Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (8)

Pot a krev

Pot a krev (2013)

Paul Doyle (Dwayne Johnson) je fiktivní postava, která je inspirovaná třemi spolupachateli. Především Carlem Weeksem a částečně i Jorgem Delgadem a Mariem Sanchezem. Původní plán na oloupení Marca Shillera (ve filmu se jmenuje Victor Kershaw a ztvárnil ho Tony Shalhoub) vymyslel Delgado s úmyslem ho zabít, což se nepovedlo. Delgado zradil Luga (Mark Wahlberg) a Doorbala (Anthony Mackie) a dostal 15 let. Odpykal si pouze necelých 6,5 let. Carl Weeks se léčil ze závislosti na drogách a snažil se spasit vírou v Ježíše. Mario Sanchez působil jako únosce.

Pot a krev

Pot a krev (2013)

Při scéně požáru auta s Kershawem (Tony Shalhoub) použil štáb vůz BMW, který se poprvé objevil na trhu až v roce 1998. Ve skutečnosti šlo o Toyotu 4Runner.

Pot a krev

Pot a krev (2013)

Když ve skutečnosti Adrian Doorball (Anthony Mackie) zavraždil Grigu (Michael Rispoli) a poté zlomil vaz jeho přítelkyni, odnesli s Lugem (Mark Wahlberg) z bytu krabice a sedačku, takže to vypadalo jako zcela normální stěhování.

8. míle

8. míle (2002)

Future (Mekhi Phifer) byl ve skutečnosti Eminemův (Jimmy) nejlepší přítel Proof, který si ve filmu zahrál roli Lil' Tica. Proof je ve skutečnosti acronym slov "I'll (P)unish (R)abbit (O)r (O)bsolete (F)uture."

8. míle

8. míle (2002)

Eminem (Rabbit) údajně začal psát soundtrack k filmu při jeho natáčení.

8. míle

8. míle (2002)

Eminem (Rabbit) vyrůstal poblíž 8 Mile Road, kde natočil i část videoklipu The Way I Am (2000). Odtud také pochází název filmu.

Reklama