Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh je filmovým přepisem deníků Colina Clarka, pracujícího jako třetí asistent režie na tvorbě filmu Princ a tanečnice, v hlavní roli s Marilyn Monroe. Colin Clark si svou na první pohled nevděčnou pozici v realizačním filmovém týmu vydobyl svou pílí a odhodláním. Postupně si získává sympatie i hlavní hvězdy a zároveň režiséra připravovaného snímku Sira Laurence Oliviera. Ten je zprvu velmi zklamaný zdánlivou neprofesionalitou herečky Marilyn Monroe, která si je i přes svou neskutečnou popularitou v práci nejistá a nespolehlivá. Tvůrčí proces je kvůli jejím pozdním příchodům a neschopnosti naučit se text již v počátku zpožděný. V tento moment zasahuje právě mladý Colin, který si velmi rychle získává její důvěru. Odkrývá její křehký charakter a také její psychické problémy pramenící z velké mediální popularity a nedostatku lásky v životě. Marilyn i přes svůj sňatek s Arthurem Millerem navazuje s Colinem důvěrný až intimní vztah. Záhy je Colin jediným člověkem, který dokáže Marilyn opravdu zvednout náladu a přimět ji tak i mimo jiné docházet včas na natáčení a docílit tak zdárného konce natáčení... (TV Prima)

(více)

Videa (41)

Trailer

Recenze (366)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Nejsem muž, takže mě hloupoučká, egoistická a sebedestruktivní osobnost typu Marilyn Monroe nechává chladnou, ať si má křivky dokonalé jak chce. Film je to příjemný, ale nevyvolal u mě žádné velké emoce. Více než Michelle Williams (nemám jí prostě ráda) mě spíše zaujal Kenneth Branagh v roli Laurence Oliviera, ten byl naprosto dokonalý. Jako celek v kategorii biografických filmů bohužel spíše podprůměr. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Potenciální ambice na mnohem propracovanější snímek tam jsou, Můj týden s Marylin se však scvrkl jen na jednoduchou romanci o tom, jak jak se idealistický mladík zamiluje do světového sexsymbolu. Témata nad rámec příběhu se vyskytují v hojném počtu, ale nejsou využity v prospěch co nejklasičtěji zpracovaného dramatu, které si razí cestou jednoduchou sentimentální cestou. Celý film vypadá jako náčrtek toho, jak by měl výsledný film ve skutečnosti vypadat. A to je škoda - hlavně kvůli tomu, kolik narážek a paralel s filmovým průmyslem mohl příběh Marylin Monroe obsahovat. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £6,4miliónaTržby USA $14,600,347Tržby Celosvetovo $35,057,696Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,703,047Tržby za predaj DVD v USA $6,411,506║ Malá komorná dráma kde robí krásny rozmach postava Marilyn Monroe v podaní veľmi dobrej Michelle Williams(rád by som tam videl Scarlett Johansson ako by to zvládla, škoda), je taká aká ma byť, čarovná, žiarivá, oslňujúca. Slušné obsadenie. /75%/ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neměl takové potěšení z hereckého výkonu, jak zde v případě Michelle Williams. Ta sice postrádá tu sexy jiskru, jako měla skutečná Marilyn Monroe, ale zato dokonale odkoukala její gestikulaci, pózy a herecké manýry a ta řada filmových ocenění, kterou si Michelle za to odnesla, je zcela zasloužená. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Óóó krásná Marilyn! Film jako takový mě zklamal, čekala jsem mnohem víc ze života Marilyn, když už se vůbec něco takového začalo točit, to že sme dostali týden depresí a nafoukané celebrity mě celkem mrzí. Co se musí uznat je výkon Michelle Williams, protože i přes to, jaké musela ztvárnit chování, to zahrála bravurně a naprosto bezprostředně a přirozeně, hrozně jí role sedla a fakt jí to moc slušelo. Otázkou je, proč se ten děj tak táhl a nic moc nového či zajímavého sme se nedozvěděli, než že hvězda si vedla život takovým způsobem, že chápu proč chodila pořád pozdě. Rozhodně bod za herečku, nadaného Eddieho Redmayna a vůbec za nápad tohle ztvárnit. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • V záběru v šatně i v domě si můžeme všimnout, že Marilyn (Michelle Williams) čte ne úplně lehkou knihu – v obou případech leží na stolku román "Odysseus" od Jamese Joyce. (Chřástal)
  • Kostýmy byly převážně originální kousky z 50. let, zakoupené v aukcích a výprodejích. Některé však musely být ušity přesně podle dobových záznamů. Cenným artefaktem byl filmový kostým Marilyn z filmu Prince a tanečnice (1957), který existoval pouze v jediném vyhotovení, kvůli čemuž panovala obava, aby při natáčení nedošel újmy. (DivX)
  • Postavu Sira Laurence Oliviera ve filmu ztvárnil britský herec Kenneth Branagh. Právě Olivier a Branagh jsou považování za nejlepší tvůrce adaptací Shakespearových her. (Stanislaus)

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

11.04.2012

Po Mém týdnu s Marilyn a právě natáčeném Alfred Hitchcock and the Making of Psycho se vynořil další projekt, jehož děj se točí kolem vzniku slavného filmu. Tentokrát se dozvíme, jak vznikala… (více)

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

06.03.2012

Aneb „Můj týden s Janet Leigh“. Snad nám odpustíte drobný bulvární trik. Pokud nás ale čtete dostatečně dlouho, už jistě víte, že téma bude čistě filmové. Ano, Scarlett si zahraje legendární Janet… (více)

Reklama

Reklama