Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (550)

plakát

Drsný město (2020) 

"Táta mi vždycky říkal, neber si blbce nebo policajta, a já si vzala blbého poldu." Neskutečně depresivní a nekompromisní machisticko machiavelistický majstrštyk  Oliviera Marchala. ...i přes (ne)logické kopance (neprohledaný kontejner po primárním defilé) mě atmosféra filmu nakonec zcela pohltila. Za ten  "korejský" závěr přidávám nakonec pátou patronu, i když je to jenom "béčko".

plakát

Mayhem (2017) 

Nekorektní a cynická exploitation virusová komedie, která mi prostě sedla. Natočeno dva roky před covidem 19, kdy jsem film viděl teprve včera a tudíž ta čtvrtá hvězda má své opodstatnění.

plakát

Spící pes (2023) (seriál) 

Nebylo to zase až tak špatné a poměrně bez zbytečné skepse jsem se dodíval do konce. Sice se jedná o šablonovitě rozehraný příběh s odešlým policajtem, dospívající dcerou, konspiračními teoriemi, soukromým očkem, protivnou šéfovou ... ale nějak to veskrze fungovalo. Pominu-li Maxe, který to celé odehrál v jednom tričku a s jedním ksichtem, nezbytné a provařené niti LGBT a BLM, tak v celku za poctivé tři.  Zaujali mě neokoukaní Carlo a Melika, kterým to i docela chemicky fungovalo a tak i závěrečné defilé Steffena, které jsem nečekal. Jen ta šlehačka na konci byla zbytečně sladká.

plakát

Noční klid (2021) (TV film) 

Nerozumím tak nízkému hodnocení. Tohle přece není Tik-Tok, že někomu vadí, že je film příliš dlouhý. Naopak se mi zdál pro prokreslení postav dostatečný, bez zbytečného balastu na více dílný seriál. Líbilo se mi i zasazení do nedaleké minulosti, kdy ještě jely  analogická média (MC,VHS...) Všichni snad ještě hulili (tabák), drinky tekly proudem, v  "zábavním" středisku blikaly tisíce jednorukých banditů a také mysleli na to, jak toho druhé co nejlépe ojebat či ojet. Náš hlavní aktér měl ještě jednu myšlenku navíc a to daného člověka navíc impozantně naporcovat. (Ostatně u našeho živočišného druhu to asi, nikdy nebylo a nebude ani bohužel jinak. Otázkou je co povznášejícího je na tom takové věci točit a vzrušujícího další lidi se na to dívat…)

plakát

Zdání vraha (2023) (seriál) 

Nenechtě zmást prvními díly, kdy je to hodně melodramatické a vypadá to jako klasické klíšé... Poslední díly však zaručeně přibíjí nekompromisně do křesla!

plakát

Přítelkyně smrti (2022) (seriál) 

Za faráře tři, jinak hodně předvídatelné a naklonovaná Hořká chuť sedmikrásek. (Dal jsem to najednou).

plakát

Hell Dogs (2022) 

Nekompromisní japonská "volavka". Charizma z herců jen stříkalo. Uteklo jako voda. V požehnaných letech režiséra, natočit takovou akční pecku je téměř zázrak, a proto vzdávám zasloužený hold, ...a  kdy tudíž nemohu  jít než pod pět. Tak jako nemohu zapřít své jisté staromilství, mou adoraci k yakuzáckým filmům, drsné francouzské škole a tlukotu svého policajstského srdce.

plakát

Hvozd (2017) (seriál) 

Komornější a méně mystický bratranec Zone Blanche s výraznými hereckými výkony.  Kvalitu s našimi seriály snad nemá cenu ani uvádět.

plakát

Bajka: Zabiják, co nezabíjí (2021) 

Nesourodá japonská neofantas magorie s výrazně vypjatými akčními scénami, tvářící se ale jako civilní biják s romantickou linkou, která mi však ale navýsost sedla. Nešlo si nevzpomenout na kultovního a nepřekonatelného Ichiho Killera, když tam mj. byl také jmenovec pan Suzuki.  Film ale není tak rigidně brutální, kdy mimo ostrou (hodně chilli) akci do tohoto ajntopfu míchá klasický asijský humor s anglickým ba i indickým (bollywoodským); každopádně milovníci faithu si přijdou na své. Opětovně musím potvrdit, že současná US movie production je je již pár let na výrazně slepé a osiřelé koleji.

plakát

Rodina (2020) 

Věkem jsem již ostřílený  a myslím si, že náročný divák, který si ze všeho tak na zadek nesedne, a tudíž  jsem neměl věru větších očekávání,  ale tohle dílo mne na konci emociálně rozmetalo na atomy...   (krásný a výstižný komentář od  xxmurphyxx)