Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (9)

plakát

Taxidermia (2006) 

Tak tento dekadentní snímek nejde nepochválit. Aon, trošku pokulhává po příběhové stránce, ale to u mě vyvážila kamera a všechno to, co se v tom filmu vlastně odehrálo. Prostě se mi líbí takový druh filmů, které mohou jistou část populace pobouřit a myslím, že zrovna toto je ten případ.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Velmi vydařený snímek. Dlouho jsem se na tento film těšil a zklamání se naštěstí nekonalo. Bacon a Fassbender excelovali ve svých rolích, stejně jako McAvoy....zbytek postaviček se mi zdály, že jsou jenom takové vedlejší. Potěšila mě scéna, když Xavier a Erik přišli do baru za Wolverinem. U toho sem se opravdu pousmál. I soundtrack je dost dobrý, takže na tento filmek snad nenajdu žádné negativa. Teda až na tu uspěchanost, kterou už tady zmiňovalo několik lidí.

plakát

Balada o smutné trumpetě (2010) 

Šílené? Zvrácené? Brutální? Romantické? Dost možná všecko dohromady a proto je tento snímek tak vyjímečný. Po shlédnutí tohoto snímku mám úplně jiný pohled na klauny....teď z nich budu mít zase o trošku větší strach :D. Nejlepší postava z celého filmu? Jednoznačně klaun s mačetou. Nejlepší scéna: když oba klauny na konci zavřeli do antona a každý ukončil představením svým údělem. Sergio jako veselý klaun to zakončil s úsměvem na jeho ošklivém oblyčeji a Javier zase s pláčem jako smutný klaun.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Z počátku sem měl dosti obavy, jak tato adaptace dopadne. Dost mě zaujala myšlenka Sherlocka v 21. století, ale měl jsem obavy, že se mi to nebude moc líbit i přes všechen ohlas a hodnocení zde na CSFD. Po prvních několika okamžicích sledování mi spadl kámen ze srdce, že jsem se tak šeredně spletl. Každý díl mě zaujal něčím jiným. V prvním se mi líbil humor, který tam byl oproti ostatním dílům častější. Ve druhé episodě se mi zase líbilo zabřednutí k čínské historii a památkám...osobně mám asijské kultury velmi rád. Ve třetím díle to zase byla honička za vyřešením případů. Jen těch gay narážek, ktéré už později přestávaly být vtipné, tam bylo na můj vkus až až. Ale ani to mi nezabrání, abych této skvělé miniserii ubíral na hodnocení.

plakát

Jednorozený (1990) 

Ať mně říkají třeba zvrhlíku, mně se ten film prostě líbil. Sice sem do závěrečných titulků neměl vůbec tušení, oč tam jde a občas mi dokonce unikalo, co se na obrazovce děje, ale to mně vůbec nevadilo. Brutální scény mi vynahrazovali nevědomost. Nejvíc mě ovšem překvapilo to, že když film skončil, tak sem sa přistihl, jak už asi čtvrt hodiny jen tak prázdně čumím na monitor, kde bylo zobrazené logo playeru. Až tak moc mě ten film dostal. Nikdy bych nevěřil, že i takový film může někdo natočit, ale snad mě omlouvá fakt, že sem ještě neviděl všechny filmy.

plakát

Defendor (2009) 

Před shlédnutím jsem si myslel, že to bude víc komedie, ale spletl jsem se na plné čáře. Možná mě do omylu uvedl fakt, že sem viděl převážně komedie s Woodym. Toto byl opravdu šálek čaje, na který sem dřív nebyl zvyklý s tímto hercem, ale musím říct, že se do toho opravdu vložil a odehrál to perfektně. Nebudu srab a klidně prozradím, že sem se ke konci i skoro rozbrečel, což se mi stalo jen u pár filmů.

plakát

Tucker & Dale vs. Zlo (2010) 

Snad nejlepší komedie.....nebo snad parodie?.., kterou jsem v poslední době viděl. Nesmírně jsem se u toho filmu bavil. Ještě dlouho budu vzpomínat na scénu s motorovou pilou a včelami.....a spoustu dalších scén, u kterých sem nemohl zastavit smích. Tento film můžu s klidným svědomím doporučit.

plakát

Smrtonosná zbraň (1987) 

Už od mala sem si oblíbil sérii Lethal weapon. Dokonalé zkloubení akčních prvků a vtipu mě úplně dostali. Řadí se mezi mé oblíbené filmy díky skvěle zahraným postavám Murtaugha a Rigse v podání Dannyho Glovera a Mela Gibsona. Richard Donner tímto stvořil nezapomenutelnou dvojici detektivů, z mého pohledu komických postaviček (:D), která dává celé sérii ten správný šmrnc, a proto si nezaslouží nic jiného, než celých pět hvezdiček.

plakát

Firefly (2002) (seriál) 

Dlouho sem poslouchal od kamarádů v hospodě, jak je to skvělý seriál, tak mi to nedalo a podíval sem se na první dil. Opravdu je to skvělý seriál. Kombinace prvku sci-fi a westernu mě natolik uchvátila, až mě zamrzelo, že to má tak málo dílů. A to je vlastně jediná vada na kráse tohoto seriálu. Nejvíc se mi líbil humor celé posádky Serenity, který neupadal ani když byli ve smrtelném nebezpečí. Herci své role zahráli výborně, hlavně Summer Glau, která představovala postavu River. Co dodat. I přes malý počet episod si tento seriál zaslouží plný počet hvězdiček.