Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (4 861)

plakát

Blesk (2011) 

Tenhle snímek má spoustu vad, přesto se dá skouknout aniž by někoho urazil. Začátek filmu sliboval hodně, pak se ale všechno přesunulo do poklidných vod, které byly semtam něčím narušeny. Stále jsem čekala, že se to všechno pořádně rozjede a že to bude pěkně hustá jizda. Ovšem, toho jsem se nedočkala. Jason Statham je frajer. To se mu samozřejmě upřít nedá. Mám ráda, když se zasměje a ten úsměv ho rozzáří. Ukazuje to, že je člověk a ne jenom mašina na mlácení a střílení a taky, že umí používat i jiné svalstvo, které uzpůsobuje měnění výrazu lidské tváře.

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Na druhý díl Sherlocka Holmese jsem se strašně těšila. Nakonec jsem ale byla docela zklamaná. Asi jsem se jedničkou namlsala. Robert Downey Jr. a Jude Law jsou na štěstí schopni celý film utáhnout. Funguje to mezi nimi pořád skvěle. Do cesty jim mohli postavit mnohem výraznějšího zloducha. Bylo by to rozhodně lepší. Pokud bude v budoucnu i další film, tak si přeju, aby byl alespoň o půl hoďky kratší a měl pořádný příběh. Po vizuální stránce nemám snímku co vytýkat. Holmesovi by taky neuškodilo, kdyby byl o něco méně šílený. Vždyť chvilkami se choval jakoby zrovna vyrazil dveře od blázince.

plakát

Beznadějný trouba (2011) 

Ned byl pohodový chlápek. S ničím si nedělal těžkou hlavu a také tak proplouval životem. Choval se naivně, bezelstně a bezprostředně. Prostě takové velké dítě. V podstatě je tohle téměř obyčejný a možná až ničím nezajímavý film, který má jednu zajímavou a nezanedbatelnou vlastnost. Dýchá z něho pohoda a samozřejmě nezávislost. Paul Rudd je sympaťák.

plakát

Můj týden s Marilyn (2011) 

Michelle Williams byla jako Marilyn Monroe naprosto perfektní. Musela se zřejmě na svou roli velmi pečlivě připravovat a skutečnou Marilyn pozorně studovat. Ale jen jedno se jí nepovedlo, ze skutečné Marilyn něco vyzařovalo a to Michelle Williams vystihnout nedokázala. Colin Clark byl skutečně odhodlaný a ambiciózní mladíček. Nadšení a zápal pro věc nescházelo. Pracovat s Marilyn Monroe vyžadovalo pořádnou dávku úsilí, které si určitě muselo vybírat svou daň. Já bych na to ty nervy neměla, takže bych se minimálně vztekala jako Petr Čepek v Trháku. Čím více jsem se ponořovala do tohoto filmového příběhu, tím více se předemnou objevovala naše miloučká Ivetka Bartošová, které všichni ubližují a nikdo ji nechápe. Asi už potřebuju dovolenou, když můj mozek dokáže přirovnávat jednu ke druhé. Ale asi na tom něco bude. Jedna i druhá si jsou svým nevyspytatelným způsobem chování podobné jako vejce vejci. Další milý snímek, který zapadá do škatulky retro.

plakát

Jízda (1994) 

Jak málo někomu stačí ke štěstí. Když máte omlacený kabriolet a tři lidi k tomu, pak máte téměř jasně vyhráno. Bohužel tohle na mě neplatí. Z filmu byla cítit pohodička, ale to je asi tak všechno. Měla jsem pocit, že postava, kterou hrála Aňa Geislerová, utekla z blázince. Neumím si jinak vysvětlit její chování. To měl být jako výraz touhy po svobodě? Několikrát jsem při sledování sahala po ovládači, abych to přepla na něco jiného. Nakonec jsem to ze zvědavosti dokoukala. Ale stálo mě to hodně sil.

plakát

Konspirátor (2010) 

Nemohla jsem si nevšimnout jak herečka Robin Wright Penn zestárla. Sice tady hrála osudem zkoušenou ženu, ale stejně vypadala stará. Kdyby McAvoy neměl plnovous, tak by klidně mohl hrát studentíka ze střední školy. Nesedl mi tu. Redford je velmi zručný řemeslník a moc dobře ví, co chce divákovi prostřednictvím svého filmu sdělit. Nemohla jsem se zbavit dojmu, že sleduju televizní film ze stáje BBC.

plakát

Turnaj zabijáků (2009) 

Čistokrevné béčko. Velmi svižná popcornovka. Akční a bojové scény byly parádní. Zábava holt začíná být zvrhlejší a zvrhlejší. Lidi už prostě roupama neví co dělat, zvláště pak ti zbohatlíci, kteří jsou svým jednotvárným životem unaveni a nebaví je přehazovat prachy vidlema. Přesně takový konec jsem očekávala. Dva lidi mě tu pořádně štvali, ten psychopat v tom koženém bílém kabátě a pak ten ajťák, co si neustále hrál se svými vlasy. To mě přivádělo k šílenství. Ving Rhames se na scéně objevil vždy v pravou chvíli.

plakát

Škodná (2007) (TV film) 

Já jsem si myslela, že mi blbne obraz u televize a ona to byla chyba u kameramana. Škoda, že je tu tolik nelogičností, které byly až do očí bijící. Nad nimi jsem přimhouřit oči nemohla. Herecké obsazení výborné, zvláště některé vedlejší postavy stojí za povšimnutí a samozřejmě i ten magor, kvůli kterému se všechno odehrálo. Nemyslím si, že Taťjána Medvecká nějak moc přehrávala, vždyť byla taky tak trochu pošuk jako její milovaný synáček. Ten si nezasloužil nic jiného než kulku do palice. Doufám, že taková stvoření mezi námi nechodí. A jestli ano, tak by se jich měl někdo rychle zbavit.

plakát

Vražda v Ostrovní ulici (1933) 

Velmi zdařilý kriminální příběh. Jindřich Plachta v roli detektiva Klubička překvapil. Já ho mám v hlavě zafixovaného spíše jako komediálního herce. Ale tahle role mu taky parádně sedla. Tenhle film má i po tolika letech divákovi stále co nabídnout. Takže pokud jste přejedeni všemožnými kriminálkami, kterými nás nuestále zasobuje tv Nova, tak si vyberte právě tenhle starý film s Jindřichem Plachtou. Ten byl jako Klubíčko nezepomenutelný.

plakát

Odsun (2010) 

Další pohled na nechvalně proslulý Velodrom. Scény, kde vystupoval Adolf Hitler, byly absolutně zbytečné. Dokázala bych se obejít bez nich. Narušovali celý příběh, kerý tak nebyl celistvý. O tu mladou sestřičku jsem měla strach. Jean Reno předvedl sůj standard. Zločiny druhé světové války by neměly být zapomenuty a měly by být neustále připomínány.