Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

We've got a winner! - nejlepší film za poslední měsíce. Doteď jsem považoval za nejlepší film o drogách Trainspotting, ale Requiem je daleko silnější. Hlavně linie Sáry dodává snímku neuvěřitelnou emocionální hloubku. Úžasný zážitek. Sláva Projektu 100, v kině je requiem ještě daleko dokonalejší. Pocity, znechucení a deprese sice nebyly tak silné jako napoprvé, ale rozdělené záběry, rychlé střihy a výborná kamera na plátně vyniknou daleko líp. Stejně tak Hudba je v kvalitním podání ještě daleko mrazivější.

Sedm

Sedm (1995)

Kam až se dá dovést atmosféra snímku pouze tím, že pořád prší. Nejpochmurnější thriller, jaký znám, jenž od začátku skrz několik nechutných scén spěje k děsivému konci. Podle mě film s nejlepším scénářem za posledních dvacet třicet let, pro mě je to daleko větší psycho než to Hitchkockovo. Naprosto úžasný snímek ve které každý detail zapadá do celkového obrazu. Navíc všechny hlavní postavy jsou výtečně zahrány a Spacey si svého fanatického vraha střihnul s grácii hodnou oskara.

Samotáři

Samotáři (2000)

Na tenhle film se můžu koukat pořád dokola. Nepřeberné množství hlášek a komických situací mě snad nikdy neomrzí, hlavně díky zhulenému Macháčkovy a naprosto excelentní Haně Maciuchuvé v roli matky. Dokonalost doplňuje svělá Hudba Jana P. Muchowa.

Kmotr

Kmotr (1972)

Na shlédnutí Kmotra jsem se chystal už dlouho a proto jsem před zapnutím opravdu hodně očekával. Film však byl ještě lepší, než jsem doufal. Během takřka tříhodinového snímku jsem se ani vteřinku nenudil a při promluvách Dona Corleone jsem z Marlona Branda cítil tak obrovské charisma, že jsem se skoro bál pohnout v křesle. Stejně dokonalý, byl ve své roli i Al Pacino, jehož pohled černých očí mě přikovával k obrazovce.

Shrek

Shrek (2001)

Kdo viděl Shreka s dabingem, ten o hodně přišel Murphy, Diazová i Meyers jsou naprosto excelentní. Film je plný skvělých hlášek i vtipných situací pramenících z parodií snad na všechny známé pohádky. Bezkonkurenčně nejlepší Animáč.

Černá kočka, bílý kocour

Černá kočka, bílý kocour (1998)

Bezesporu nejlepší komedie, co jsem v posledních letech viděl, tolik výbuchů smíchu jsem vážně uždlouho nezažil. Už dlouho se mi nestalo, abych si při závěrečných titulcích v duchu řekl: tohle bych si teď hned zopakoval. Ten film je sice naprosto o ničem, ale právě ta bezvýznamnost skvěle vyhovuje prostředí filmu - podunajské komunitě cikánů.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Skvěle natočený, srdceryvný příběh, s výbornými Herci a snad nejlepší hudbou v historii. Dokonalost sama.

Poklad na Stříbrném jezeře

Poklad na Stříbrném jezeře (1962)

První a pro mě také nejlepší Mayovka. nejradši na ní mám asi hudbu, při níž podle jediného tónu člověk pozná, zda jsou na scéně padouši či klaďasové.

Šestý smysl

Šestý smysl (1999)

Řekl bych, že Šestý smysl je vrchol Shalaymanovy tvorby, ke kterému se ve svých pozdějších filmech ani nepřiblížil. V životní roli se zde ukazuje Bruce Willis, H.J. Osment je výborný jako vždycky, výborné hororové scény a naprosto dokonalá pointa, co víc může divák chtít?

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Tvůrci seriálu 24 hodin si mysleli, kdovíjak nejsou originální a přitom příběh odehrávající se v reálném čase tu byl už skoro padesát let - a neskonale dokonaleji natočený. Skvělá kamera s dlouhými záběry, změna techniky ruku v ruce s vývojem situace - to vše dotváří dokonalou atmosféru snímku, u kterého jsem se ani vteřinku nenudil.