Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (282)

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Tato série je až na slabý druhý díl pravidelnou zárukou velmi dobrého filmu s perfektně natočenou akcí. Už se těším na druhou část "Odplaty".

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Po loučení s Wolverinem od režiséra Mangolda je tu další a tentokrát s ještě významnější filmovou postavou a to "velkým" Indianou Jonesem. Tentokrát to ale bohužel nedopadlo za plný počet, ale jde spíš o pouze průměrný kousek a současně o nejslabší film ságy toho nejlepšího archeologa.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Nejlepší marvelovka od perfektního Avengers: Endgame. Bohužel stejně to stačí jen na lepší 3*. Z trilogie Strážců Galaxie se jedná každopádně o nejslabší díl a Marvel jen dokazuje, že kvalitou šel dost dolů. A to bohužel i v případě mých oblíbených sérií s hrdiny z původních Avengers (Thor, Ant-Man...a teď i Strážci). Slabé příběhy jsou tou největší slabinou a už to prostě není ono. Možná by to chtělo si na chvíli dát pauzu, dobrat síly, přehodnotit plány a pak to zase zkusit znovu rozjet. V poslední dobé totiž začal Marvel dostávat na frak od DC (Batman, Sebevražedný oddíl 2, Joker, Peacemaker). Update: po druhé projekci přidávám čtvrtou * - ta parta je prostě fajn.

plakát

Vřískot 6 (2023) 

Po slabé pětce se mi toto libilo. Kdyby nebylo té větší "nesmrtelnosti" některých postav, několika méně logických děr ve scénáři a těch nějak míň a míň uvěřitelných důvodů, proč to někdo dělá, tak bych to kvalitou zařadil klidně hned za jedničku. Takto je to tak na úrovni 2 a 4.

plakát

Peacemaker (2022) (seriál) 

Za ty úvodní titulky a perfektní postavy musím dát 5* a těším se na další sérii.

plakát

Půlnoční klub (2022) (seriál) 

Seriál ma motivy jedné z mých nejoblíbenějších knížek z edice Stopy hrůzy, které jsem v mládí pravidelně kupoval a ihned četl, abych se zase mohl těšit na další. Právě tento příběh (nebo aspoň hlavní myšlenka) mě lákal a držel v naději, že jednou by mohl zfilmován (byla i představa mé vlastní adaptace 🙂). A po 26 letech jsem se dočkal. Zatímco verze v mé hlavě se spíše blížila depresivnějšímu dramatu o skupince postupně umírajících mladých lidí v ústavu s trochou nadpřirozena v závěru, tak zde se to díky Mikeu Flanaganovi točí víc kolem hororu a právě nadpřirozena už od počátku. Celkové hodnocení uvedu až po dokoukání všech dílů. Zatím se na to koukat dá (3. díly), ale prostě ta má vize byla jiná a pere se to ve mně. 😃 Uvidíme, zda Netflix zvládl další příběh z u nás uváděné edice pod názvem Stopy hrůzy lépe než předchozí trilogii Ulice strachu, která byla zklamáním a odklonila se úplně od původních knížek. Edit: tak nakonec dávám 2*. Něco se povedlo a něco zase méně. Natěšenost však bohužel nenaplněna.

plakát

Batman (2022) 

Silné 4 hvězdy a když ne mezi třemi nejlepšími batmanovskými filmy, tak mezi pěti je určitě. Po dlouhé době fajn kino zážitek.

plakát

Válka zítřka (2021) 

Kecy, nuda, nelogicnosti, trocha nic moc akce, kecy, ...proste v nejlepsim pripade becko pro Prima Cool utery po 23h