Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (20)

plakát

Don (2006) 

Zbytečně překombinovaný děj. Stačilo by ubrat jeden dějový twist a hned by se na to lépe koukalo.

plakát

Om Shanti Om (2007) 

Režisérka Farah Khan předvádí, tak jako ve svém debutu, mix zdánlivě nezkombinovatelných žánrů (romantika, komedie-až parodie a duchařský trhriller) a opět jí to vychází. Snad proto, že k látce přistupuje s upřímným nadšením, ale zároveň jí nechybí potřebný nadhled. Scéna z předávání Filmfare je skutečně ultimátní :-)

plakát

Indie, do toho! (2007) 

Klasický sportovní film o outsiderovi, který všem vytře zrak. Přestože se jedná o (pro mě) nezajímavý sport a vůbec se tu netancuje !! ani chvíli jsem se nenudila a holkám jsem držela palce. Velice potěšil SRK uměřeným hereckýcm výkonem .

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

Má to ještě spoustu much, ale smála jsem se upřímně a opakovaně. Dávám za čtyři, protože této snahy si cením.

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

8/10 a spokojenost. Doporučuji se před projekcí oprostit od všech očekávání, připravit se na trochu jiný druh nadpřirozena než je u Indyho zvykem a jít si prostě užívat. Ano, Harrison je starej, ale to jsme snad všichni věděli, jak vypadá a přijde mi dost mimo na to žehrat. Ano, zápletka obsahuje větší než malé množství sci-fi a je to jedině dobře. Kromě toho, že to k padesátkám tak nějak patří, je to nové a překvapivé (myslím v Indyho světě). Jak říká Irirna Spalkova „You must believe“. Mám samozřejmě i výhrady, například postava Raye Winstona je kapku nadbytečná a k prvnímu důležitému objevu se Indy s Muttem dostali tak nějak snadno. Je otázka zda s dalšími shlédnutími se takové chybky omelou nebo vylezou víc na povrch. Spíš si ale myslím, že příjemná old fashion atmosféra zvítězí a zamázne to. Celkově mám pocit, že čtyřka vznikla, protože chtěli Spielberg a Lucas dopřát Indymu poslední dobrodružství před zaslouženým odchodem na odpočinek a protože mám Indyho ráda, tak jsem si to s ním naposledy užila a příště se doufám uvidíme v cameo roli v „Adventures of Mutt Williams“ :-D

plakát

Ghost Rider (2007) 

Bída, bída, bída. Pokud je hlavní hrdina démon ve službách satana s hořící lebkou místo hlavy, jeden by očekával temnou záležitost a trikovou smršť, která Vás ohromí. Bohužel triky působí jak z 80tých let a místo temné pekelné atmosféry tu máme romantiku jak z červené knihovny. Kdyby to byla alespoň romantika svižná, ještě by se to dalo odpustit, ale film se příšerně táhne. První hodinu zdlouhavě sledujeme jak se vlastně Johnny Blaze do spolku s ďáblem dostal, jaká z toho má traumata a o co vše díky tomu přišel. A pak najednou, pic kozu do vazu, během 10 minut proběhne přerod hrdiny v Ghost Ridera. V závěru pak už jen sledujeme odstraňování záporňáků, z nichž většina je ve filmu jen proto, aby mohla být odstraněna. A celému tomuto kýčovitému mixu vévodí herecké výkony, které skutečně fyzicky bolí.

plakát

Duna (2000) (seriál) 

Poměrně věrně převyprávěný děj, to je asi tak jediné plus které tato TV série má. Atmosféra nijaká žádná a hlavní představitel zřejmě vyhrál mezinárodní soutěž o nejméně charismatického herce. Nevím proč tu všichni tolik vychvalují český přínos. Ještě bych snesla ty příšerný triky, ale kostýmy mi teda otevírali kudlu v kapse. Je mi putna jestli má Pištěk oscara, ale za tohle by si zasloužil zlámat ruce. Zajímalo by mě jestli to vůbec četl. Takže doporučuji spíše přečíst si knihu a pro vizuální představu si pustit raději Lynchovu verzi, která možná s dějem předlohy nakládá volněji, ale atmosféricky je vzoru tisíckrát věrnější než tahle spatlanina.

plakát

Walk the Line (2005) 

Jinak průměrně vedený živitopisný snímek zachraňují dva hlavní představitelé. Reese Witherspoon mě dost překvapila, nejen že umí hrát, ale dokonce i víc než dobře. O tom že Uakín :-) Phoenix hrát umí, se ví už dávno, ale to jak odzpíval Cashovy písničky mě odzbroljilo.

plakát

Přísaha (2001) 

Tempo filmu je dost pomalé, ale to si myslím není až tak na škodu. Problém je spíše v tom, že nevíte jestli sledujete detektivku nebo drama muže, který je v touze dostát svému závazku schopen obětovat svůj štastný podzim života a potažmo i život osoby jemu blízké. Bohužel mi Sean Penn připadal silnější v kramflecích v detektivní části a vnitřní přerod policajta lehce vykořeněného odchodem do důchodu v "magora" dost pokulhává. Což je na škodu, protože tahle část by mohla být zajímavější. Nejlépe to symbolizuje závěrečná část, kdy by se napětí při honbě za vrahounem dalo krájet, ale Jerryho duševní pochody Vám přijdou úplně mimo mísu.