Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Po filmu Jamese Gunna Sebevražedný oddíl sledujeme pokračování příběhu postavy Johna Ceny. Tento okouzlující a arogantní muž věří v mír za každou cenu, bez ohledu na to, kolik lidí bude pro jeho dosažení muset zabít. (HBO Max)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Vymakaný superhrdinský bizár od HBO si to pekne pochoduje povedľa z reťaze utrhnutých The Boys. Nebere si servítky pred ničím a nikým, sere sa do všetkého, je plný aj fajn humoru aj infantilného humoru, je plný imbecilne sa chovajúcich egomaniakov, neľútostných zabijakov a iných absurdít a je mu to u prdele, pretože toto všetko nám predkladá v takej forme, že je to asi prvý seriál na svete, kde sa väčšina ľudí zhoduje na tom, že tu nepretáčali ani len úvodnú znelku, ktorá je tak bizarná, že je až fantastická. Casting sa vydaril, časť postáv už poznáme, časť je nová. Z nových zaujme samozrejme Eagly, ktorý je perfektný, na pomery CGI zvieraťa, ale čo urobili s Vigilantem, tak to je vyslovene parádička. Aj Robert Patrick bledne závisťou. Narušený superhrdinský jedinec, oproti ktorému aj Peacemaker je "normálnejší", ale je to fakt geniálne. A čo dodať k Cenovi? Sem tam čítam, že každý vedel, že nevie hrať, ale tu mu to ide. Súhlasím s tým druhým, s tým prvý absolútne nesúhlasím. Videl som s ním všetky snímky a je to borec, ktorý dokáže zvládnuť humor, akciu, drámu a to s prehľadom, ľudia mu to nie vždy žerú len kvôli jeho "ozrutnosti", čo je mne úplne u prdele. Film Legendary u mňa patrí stále k tým najlepším malým športovým drámam a samozrejme aj tu v tomto seroši si prejde takou premenou resp. rozvojom osobnosti, že sa mu nedá nič iné len fandiť a držať palce, aj keď by jeho postave tá cesta k "normálnosti" jednoducho nesedela, musí zostať stále "iný", to ho robí dokonalým. Ostatných nejdem spomínať, ale ani jedna postava mi v tomto seriáli neprišla zbytočná, zle spracovaná alebo inak nevhodná a to od väčších úloh až po tie minimalistické ako "dedko" zo susedstva Peacemakerovho otca. Jasné, s triezvym pohľadom na veľkoleposť spracovania by som mohol dať len štyri hviezdy, ale to, akým smerom sa seriál uberá, ako s každou časťou pridáva na brutalite, akcii a nakoniec dostávame totálne nabúchané finále na kinoúrovni, tak jednoducho dávam plný počet, lebo toto dielko potrebuje maximálnu podporu do budúcnosti, napriek tomu, že druhá séria bola schválená už dávno. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Banda retardů suplujících Ligu spravedlnosti. A suplujou jí věru zábavně! Cena se pro tuhle roli asi narodil a našel tu svojí cenu. A Gunn se nebojí kopat tu naprosto do všech - od jinak prostorově řešených lidí po nácky, z konspirátorů dělá bandu hňupů, jen aby pak přiznal (třebaže ujetým způsobem), že na všem může bejt trocha pravdy, takže se tu nakonec pobaví nebo nakrkne doopravdy každej. A tak to má bejt. Uč se, Dontlukape! ()

Reklama

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Takové to když si říkáte proč James Gunn točí seriál zrovna o postavě z SS o jejíž seriál prakticky neměl nikdo zájem. A on je ve finále tak úspěšný že dostane zelenou na druhou řadu plus na seriál o další postavě z SS. Říkáte si jak je to možné? Jelikož Gunnovi říká něco jako vývoj postavy, vezme nesympatickeho magora, rozebere ho a ukáže vám proč se chová tak jak se chová a že má vlastně dosti traumata z toho co provedl v minulosti a ve filmu. Ano John Cena našel životní roli ve které exceluje. Plus tomu přidejte Gunnuv ujetý humor a hlášky od začátku do konce. Jo a režisér má pravděpodobně uchylku na stodoly a ovládání těl cizími organismy. Každopádně hodně milé překvapení, čekal jsem průměr a dostal jsem dosti povedené dílko. Plus jeden z mála seriálů u kterého prostě nepřeskakujete úvodní znělku :D. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

"Do you wanna taste it?" Dejte Gunnovi přiměřené množství peněz a zcela volnou ruku a dostanete poklad! Po (ne)překvapivě zábavné, ale bohužel prodělečné The Suicide Squad dostal Gunn zakázku na spin-off seriál o jednom ze superhrdinů dle vlastního výběru. A volba padla na Peacemakera Johna Ceny, což byl majstrštyk, protože tohle je Cenova životní role a bojím se, že už ji ničím nepřekoná. Je to však vůbec na škodu? John Cena JE Peacemaker! A diváci to tentokrát už dokázali ocenit i co se sledovanosti týče. Tvrdě "R"kový seriál s naprosto výtečným soundtrackem (nordic sleazy rock rules!) a výborným obsazením ve všech rolích. Zvláštní uznání zaslouží Danielle Brooks, Annie Chang a mimoňský psychopatický Freddie Stroma. Sem s druhou řadu! Pronto! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa Vám film Sebevražedný oddíl (2021) páčil, tak tento seriál je povinnou jazdou. Peacemaker je preškolený rasista a hlučný narcista. Servíruje Vám svoje veľké ego zabalené do nemalého tela. Seriál je celý hodený do nevážna, čo mu rozhodne sedí. Už len samotná úvodná znelka skvelo naladí. Ani raz som ju nepreskočil, nepretočil. Vždy som si ten tanečný bizár znova rád užil. Škoda, že ten humor s pribúdajúcimi dielmi nejako upadal svojou trefnosťou. Naopak nekorektnosť vydržala od začiatku do konca. Samozrejme mohla byť drsnejšia, ale oproti Marvelu príjemné osvieženie. Peacemaker si užíva trojku s účasťou ďalšieho hrdinského parťáka, jeho otec (skvelý Robert Patrick) predvádza úprimnú lásku ku všetkým rasám, urážajú sa iní, slávnejší superhrdinovia skrz ich sexuálne "úchylky" a podobne. Dojmy balancujú medzi pohodovými 3* a vlažnými 2*. Najviac ma z vedľajších hercov bavil Freddie Stroma ako Vigilante. Zároveň treba uznať, že John Cena herecky Dwayna Johnsona jednoznačne valcuje, a to predovšetkým v tej humornej polohe.  A samozrejme plusové body aj za Orlouša. Kto ma naopak nijako neoslnil, tak bola Jennifer Holland a jej ksicht tuctovej pornoherečky. Byť partnerkou režiséra/scenáristu sa hold oplatí. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (37)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (VášaVF)
  • James Gunn napsal celou první sérii za 8 týdnů během karantény z čisté nudy, ve skutečnosti nevěřil, že se série někdy dostane na světlo světa. (KGBelik)

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama