RE) je známá hromadě fanouškům po celém světě a na cestě je už 5. díl téhle hororové pecky. Navíc na filmovém plátně si také nevedl zrovna nejhůř takže jsem se na 4. filmový RE hodně těšil, navíc si ho tentokrát natočil samotný tvůrce hry-Capcom. Videoherní předlohu moc neznám takže se ve mě nedostavil ten pocit "Ty vado to je Leon S Kennedy, ty stará vojno, pořád nemáš dost po kosení vesničanů?" Fanoušci Milly Jovovitch si můžou v klidu dát kit-kat na uklidněnou, protože tady se začíná na novo a s původními postavami. Animace vypadá až na některé vyjímky velmi kvalitně a k videoherní adaptaci se neuvěřitelně hodí. Postavy působí dobře a mají docela propracovanou mimiku, takže se na nás Claire různě šklebí, usmívá a pomrkává, narozdíl od Leona, který používá asi tolik výrazových prostředků jako Steven Segal, ale třeba to byl záměr. Celé to začíná velmi nadějně a scény na letišti jsou opravdu hodně kulervoucí. Nemrtvá havěť se tu kosí samopaly, puškami, pistolemi, hlavně se žhaví doruda a zásobníky nikdo pomalu nestíhá přebíjet. Po záchrané misi tempo na chvíli zmírní. Docela je škoda, že oni zombíci se tu vesměs objevují pouze v úvodní části, ve druhé půlce už je tu jenom jeden nas...štvaný tvoreček s pořádným kukadlem. Ovšem ke konci se tu konají opět akční orgie, kde se střílí na plno a celé to nakonec zakončí Leonův adrenalinový parkourový běh, který je okořeněný likvidací vědeckých sekcí. Příběh je poměrně přímočarý bez velkých odboček, ale hezky odsýpá a dočkáme se i nějakých těch menších zvratů. Navíc se na to hezky kouká a ta hodinka a půl uteče ani nevíte jak. Nevýhodou je, že po shlédnutí má člověk neodolatelný pocit vzít do ruky gamepad a zkusit si užít akci sám. Takže sečteno podtrženo jedná se o asi nejlepší RE film (navíc potěší, že narozdíl od hraných filmů je děj tohodle hezky ukončený). Takže s klidnou hlavou dávám 4 hvězdičky a už se těším na pokračování.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Konečně je to tady. Temný rytíř, nejlepší komiksový film všech dob, záměrně nepoužiju jen "nejlepší film všech dob". Tohle místo přenecháme vězňům ze Shawshank nebo Forrestovi Gumpů, ale i přesto je to Klasa výrobek té nejlepší kvality. Christopher Nolan se opravdu vytáhl a nápady z "Batman začíná" zde dotáhl k dokonalosti, naservíroval nám je na zlátém podnose a jako bonus přihodil žolíkovou kartu. Když se mluví o temném rytíři tak nemůžu opomenout jeho protivníka, strhujícího Heatha Ledgera, který by měl rozhodně za roli Jokera dostat minimálně nějaké posmrtné ocenění. Pojem životní role zde nabývá nových rozměrů. Zpátky k Batmanovi. Batman je v tomto díle jen jedna z figurek na šachovnici a vypadá to, že by řemeslo měl pověsit na hřebík, na obzoru se totiž objevil nový zachránce Gothamu, politik Harvey Dent. Znalci komixové předlohy už tuší jak to s ním dopadne, ale vy mu jeho osud opravdu nepřejete. Harvey je velmi sympatický chlapík a tajně doufáte, že to s ním tak neskončí. Možná za to může charisma Aarona Eckharta. V tomhle filmu uvidíte hromadu známých tváří, na place se sešla velká skvadra slavných herců a tak samotný Batman trochu zaniká, i děj se nesoustředí jen na něj. I tak ovšem za celou tu dobu neodtrhnete oči od plátna. I výtvarná stránka filmu je prostě úchvatná. Škoda, že nejde dát šest hvězdiček.

plakát

Kung Fu Panda (2008) 

Kung fu panda, tenhle název řekne vše. Tlusté, baculaté a absolutně neaerodynamické zvířátko bez fyzičky se pouští do Kung fu a je to celkem psina. Studio Dreamworks konečně pochopilo, že při tvorbě animovaného filmu se nestačí spoléhat jenom na slavná jména na plakátě. Přece jenom důležitější je děj než slavný dabér postavičky. Tady jsou sice opět slavná jména, ale třeba to, že tygřici dabovala Angelina Jolie vám většinou dojde až u závěrečných titulků. Kromě hlasu totiž postavičky nemají se svými dabéry nic společného (díkybohu). Studio Dreamworks tudíž bylo daleko za králem animované tvorby, geniálním Pixarem. Teď ovšem mají konečně pádný argument. Podařilo jim vymanit se ze standartních klišé a do kung fu filmů se pustili ještě s větší vervou než šílenec Tarantino (fanoušci odpustí). Užijeme si několika parádních soubojů a opravdu vám řeknu, že jsem nečekal jeden z největších akčních zážitků tohoto léta v animáku pro děti (tentokrát odpustí fanoušci Wantedu). Schéma je podobné jako u klasických kung fu. Na poražení největšího padoucha všech dob je vybrán legendární dračí bojovník. Až na to, že legendární bojovník je trošku jinak prostorově řešený. Pomáhat mu bude mistr v oboru a legendární pětka kung fu válečníků. Mimochodem slavné styly kung fu se jmenují podle zvířat, tady je předvádí přímo ta zvířata kvůli kterým si to pojmenování zasloužili. Takže tu v akci uvidíme opici, tygra, kudlanku, jeřába a zmiji. Animace je úchvatná barvičky jsou hezké, hlavní hrdina sympatický a děj hezky rychle odsýpá. Sečteno podtrženo, podle mě nejlepší animák od studia Dreamworks, Shrek má konkurenci!

Poslední hodnocení (224)

Pluto (2012)

10.04.2017

Resident Evil: Rozklad (2008)

09.01.2009

Temný rytíř (2008)

02.08.2008

Eragon (2006)

01.07.2008

Fimfárum 2 (2006)

01.07.2008

Fantastická čtyřka (2005)

01.07.2008

Fantastická čtyřka: Silver Surfer (2007)

01.07.2008

Firewall (2006)

01.07.2008

Fontána (2006)

01.07.2008

Reklama