Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je inspirován masakrem z roku 1978, kdy bylo v Bar du télèphone v Marseille zavražděno deset lidí. Loajální policista pohybující se mezi zkorumpovanými kolegy uprostřed války marseilleských gangů musí vzít věci do vlastních rukou, aby ochránil svůj tým... Policista z protigangové jednotky Richard Vronski dostane za úkol vyšetřit masakr, který spáchali muži z klanu Orsoni. Jeho brigáda má neortodoxní metody, není však jediná. Mají rivaly v jednotce pro problematické akce, které velí major Costy. K tomu přichází nový ředitel, divizní komisař Ange Leonetti, a ten má uklidit Marseille a zklidnit divoké psy ve svém týmu. Všichni si rychle uvědomí, že bez obětí a riskování nic nezískají. Zvlášť, když se dcera komisaře stýká s antigangem, severní město útočí na Korsičany, klíčový svědek je ve  vazbě zavražděn a policie pošle toho nejzahořklejšího agenta. Vronski a jeho muži si musí zachránit kůži a zvolí jednu z nejnebezpečnějších cest. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Marseilleské policejní gangy bojují nejen se oficiálními zločinci, ale i mezi sebou navzájem. Příběh sám je víceméně prostý a upřímně řečeno najít v tom nějakou nosnou kostru je docela problém, ale vztahy mezi jednotlivými, nutno dodat slušně napsanými, postavami či skupinami jsou natolik zapletené a proměnlivé, že spolehlivě zabaví. Pomáhá i tempo vyprávění, které, byť místy trochu kolísá, má celkové solidní spád. Co se akce týče, tak ta má říz a vedle krve se sem tam objeví i nějaká rozstřelená hlava, takže v tomto ohledu se dá vytknout snad jen nepřehledná dlouhá přestřelka v laguně, která se navíc odehrává ve tmě. Podobně jsem na tom s herci. Nemám námitek, ale zamrzí málo prostoru pro Lanvina a i Rena mohlo být trochu víc. Závěrečných pět minut mě dostalo. Marchal opět nezklamal. 80% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Drsné krimi z Marseille o špatných policajtech a špatnějších policajtech. Drogy, gangy, pěkné střílečky, silácké řeči, pár hezkých Francouzek a jeden katamarán. Musím ocenit, že Francouzi akčním filmem míří stylem do testosteronových osmdesátých let zatímco Amíci z tohoto žánru dneska dělají komiksovou ptákovinu se supermany. Podle traileru jsem čekal, že dám pět hvězd ( dokonce hvězdy Reno a Lanvin se tu mihnou ), ale hodnocení srazila překombinovanost, nepřehledná spousta postav a jmen a pár vyloženě hloupých scén - viz. hned první s návštěvou v nemocnici. A ten konec za pětikorunu taky jedlej. ()

Reklama

cskomando 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před parádně napsaným scénářem, který je opravdu drsný a plný zápletek. Co může přinést obyčejný život různých gangů, arabášů, policajtů v Marseille ? Jedno mají společné - všichni jsou správní darebáci, kteří pro peníze udělají cokoliv. Akční, surové, drsné, plné podrazáků a mnoho neočekávaných zápletek s ještě více neočekávaným koncem (zvrat, který nikdo čekat nebude). Olivier Marchal jako režisér i scénárista připravil opravdu promyšlený děj, který poukazuje na to, jak se zachovat v různých životních situací, jak reagovat a nešlápnout vedle. Z každodenního života se z ničeho nic stane peklo, které dovede nakonec všechny hrdiny na pokraj smrti. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pane Marchale, 2x kultovy film na tu istu temu  sa neda natocit. Natocil to uz raz - rok 2004 s Anjelom Dauteuilom a Gepardom Zerardieum. Chce to byt strasne drsne, len to je film z roku 2004, tu uz to nefunguje. herecke drzky nic moc, keby aspon Cassela ukecal, tak bych poskocil v hodnoteni   : 7 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z doterajších Marchalových krimi je v mojom prípade Drsné mesto štvrté v poradí a asi najlepšie. Čo ale neznamená, že napríklad zelený filter nepôsobil prehnane, že všetci museli pôsobiť tak drsne, až by divák neznalý Marchalovej tvorby mohol usúdiť, že ide o nejakú veľmi sofistikovanú paródiu na ultracoolovosť. Ale drží sa to našťastie stále v medziach uveriteľnosti. Zápletka je príjemne komplikovaná, ale pri tej kanonáde mŕtvol a zameniteľných postáv, ktorých už bohužiaľ nemohli hrať Delon, Ventura, Gabin a spol sa tak v príbehu dá ľahko stratiť a aj preto zaokrúhľujem nadol. Finále ale všetko uvedie do poriadku, len opäť môže niekto nadobudnúť nesprávny dojem, že ide o paródiu. 70% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení trvalo 47 dní. Natáčelo se v Marseille, Fréjus, Cassis, Fos-sur-Mer a Nice. (bianci)
  • Film byl natočen na podzim roku 2019, měl být dokončen 9. května 2020, ale poté byl odložen kvůli chybějícím záběrům. Poté se dostal do rukou Netflixu, když producent Gaumont prodal celosvětová práva k filmu této platformě, která dílo pustila 30. října 2020. Je to poprvé, kdy nebyl film Oliviera Marchala uveden do kin, ale na Netflix. „Udělal jsem Bronx se spoustou vášně a ctižádosti po boku Gaumontu, jsem šťastný z toho, jak si Netflix zamiloval tento film, aby mohl být objeven velmi velkým publikem! Moje děti a já jsme fanoušci Netflixu, často tam sledujeme filmy a seriály. Jsem proto hrdý na to, že se Bronx připojuje k této rodině,“ komentuje filmař v oficiální tiskové zprávě. „V současné situaci pandemie věříme, že Bronx bude mít na Netflixu optimální expozici. Pro Olivierův film je to obrovská příležitost,“ uvedla Sidonie Dumas, producentka a generální ředitelka Gaumontu, když měl být film uveden do kin v září. (vencap36)

Reklama

Reklama