Reklama

Reklama

Ned si žil spokojeným životem na bio farmě po boku své hippie přítelkyně, dokud jej však jeden nerozvážný incident s marihuanou na farmářském trhu nedostal za mříže. Po návratu z vězení se nastěhuje ke svým sestrám... V žádné rodině nesmí chybět – černá ovce, která je vždy o pár kroků pozadu. Zvláště pak, má-li si dát do pořádku život. Pro sestry Liz, Mirandu a Natalii je to jejich věčně pozitivní bratr Ned, bývalý majitel organické farmy, jehož neskonalá ochota spoléhat se na poctivost lidstva způsobuje jeho osobě nemalé problémy. Normálně by byl naprosto nepoužitelný, ale jednou je to jejich bratr, takže když ho opustí přítelkyně a vyhodí ho z farmy, jsou to opět sestry, kdo zavelí k záchraně. Každá ho u sebe nechá nějakou dobu bydlet, ovšem bratrova neotřesitelná víra v naprostou upřímnost jim obrátí životy vzhůru nohama. Avšak i díky tomu si všichni v rodině nakonec uvědomí, že jeho víra v lidi kolem sebe není zas až tak hloupá. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (194)

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Dlho som uvažoval nad tým či nedať 4. Zatiaľ som sa nerozhodol. Avšak rozhodne je to dobrý a pozitívny film, ktorý poteší. Žiadna tuctovka. Sledovať dobráka a jeho úprimné konanie vo svete drobných klamstiev, pasivity, či bezohľadnosti a karierizmu... To sľubuje milé situácie, pri ktorých sa pobavíte. Rozhodne odporúčam. Ruddovi rola sadla (nehral sám seba? =)) a i ostatní herci mi pomáhajú tak, aby Vám čas pri filme príjemne odsýpal. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Spolu s 50/50 mi tento filmík prišiel ako také svetielko medzi ostatnými komédiami:) Po jeho dopozeraní som mala veľmi dobré pocity a preto mi to nedá a dávam plné hodnotenie. Minimálne za humor, ktorý je inteligentný a netlačí na pílu, čo mi fakt veľmi sedí a nekrútim hlavou nad nezmyslami. Nenudila som sa ani minútu, nenašla som v ňom vyslovene slabé momenty a najmä je to film, ktorý pobaví, zahreje pri srdci a aj nás donúti čo-to popremýšľať o živote a o tom, akým smerom sa ľudstvo uberá. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Upřímně bych musel teď docela zapátrat v paměti, kdy naposled jsem viděl film, natož komedii, který by disponoval takovou skvadrou nesympatických postav, obsazených navíc tak zatraceně nesympatickými hereckými protagonisty, což překvapilo o to víc, že konkrétně Paula Rudda a Elizabeth Banks jsem vždy považoval za jistoty kvalitní filmové zábavy, ale zde se přidali ke zbytku obsazení a sledovat veškeré počínání všech postav a výkony, které tu zúčastnění předváděli, bylo takové malé utrpeníčko. Ústřední postava Neda, právě v Ruddovo podání, mi lezla neskutečně na nervy, zvlášť když divák ani neví, jestli ten jeho naivní dobrák je vážně tak důvěřivý, nebo jen prostě retardovaný blb, jenže jeho ségry ho snad ještě trumfli, trapný krávy, kterým jsem přál co nejkrutější osud, fakt prostě děs. Zápletka pak byla naprosto nulová, biochlápek narušuje osmdesát minut život svých třech sester, které nejdřív strašně sere, aby samozřejmě jak mávnutím proutku v posledních pěti minutách prozřeli a zjistili, že ten jejich brácha je vlastně naprosto úžasný člověk, no co k tomu dodat, to přeci nelze považovat za nic jiného, než za megatuctový kýčovitý scénáristický odpad. Co se vtipnosti týče, zasmál jsem se přesně … aha, já se vlastně nezasmál, ba co víc, já se ani neusmál, takže asi taková to je komedie. Zato těch trapných a nesoudných situací tu je zde na tři prdele, těmi tvůrci nešetřili, spíš naopak, těmi se to tu jen hemžilo. Our Idiot Brother je zkrátka nudný, hloupý a nevýrazný film, kterému doporučuji se hodně velkým obloukem vyhnout. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších dramedií, která umí pobavit nenuceným humorem, který vychází z charakteristiky postav a přirozeného posouvání děje kupředu. Zároveň ale humor není tak výrazný, aby přehlušil dramatickou rovinu tohoto snímku. Pokud jde o postavy, byl jsem snímkem velice potěšen. Všechny mají nějaký vývoj a všechny se při vzájemné interakci nějak ovlivňují, přičemž ústřední postava je stále v popředí a není nijak upozaděna. Přesto však jde o snímek, u něhož nemám nutkání vidět jej znovu. Alespoň v dohledné době. A proto ta chvála a hodnocení průměrné. Po čase možná toto dílo zapadne mezi ostatní podobně laděné a podařené dramedie. 70% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma měkkosrdcatý a skrz naskrz dobrácký týpek. V reálném životě bych s takovým člověkem rád pobyl, ve filmu ale jeho existenci tolerovat nehodlám, neboť znamená obrovský scénáristický cheat, který navíc v tomto případě není obalen dostatečně zajímavým příběhem. 40% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Rashida Jones a Paul Rudd si spolu ve filmu Kámoš k pohledání (2009) zahráli pár. Zde Rashida Jones hraje přítelkyni Nedovy (Paul Rudd) sestry. (žvanimírek)

Reklama

Reklama