Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Tak s touhle partičkou jsem se setkal poměrně náhodně. Myslím, že jsem ji objevil jako poznámku u stavu na ICQ jedné kamarádky. Od té doby pravidelně hltám každý nový díl a sám jsem infikoval nemalý počet dalších nadšených konzumentů. Některé díly jsou určitě zajímavější, některé vtipnější, jiné posouvají zásadně hlavní dějovou linku a jiné jsou zas jen zábavnou odbočkou, nicméně se zdá, že ani v půli čtvrté série nedochází Tedovi, Robin, Barneymu, Lilly a Marshallovi dech. Zkrátka nikdy jsem nečekal, že někdo sesadí Přátele z vrcholu mého seriálového žebříčku, ale stalo se...It's gonna be legen...wait for it...dary!

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Může někdo napsat skvělý nadčasový sitcom založený na politické satiře? Podle toho, co jsem viděl, ano. :) Zdá se, že samotné téma zkostnatělosti státní správy zvládne bourat omezení místa i času. Rozhodně jeden z podle mě nejzábavnějších seriálů s úžasným britským humorem a famózními Nigel Hawthornem a Paul Eddingtonem.

Gilmorova děvčata

Gilmorova děvčata (2000)

Já tenhle seriál prostě miluju!:) Nechce se mi sem psát žádné rádoby fundované hodnocení ani nějak vyzdvihovat přednosti seriálu, které vám, myslím, budou každému jasné po shlédnutí pár epizod. Jen ještě dodám: Lorelai Gilmorová je nejúžasnější žena, jakou znám! :)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Výborný seriál z období druhé světové války. Pro mě nejlepší to nejlepší, co jsem dosud v daném žánru viděl. Na televizní seriál určitě velmi dobré herecké výkony, realisticky působící scény a syrovost některých scén a vyhnutí se hrdinskému patosu dělají z tohoto seriálu opravdovou perlu mezi válečnými snímky.

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

První série pro mě byla bezesporu největším "televizním" zážitkem všech dob....

Dexter

Dexter (2006)

1. řada: Musím říct, že mě rozhodně těšilo. Další kvalitní seriál z americké produkce, kterých se na nás v součastnosti hrne spousta. Celý seriál nepochybně stojí na originálním hlavním hrdinovi a uvidíme, jak dlouho si s tím autoři vystačí. Na jednu dvanáctidílnou sérii to stačí, ale na víc? 2. řada: Pro mě trochu překvapivě, stačí to i pro druhou. U první série možná člověk zpočátku chvíli váhá, než se rozhodne, zda je Dexter Morgan opravdu kladný hrdina, ale nakonec působí spíš jako ostřejší verze Reno Rainese. Lovec, který krájí psance. A máte o něj spíš strach. Když zabije svého bratra, soucítíte s ním. Nicméně ve druhé sérii dostávají naše zakořeněné sympatie jednu ránu za druhou. Nevěra, pokus o hození svých zločinů na "dobrého" kolegu, prostě se začíná chovat spíše jako ten zlý. O to více jsem skeptický k řadě třetí. Překvapí mě autoři znovu? Rád se nechám:) 3. řada: V pro mě, jak doufám, poslední řadě seriálu považuji za největší klad využití vedlejších postav. I proto však doufám, že žádná další řada již nebude. Jsem přesvědčen, že jejich potenciál je vyčerpán a v případě Dextera jsem měl ten pocitjiž i zde. Nicméně znovu vysoká úroveň díky které mohu v klidu zůstat na pěti hvězdičkách. Poslední díl sice nemě takový náboj, jakou předchozích sérií, nicméně byl výborným epilogem, kterým by to mělo vše skončit. Jakkoli se mi bude stýskat...

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Musím se přiznat, že mi docela trvalo, než jsem si k tomuto seriálu našel cestu. Nyní jej však považuji za jeden z vůbec nejvtipnějších..:) Sheldon je můj nový hrdina!:-D Je o parník lepší než IT Crowd. Obě série si zatím drží vysoký standard. Takže už se těším na další.

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Dal jsem si tu práci a zkouknul všechny řady. A byla to spíš zábava než práce. Ztraceni jsou bezesporu jeden z nejzajímavějších amerických seriálů od dob Městečka Twin Peaks. Všechny řady si drží vysoký standart a tvůrci dokáží (právě tím, že je každá řada jiná a že přibývají nové a nové záhady) udržet spíše diváka, který touží zjistit, co dalšího skrývají oni i ostrov, než ty, kteří baží po odpovědích a odhalováních tajemství. Nej postavy: John Lock, Benjamin Linus, Desmond Hume. Nejhezčí: Charlotte Lewis a Alex Rousseau.

Sherlock

Sherlock (2010)

Pro mě spolu s Lost největší televizní pecka od Městečka Twin Peaks.