Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (126)

plakát

Objevitel (2011) 

Ajaj, tak tady jsem čekal víc. Sakra víc. David Lowery, loňský oceněnec festivalu mohl vyždímat ze zajímavé premisy více, více atmosféry jako mléka z dojnice. Mějme se filmově, woo.

plakát

Skunk (2014) 

Ha! jak moc se dá říct v šestnácti minutách! Toto dílko Annie Silverstein je propracovanější a komplexnější, než kdejaký celovečerní film! Měj se filmově, woo.

plakát

Hon na králíky (2017) 

Sranda bavil jsem se krátké ale výstižné, co chtít od desetiminutovky více, že? Mějte se filmově, woo.

plakát

Flákač (1990) 

Zdar Austin Film Society! U vzniku této Mekky nezávislých a začínajících filmařů stojí guru Richard. Stojí tu díky odvaze a taktéž úspěchu zásadního skvostu světové kinematografie, jakým Flákač beze sporu je. Malé prostředky a velká touha vždy přimějí autora vydat se cestou dobrodružnou s leckterou překážkou během tvůrčího procesu, avšak krásnou, definující lásku k filmovému řemeslu a tvůrčí svobodě. Ano, i flákat se dá filmově. ;-) Woo.

plakát

Mandy - Kult pomsty (2018) 

Zdar tak leda Jóhannssonovi. Upřímně nevím, jak se k této kolosální ptákovině přimotal. Panos je blázen a Nicolas fakt ztratil poslední zbytky zdravého úsudku. Je to vtipné kde to vtipné být nemá, je to dlouhé, a hlavně je to nudné! Snaha o umělecký vizuál nasbírala pár kladných bodů a pár jich obstaral vpravdě geniální skladatel. Zbytek je hromadou promarněných šancí. Jak se pak má člověk mít filmově?! Woo.

plakát

Paterno (2018) (TV film) 

Zdar veteránům! Barry ani Al už nemusí nikomu dokazovat své nesporné kvality. Když teď na stará kolena spojují své síly v televizních filmech, vždy jde o zaručenou podívanou. I tak vzdálené téma, jakým je pohled do zákulisí amerického středoškolského fotbalu, vyjde nakonec jako napínavé drama. Možná, že by to byla docela tuctová podívaná, ale Pacino je v roli starého kouče, pro kterého je fotbal náboženstvím, zkrátka dokonalý. On sám se musel mít na place filmově. Woo.

plakát

Hluboké řeky (2018) 

Zdar chlapáctví! Zjednodušeně by se dalo říct, že je to film o chlapáctví. Jak se během filmu dozvíme, život v kavkazských lesích není pro slečinky. Film působí velice realisticky. Nebyl bych překvapený, kdyby kopíroval skutečný případ, nebo vlastní režisérovu zkušenost. Je to první a tedy jediný film natočený v tomto unikátním velmi starém ruském dialektu, kterým už se jinde nemluví. Je to živelný, syrový a svým způsobem krásný film. Měl jsem se vskutku filmově. Woo.

plakát

V Mosulu (2018) 

Zdar přeživším! Válka je tolik omílané téma. Ve zprávách o ní slyšíme každou chvíli. Točí se o ní realisticky zpracovávané filmy. Já osobně jsem tak trochu laxní k takovému tématu a tak trochu zblblej právě ze všech akčáků a thrillerů. Proto bylo sledování reality pořádnou fackou. Člověk si uvědomí jaké štěstí má už jen proto, že žije tady a má všechny končetiny.. Jana Andert se nebála následovat vojenskou jednotku do mrtvolami posetých ruin, polní nemocnice, ani pod ostrou palbu. Je to velice smutný pohled. Svět není v pořádku. Kéž by to všechno bylo jenom filmově.. Woo.

plakát

Nepředvídatelné (2007) 

Zdar ochranářům! Člověk nemůže než souhlasit. Přestože tento konkrétní dokument mapuje příběh konkrétního místa, lze jej srozumitelně chápat i v širším kontextu. To, co platí pro Austinskou lokalitu, platí pro jakékoliv místo nejen v Americe, nýbrž po celém světě. Ve filmu je patrný vliv Terrence Malicka a chytrý střih, který dělá z dlouhé soudní tahanice přehledný spor a ze zdánlivě nudného tématu moc užitečný film. Mějte se filmově. Woo.

plakát

Panny (2018) 

Zdar íránskému filmu! Já toho vlastně o Íránu moc nevím. Vše co znám je z íránských filmů. Těm se v posledních letech moc daří a to je moc dobře. Keren Rafael zůstává i ve svém druhém filmu věrna plážím - a dramatu. V novince "Panny" je ale oproti debutovému kraťasu více prostoru pro jemný humor. Ten nám zprostředkují všichni protagonisté a velmi přirozeně jej snoubí s dramatickými událostmi. Příběh o mořských pannách, který se obejde bez triků a nadpřirozených bytostí. A přesto je v kině příjemně filmově. Woo.