Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (8)

plakát

I Hope They Serve Beer in Hell (2009) 

Super knížka, zm*venej film. Asi by Tucker nesohlasil s podáním, kdy z něj udělají jen nafoukanýho vypatlanýho dementa a na závěr je z toho typicky hollywoodskej cajdák. Jedna hvězda za pár slušných scén.

plakát

Jen na sex (2008) 

Výborný film. Přistupoval jsem k němu s nedůvěrou, ale tak nějak mě dostal svou osobitostí a upřímností.

plakát

Saw 5 (2008) 

Pořád má co nabídnout, kromě dalších drastických scén i zápletku, zpochybňující věci minulé. Pořád dokáže vztyčit chlupy na zádech a u mě dokonce vzbudila chuť na to, udělat si někdy Saw maraton - pustit si všechny díly po sobě. Možná před příštím dílem..?

plakát

Rocky Balboa (2006) 

Úvodní hodinka je trochu rozvláčnější, ale je dobrá co se týče vytvoření atmosféry před velkým zápasem, některé věci jsou v ní hodně prvoplánové, některé mají překvapivě velkou váhu. "Nejde o to, jak tvrdý dáváš rány,ale jak tvrdý rány umíš přijmout a pokračovat dál.", tahle věta mi od prvního shlédnutí zní v hlavě a zůstala tam pořád. Při závěrečném zápase jsem ovšem málem vstal ze židle a ječel "Rocky, do toho, to dáš!!!" Nevím čím se to tolik povedlo, ale stalo se mi to i při druhém shlédnutí a to se žádnému jinému filmu nepovedlo.

plakát

VALL-I (2008) 

Animáky od Pixaru jsou story sama o sobě. Jejich starší filmy byly velmi dobré a každý se sám sebe ptal, jestli tohle studio dokáže udržet limit, který samo sobě nastavilo. A ono ho stále překračuje. V minulém roce dosáhlo naprostého vrcholu filmem Ratatouille, po jehož sledování jsem došel k závěru, že tohle je naprostý vrchol animované produkce. Mýlil jsem se. S novým filmem Wall-E se Pixar dostal se svojí animací dál než jsem kdy čekal že to jde, úvodní scény vypadají naprosto realisticky, člověk až pochybuje o tom že se dívá na animák. Ale film není o grafice a efektech. Hlavní hrdina je robot přes odpadky zvaný Wall-E, jehož údělem je až do konce svojí životnosti komprimovat odpadky do úhledných krychliček a odnášet je na předem zadaná místa. Dělá to už pěkně dlouho a proto si za tu dobu vypěstoval vlastní, unikátní osobnost. Jednoho dne ale na zemi přistane loď s krásnou robotkou Eve, Wall-E se do ní beznadějně zamiluje a celý jeho "život" se naprosto změní. Příběh nezní až tak zajímavě, že? No to ale v něm není napsáno to, že Wall-E-ho animace jsou naprosto roztomilé. Už během úvodních patnácti minut, zobrazujících jeho běžný den, si ho prostě zamilujete. Pro jeho osobnost a všechny ty drobné všední blbosti. Člověk by v tomto filmu vůbec nepotřeboval lidi a těch pár slov, co se za film pronese, aby jím byl naprosto nadšen. 95%

plakát

Wanted (2008) 

Původní 4 hvězdičky měním po původním shlédnutí na 5. Nemůžu si pomoct, ale tenhle film má prostě šťávu, akční scény jsou skvěle natočené, ale jsou tam jiné scény, které se vryjí do paměti. Scéna kdy hlavní hrdina sedí v kanclu, přijde šéfová, začne ho buzerovat, on ji pošle do háje a praští svého "kamaráda" klávesnicí do xichtu tak, že se na kameru objeví písmena "fuck yo" a závěrečné U tvoří zub :D Zní to praštěně, ale podkreslené hudbou a v kontextu je to skvělé. Stejně jako scéna, kdy přijde domů, ignoruje ječící expřítelkyni, přijde tam božská Angelina a začne ho líbat.. Koncept kdy je hlavní postava zároveň v určitých místech vypravěčem mi stále ještě nezevšedněl, vždycky si při tom vzpomenu na Fight club :) Jednoduše film, který skutečně zapůsobí, slušných 90%.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Taky jsem si ještě nedávno pokládal otázky jako "Seriál jehož 70. díl je stále perfektní?" "To vypráví dětem už čtvrtou sérii o tom, jak poznal jejich mámu? Co je na tom zajímavého?" "Proč je to 3. na ČSFD?" A teď netrpělivě čekám na úterý, kdy se na netu objeví další díl. Genialita tohohle seriálu spočívá hlavně v Barneyho hláškách, které s dalšími díly vůbec neztrácejí šťávu, prostě milém Tedovi, krásné Robin a zápletky už pouze mezi těmito postavami jsou neskutečně nápadité, nemluvě o dalších postavách. Osobně si myslím, že tomuhle seriálu ještě pěkně dlouho šťáva nedojde, "High five to that!"

plakát

Postal (2007) 

Upřímně nechápu vaše extrémně nízká hodnocení. Uwe Boll má hrozné filmy, o tom žádná, ale hrál někdo z diskutujících tuhle šílenou hru? Hru ve které jdete koupit máslo a za obchodem má svoji centrálu teroristická skupina, kde jdete koupit maso a zjistíte že místní masna ho dělá z lidí nebo kde jdete vrátit knížku a protestanti proti kácení stromů se zrovna rozhodnou podpálit knihovnu? Tato hra nemohla mít běžné zpracování, muselo být šílené, muselo být totálně "ujeté" a pokud se na tenhle film podíváte s pořádným nadhledem, pak jde o skvělé zpracování hry. Kromě toho - Zack Ward ztvárnění našeho "Poštovního týpka" (=Postal Dude) zvládl skvěle. Pro mě slušných 7/10, těch 5* je aby se zvedlo hodnocení do reálnějších čísel.