Reklama

Reklama

Mandy - Kult pomsty

  • Česko Mandy (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Píše se rok 1983. Red Miller (Nicolas CageGhost Rider, Drive Angry) a Mandy Bloom (Andrea RiseboroughBirdman, Souboj pohlaví) jsou dva outsideři, kteří spolu žijí láskyplným a poklidným životem na americkém severozápadu. Když ale jejich útočiště obklopené borovicovými lesy zničí náboženská sekta, v jejímž čele stojí sadistický Jeremiah Sand (Linus Roache – Vikingové, Ve jménu vlasti), Red se vydává na fantasmagorickou cestu lemovanou ohněm a potřísněnou krví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (350)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kašlu na procenta a pár komentářů, moje spokojenost je skoro maximální. Dnes vyhrálo mé horší, primitivní druhé já, které má asi vůni čerstvé krve a touhu po odplatě hluboko zakódovanou v genech. A tenhle halucinogenní výplach s perfektním Nicolasem, (vážně to říkám?!) mi ji nabídl měrou vrchovatou. První hodinka lehká oťukávačka, zakončená menším taboráčkem a ta druhá už jen prachsprostá řezničina, která se nezastaví před ničím a vlastně vůbec před nikým. Povinná výbava kuš, vlastně ukutá sekyra, motorovka a pak už jen odhodlání a tah na bránu. Pokud budou mít dnes takovou fotbalisté Plzně v LM, musí dneska vyhrát aspoň o pět gólů. A nebo tak nějak. Já to po třetím kousku přestal počítat. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zaplať pánbůh nejsem odborník, kterej tomu rozumí. Protože kdyby mi tohle přišlo jako dobrej film, šel bych se dobrovolně reklamovat. Od videomapingu na pražským Signálu se tohle liší jen tím, že můžete dvě hodiny sedět v suchu a ne moknout na Staromáku. Úlet, kterej se doufám už nevrátí. (Vancouver, Kanada) ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

První půlka mi přišla opravdu progresivní (na současnou hororovou tvorbu), nebo naopak hodně retro v duchu kinematografické psychadelie - trochu Suspirie od Argenta a bizardnosti Barkerova Hellraisera. Nad snahou budovat atmosféru dlouhými záběry a odvážnou hrou s barevnosti jsem uctivě kroutil hlavou. A pak to přijde - scéna jako z jiného filmu - napěchované bílé slipy, tričko s tigrem, záchod. Trademarkové Cageovo běsnění a všechna atmosféra byla ta tam. Místo toho si Nicholas ukul elfí sekyru (no joke) a za charakteristického řevu šel kosit nepřátele. Bylo mi to moc líto, ale mé nadšení se změnilo v naštvané rozpaky. Co mohlo být osvěžením ve stojatých hororových vodách, ustoupilo hvězdě, která ze svého hereckého přístupu udělala žánr sám pro sebe. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velká škoda poslední dekády, kdy sype několik mdlých filmů ročně. Nicolas Cage znovu po velmi šťavnatém úletu Mamka a taťka nechává vzpomenout na postavy, které ztvárnil ve filmech mnoha výborných režisérů. Vlasy na hlavě mu vyklízejí pozici stejně rychle, jako se on vytratil z hledáčku producentů kvalitních projektů, sbírá drobky a divák doufá, že to ještě občas klapne. Jeho partnerská idyla s Andreou Riseborough uprostřed lesů skončí s příchodem náboženské sekty, načež se před námi zjeví klasický akt pomsty. No, klasický.. dějově je to dietnější než suchá rýže, přitom délka je solidně přepálená a barevné filtry už trochu únavné. Místy je to přesto působivé a osobní, jindy Cagem geniálně zahrané. Halucinogenní výplach. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová halucinace o lásce, smrti, pomstě, Bohu a Cenobitech na špatném LSD. Mandy je jeden z těch fakt divných filmů, co buď v prvních minutách odradí nebo u něj budete fascinovaně sedět až do konce a těšit se, co přijde dál. Já seděl. A proto jsem se dočkal hořících hlav, šermu motorovkou, nejnudnějšího porna a hlavně Cheddar Goblina! Který obsahuje víc sýru než běžné sýry! Díky. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Red (Nicolas Cage) žertuje, že jeho oblíbená planeta je Galactus, což je nechvalně známý padouch z komiksů od Marvelu, který pojídá planety. Nicolas Cage je velkým fanouškem komiksů, dokonce se nechal inspirovat postavou Luka Cage, po němž převzal své příjmení. Kromě toho si zahrál tři různé hrdiny od Marvelu ve čtyřech filmech. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo od 10. července do 18. srpna 2017 v Belgii a Anglii. (GASTON73)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

11.12.2018

Tady si někdo zadělal na pěkný průšvih. První kolo oscarového hlasování pro nejlepší písně a původní hudbu bylo podle všeho odstartováno a hned čtyři významné soundtracky byly diskvalifikovány.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama