Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Biografie (16)

Nana Visitor (herečka)

04.02.2014

Nana Visitor, vlastním jménem Nana Tucker se narodila 22. července 1957. Už od narození jí bylo herectví předurčeno, její rodiče byli totiž Robert Tucker, choreograf na Brodwayi a Nenette Charisse, baletní instruktorka. Kromě toho, že od mládí vyrůstala obklopena herci, začala v sedmi letech navštěvovat baletní kurzy ve škole,… (více)

Diana Muldaur (herečka)

18.09.2011

Diana se narodila v New Yorku, ale dětství prožila společně se svou sestrou v Martha´s Vineard, v Massachusetts. Herectví se začala věnovat už na střední škole a pokračovala v tom i na soukromé dívčí vysoké škole Sweet Briar College, kterou vystudovala v roce 1960. Hraní se pak učila od Stelly Adler, která ji udělala jméno na… (více)

Tony Robinson (herec)

07.05.2011

Tony Robinson je anglický herec, hlasatel a organizátor politických kampaní. Narodil se ve Leytonstone v Londýně, kde navštěvoval Wanstead High School. Svoji hereckou karieru započal v dvanácti letech v muzikálu Oliver!. Mezitím pokračoval ve škole, kde složil zkoušku z O-Levels (něco na způsob certifikátu) z anglického jazyka,… (více)

Lenny von Dohlen (herec)

10.02.2011

Lenny se narodil v Augustě, Georgii. Je to filmový a divadelní herec. V poslední době hlavně divadelní. Herectví ale nebylo jeho jediný životní cíl. Zamlada se chtěl stát žokejem, nicméně kvůli jeho výšce jeho kariera skončila. A tak se dal na herectví. Odpromoval nejdříve na Texaské univerzitě (Austin), aby pak studoval… (více)

Hattie Hayridge (herečka)

01.12.2010

Hattie se narodila 17. prosince 1959 v anglickém Middlesexu. Je anglická komediální bavička a herečka. Poté co odpromovala na univerzitě v Sussexu, pracovala jako pracovnice pro úřad veřejných informací (HMSO). Poté se dala na dráhu baviče. Postupně účinkovala v Perry And Croft: The Sitcoms, dale pak v Lenny Goes To Town kde… (více)

Terry Farrell (herečka)

07.11.2010

Terry Farrell je americká herečka a bývalá modelka. Pochází Cedar Rapids v Iowě, kde se narodila 19.listopadu 1968 Kay Carol Christine Bendickson a Edwinovi Farrellovi. Její matka se ovšem brzo na to rozešla s jejím otcem a vzala si Davida Grussendorfa, který ji adoptoval. Její kroky ke karieře modelky a herečky se datují k… (více)

Rosalind Chao (herečka)

07.11.2010

Rosalind se narodila v Anaheimu, Kalifornii. Patří do první generace čínských přistěhovalců, kteří zamířili do Kalifornie. Její rodiče byli provozovatelé uspěšné palačinkové restaurace. Samotná Roslind začala pracovat ještě jako dítě v místním Disneylandu, který se nacházel jen kousek od jejich restaurace. Poté, co se s rodiči… (více)

Paul Reiser (herec / producent / tvůrce)

02.11.2010

Paul Reiser se narodil v rodině Helen, ženy v domácnosti a Sama, prodejce zdravé výživy. Chodil na East side Hebrew institute z kterého pak odešel na Stuyvesant High School kde odmaturoval. Bakalářský titul posléze získal na Binghamton University kde studoval hudbu. Už ve svých mladých letech se zajímal o herectví. Pravidelně… (více)

Armin Shimerman (herec)

24.04.2010

Armin se narodil 5. Listopadu 1949 v Lakewood, New Jersey, kde společně žil s matkou Susan (učetní) a s otcem Herbertem (malíř pokojů). Zde žil do svých patnácti let, kdy se společně přestěhovali do Los Angeles. Tady ho matka přihlásila do dramatické skupiny. Po absolvování střední školy odešel na Kalifornskou universitu, kde… (více)

Robert Duncan McNeill (režisér / herec / scenárista)

02.03.2010

Robert Duncan McNeill se narodil 9. listopadu 1964 v Severní Karolíně. Je to americký herec, producent a režisér. Jeho rodina z počátku žila ve Washingtonu, DC než se usadila v Atalantě, ve státě Georgia. Zde taky absolvoval místní střední školu. Poté se přestěhoval do New Yorku, kde se zapsal na Juilliard, kde strávil dva roky… (více)

David Tennant (herec / režisér)

09.08.2009

David Tennant ( vlastním jménem David John Mcdonald ) se narodil 18. dubna 1971 a je skotský divadelní a seriálový herec. David pochází z West Lothian, ale vyrostl v Ralstonu v Renfrewshire kde jeho otec dělal ministranta v místním kostele ( později Moderator generálního shromáždění církve Skotska ). Vystudoval Ralston Primary… (více)

Kate Hewlett (herečka / scenáristka / skladatelka)

01.10.2008

Kate je herečka a spisovatelka v současné době žijící v Torontu. Narodila se 17. prosince 1976 a byla tak nedočkavá z narození, že se narodila na cestě do porodnice. Sama o sobě ale ráda říká že se narodila v roce 1986. To kvůli tomu, že se cítí stará od té doby co dosáhla třiceti let. Už od Bishop Strachan School, kde chodila… (více)

Angela Watson (herečka)

01.10.2008

Angela Christine Watson se narodila v rodině farmářů v Danville ve státě Illinois. Tam pobývala až do svých deseti let, než se s rodinou předstěhovala do Cape Coral na Floridě. Už od mala z ní rostla hezká holka a proto ji její rodiče začali přihlašovat na soutěže krásy. Stala se například modelkou roku v roce 1988 v Dallasu.… (více)

Mark Sheppard (herec / režisér)

01.10.2008

Mark Sheppard se narodil 30. května 1964 v Londýně, v irsko-německé rodině. Je to britský herec a hudebník. To že herectví bude mít v krvi zapříčinil otec William Morgan Sheppard, který je rovněž hercem, a možná i známnějším zatím než jeho syn. Jeho první krůčky ale nevedly k herectví, nýbrž k hudbě. Už v patnácti se stal… (více)

Nicole de Boer (herečka)

01.10.2008

Nicole se narodila 20. prosince 1970 v rodině Dorothy a Teda Boer. Pochází z Scarborough (část Toronta, provincie Ontario) a je to kandadská televizní a filmová herečka.Herecké začátky nejsou vždy u každého oslnivé a to platí i o Nicole. Na její prosbu ji rodiče sehnali agenta a o pár let později se poprvé objevila na televizní… (více)

Roxann Dawson (režisérka / herečka / producentka)

01.10.2008

Roxann Dawson je americká herečka, režisérka, producentka a v poslední době hlavně spisovatelka. Narodila se 11. září 1958 v Los Angeles. Zde i vyrostla a odtud odešla na Kalifornskou universitu v Berkeley kde později odpromovala. Brzo na to přišla její první divadelní role, a to ve hře A Chorus Line produkované na Brodwayi,… (více)

Reklama