Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vynálezce, astronaut a vědec Dr. Reed Richards (Ioan Gruffudd) stojí jen krůček od uskutečnění svého celoživotního snu - expedice do středu kosmické bouře. K Reedově kosmické výpravě se připojuje jeho nejlepší kamarád, astronaut Ben Grimm (Michael Chiklis), vedoucí genetického výzkumu a Reedova bývalá přítelkyně Sue Storm (Jessica Alba) a také její horkokrevný mladší bratr, pilot Johnny Storm (Chris Evans). S hlavním sponzorem celé výpravy, Victorem Von Doomem (Julian McMahon), za zády se vydávají na nejdůležitější expedici svého života. Mise probíhá zdárně až do okamžiku, kdy Reed zjistí, že se mýlil v odhadu rychlosti blížící se bouře. Během několika minut je vesmírná stanice pohlcena mraky kosmické radiace, které způsobí závažné změny v genotypu všech členů posádky. Jejich DNA je nevratně pozměněna. a stejně tak jejich budoucnost. Důsledky mutací se začnou projevovat brzy po návratu na rodnou planetu: Reed získá schopnost libovolně natahovat své tělo a jako vůdce celé skupiny získá přezdívku Mr. Fantastic. Sue - nyní Invisible Woman - se dokáže zneviditelnit a vytvářet pevná silová pole. Johnny se díky své schopnosti vzplanout a kdykoliv vzlétnout stane známým jako Human Torch. A Ben, jehož transformace je nejvíce šokující, se promění v nadlidsky silné monstrum s oranžovou kůží, která je tvrdá jako kámen - Thing. Tyto genetické mutace se jim společnými silami podaří obrátit v obrovské přednosti. Rozhodnou se využít svých výjimečných schopností k tomu, aby překazili zlomyslné plány nyní také zmutovaného Dr. Dooma a ochránili obyvatele New Yorku před všemi dalšími nebezpečími, která by je mohla ohrozit. Astronauti. Hrdinové. Celebrity. Pro celý svět jsou Fantastická čtyřka. Sobě navzájem jsou si rodinou... Fantastická čtyřka je založena na nejdéle vydávaném komiksu z produkce nakladatelství Marvel, který v průběhu let zaslouženě získal pomyslný titul nejlepší komiks na světě. V poslední době se dočkalo filmových adaptací několik dalších komiksů Marvelu - za zmínku stojí především X-Men a Spider-Man. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (567)

tron 

všechny recenze uživatele

„Podľa verejnosti vás tá jazva robí ľudskejším.“ – „A to je dobre?“ BLADE v r. 1998 odštartoval úspešnú vlnu marveláckych filmových adaptácií. Prišli trilógie X-MEN a SPIDER-MAN, Ang Lee netradične poňal tradičného HULKA a mne sa páčil aj DAREDEVIL (fakt!). Vysoko nastavenú latku (komerčne, i umelecky) naštrbila až FANTASTICKÁ ŠTVORKA o pár rokov neskôr. Tá vďaka popularite kreslenej predlohy zarobila ťažké stovky miliónov amerických dolárov, ale dobrým filmom veru ozaj nie je. Plastikové herecké obsadenie v čele s Jessicou Alba, ktorá pôsobí skôr ako predobraz k novému typu hračiek od Mattela, prebíja nedopečený, podpriemerný scenár (keď sa nad tým zamyslíte, tak si so šokom uvedomíte, že akčnú scénu na moste spôsobili ústrední hrdinovia). K tomu bezradná akcia, hlúpe dialógy, školácke vzťahy a priemerné efekty. Vylezie vám z toho neškodne rodinná hlúpa pestrofarebná šou s vetami typu „Je to pravý americký hrdina“ alebo „Obom im to zlomilo srdce“. Podotýkam, že všetko je prenášané so smrteľne vážnou tvárou. F4 je v komiksoch skvelý tím, v podstate veľmi netradičný, keďže pozostáva z rodinných príslušníkov (česť výnimkám) a práve ich vzťahy tvoria srdce ich komiksových dobrodružstiev, takto prevedené do filmovej podoby sa ale nepodarilo zachytiť správneho ducha predlohy. Hŕstka plusov to nespasila (Thing, striptíz, Stan Lee ako poštár). Keď František Fuka o filme napísal niečo v zmysle „hoďte na ně někdo deku, nebo je zabiju“, mal pravdu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hloupé, zoufalé, nudné. "Neherci" předvádí děsivé výkony, příběh je naprosto bez jediného nápadu. Hlavní hrdinové ani padouch nemají charisma. Scénář byl asi sepsán několik minut před natáčením a jeho větší část Jessica Alba polila nějakým nápojem, takže byl nečitelný a herci si víceméně dělali, co chtěli. Můžu tu dál sypat nadávky, kterých mě napadá ještě několik, ale prostě tomu dám 30% za to, že je to alespoň krátké a zbytek vzteku si schovám pro druhý díl. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná a nezávazná komiksová zábava, která chvílemi určitě zanudí tím, jak moc je ukecaná, ale také dokáže pobavit mihotavými narážkami a vcelku povedenými akčními scénami. Neočekávalo se od toho moc a také to tak zůstalo. Vzniklo spíše díky všeobecnému boomu, který započal tenkrát Spiderman. Jediné co mě dokázalo ale naštvat byl hlavní nepřítel Von Doom. Už tím jak se na plátně chová a možná i samotným hercem. Nemá prakticky s fantastickou čtyřkou nijak nespolečenský vztah a najednou je takový jaký je. Koneckonců jestli by se to dalo kvalitou přirovnat k něčemu podobnému tak rozhodně k Daredevilovi. Tedy podle mě tento film je jeden z těch lepších, více komiksovějších a také o dost zábavnějších než například taková Elektra. To každopádně! --- Zahřál ses na 4000 stupňů Kelvina. Něco jako supernova. – Bezva – Ne! To je teplota slunce. Mohl bys spálit atmosféru a zničit všechen život. – Rozumím, Supernova = špatné ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Silně nepovedená filmařina, která svou tupostí a klišovitostí přímo bije do očí. Přesto se z toho stal relativní hit, jak je to možné ? Holt v Hollywoodu se dějí různé věci. Srovnávat film s literárními podklady nemohu, ale postavy zde byly načrtnuty poměrně slušně a smršť kvalitních vizuálních efektů člověka občas příjemně usadí (tyto ingredience evidentně působí na americké publikum až příliš). Celé je to ovšem poměrně hodně vykalkulované a šíleně předvídatelné. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zmutovaný Hellboy, nejnovější generace Gumídka, vášnivý snowboardista Pták ohnivák, Plechoman, a jedna opálená rajda, co je děsivě sexy i neviditelná. Toť novodobí členové Party hic. Polovičku filmu zjišťují svůj fantasmagoriální upgrade, pak se chvilku hádají mezi sebou, a nakonec si to rozdají na ulici. Bohužel nedošlo na sex. Jen si to představte, jak nažhavený Pták Ohnivák spolu s natahovacím Gumákem, a Mužem se železnou maskou a s ocelově tvrdým kolíkem nahánějí neviditelnou Jessicu... Proč já tomu vlastně dal tři hvězdy? Áha, Jessica... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (36)

  • Freestyle motocrossové scény byly natáčeny na stadionu Hubert H. Humphrey Metrodome v Minneapolis ve státě Minnesota, na kterém hraje své domácí zápasy tým amerického fotbalu Minnesota Vikings. (Zdroj: ČSFD)
  • Ruská nákladní loď se ve filmu jmenuje nesmyslně „Головка пальца ноги“, tedy „Nehet palce na noze“. (Frontie)
  • Stomilionový popcorn od Foxů vytrhl návštěvnost amerických kin ze dvacetiměsíčního propadu, když debutoval (8.-10. 7. 2005) na špici žebříčku se sumou 56,1 mil. dolarů. Silná konkurence ale už o týden později zapříčinila pokles Fantastické čtyřky až na třetí příčku s 59 % snížením výdělků. Čtyřtýdenní obrat filmu se vyšplhal na 143,7 milionu. (imro)

Související novinky

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Nová Fantastická čtyřka má režiséra

Nová Fantastická čtyřka má režiséra

11.12.2020

Studio Disney včera mělo schůzi investorů a krátce na to rozbilo internet naprosto drtivou náloží nových oznámení. Mezi těmi největšími? Reboot Fantastické čtyřky tentokrát konečně pod dohledem… (více)

Kevin Hart si zahraje Monopoly

Kevin Hart si zahraje Monopoly

19.01.2019

Ve světě, kdy svůj vlastní film dostaly už i chatovací emotikony, není žádným překvápkem, že se filmového zpracování dočká i slavná desková hra Monopoly. Film je přitom v plánu už řadu let, teprve… (více)

Dohodnuto! Disney kupuje Foxy

Dohodnuto! Disney kupuje Foxy

28.07.2018

Konečné rozhodnutí padlo a studio Disney tak definitivně pořizuje 21st Century Fox za cenu 71,3 miliard dolarů. S obchodem souhlasilo 99 % akcionářů obou společností, vyjímaje jednoho akcionáře… (více)

Reklama

Reklama