Reklama

Reklama

Tucker & Dale vs. Zlo

  • Česko Tucker a Dale vs. Zlo (více)
Trailer

Parta mladistvých intelektuálů podniká cestu z města. Příslib bezelstné zábavy v lůně neposkvrněné horské přírody ale nebude mít dlouhého trvání. Na samotě u lesa studentská kvítka narazí na individua podezřelého vzezření, kterým sláma čouhá nejen z bot. Žoviální burani Tucker a Dale si přitom též chtějí pouze užít volný čas: dát do kupy starou chatu, postavit kadibudku, ulovit pár ryb, a naopak vypít větší než menší množství piv. Bude však stačit jediné nedorozumění a požár bude na střeše, nejedna končetina se uřeže, drtička na dřevo vytryskne v krvavé sprše a konec bude jedné mládeže… Přímočará, ale zábavná parodie, získala mezinárodní renomé na řadě festivalů (SXSW, Fantasia, Sundance), českému publiku byla představena při příležitosti 45. ročníku MFF Karlovy Vary (2010). Kanadsko-americký snímek udělá radost především znalcům žánrové kinematografie. Tucker & Dale vs. Zlo se nápaditě strefuje do spousty hororových klišé z oblasti slasheru („vyvražďovaček“) a hixploitation (či hick flicks – filmy o křupanech). Na jednu stranu film přehnaně zvýrazňuje ustálené motivy (mj. hrozivé „Jiné“ v podobě zanedbaných vidláků), na stranu druhou komediální horor výsměšně napodobuje scény z ikonických děl (namátkou: Sežráni zaživa, Texaský masakr motorovou pilou, Predátor, Smrtelné zlo, Pátek třináctého, Fargo či Záhada Blair Witch), aby posléze vše obrátil na ruby a nastavil zrcadlo nám samým, když vyprávění šibalsky podřízne větev pod stereotypním rozdělením: kultivované město versus nebezpečný venkov. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (812)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Chacháááááááá! Tak jsem se konečně dočkal. Už jsem ani nevěřil, že něco takového může vzniknout. Ona to nebude náhoda, že kvalitní hororové komedie jsou z Británie nebo z Kanady. Tohle je žánrovka dotažená k dokonalosti. Já tady nebudu vypisovat o čem to je, prostě se někde v lese umírá ve velkým a nikdo nevraždí. :) Luxus, parádní zábava a plný počet. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

...zúfalo nefunkčná koment - pitva. Ak má niekto v zbierke lepšiu paródiu na T.C.M. / Friday 1 - Y - nech Mi tip smelo uloží do pošty. Parádne duo , ohodené mŕtvolkami z ktorých nemajú na svedomí , ani 1. Bodík dole za záver. ( ak by som sa mala rozhodnúť medzi Alan / Tyler..tak sa nerozhodnem nikdy ) . ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica sa mi páčila, v druhej to už začalo trocha kolísať. Ale ako paródia to rozhodne nebolo zlé. Párkrát som sa zasmial, ale žeby som dostával záchvaty smiechu, to sa taktiež povedať nedá. Keď pozerám na tie hodnotenia, tak som asi predsa čakal o niečo viac. Na jedno pozretie fajn, druhýkrát by sa mi to už pozerať nechcelo a do pamäti sa mi to asi tiež výrazne nevryje. Silnejších 60%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příjemná parodie na horory, která nám ukáže, že někdy se ti tupí teenageři bojí v lesích opravdu zbytečně. Nejde sice o žádnou třeskutou srandu, při které byste se smíchy váleli po zemi. Pokud ale stejně jako já nadáváte nad tupostí dnešních hororů, tak budete ze stylu, jak si z nich dělají tvůrci srandu, nadšení. Hlavní dvojice Alan Tudyk a Tyler Labine je navíc výborně sehraná, na Katrin Bowden se příjemně kouká a potěší i celkem solidní brutalita. Jenom škoda, že ke konci už to trochu ztrácí dech a nával humorných scén už není tak enormní, jak v první hodině. I tak se ale jedná o velice příjemné překvapení.70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Co kdybych ti vytahal ty žihadla z ksichtu a pak ti s něčím píchnul?" Kombinace horroru a komedie je nevyzpytatelná, často chybí málo a vznikne hloupá slátanina. Tucker a Dale však neuvěřitelně baví. Film začíná odkazem na Cannibal Holocaust, kdy na zem padne kamera a vedle ní oběť, vidíme jen obličej mrtvého... Pak už se odkazy jen sypou, ale vlastně to není důležité. Hlavní je, že začne krvavá zábava, kdy proti sobě z nedorozumění stojí dva vidláci a skupina studentů uprostřed lesní pustiny. První záchvat smíchu přišel, když jeden z vidláků při řezání dřeva omylem přefik i vosí hnízdo. Jeho texaský tanec s motorovou pilou a šílený běh s vosami v zádech neměl chybu! Na rozdíl od přitroublých amerických parodií je tohle opravdu zábavné! Člověk se většinou nesměje druhému, když ten je nabodnutý na oštěp, byť vlastní výroby... zde se ale smíchu těžko bránit. Dale:,,Teď jsem rád, že ho nemám jako medvěd..." ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme môžeme nájsť niekoľko odkazov na známe horory či iné filmy. Tak napríklad potom, ako Tucker (Alan Tudyk) prereže peň stromu, v ktorom sídlia včely, uteká s motorovou pílou nad hlavou, a prenasleduje jedného z teenagerov, ako tomu bolo vo filme The Texas Chain Saw Massacre (1974). V scéne, kde po záchrane psa uteká Tucker (Alan Tudyk) pred teenagermi, sa zamaskuje pri spadnutom strome blatom a lístím, ako Arnold Schwarzenegger vo filme Predátor (1987). Teenageri ho však následne chytia a zavesia dolu hlavou tak, ako to robil skutočný predátor v uvedenom filme. (Lukoh)
  • Magnum, ze kterého začal Chad (Jesse Moss) střílet na Tuckera (Alan Tudyk) a Dala (Tyler Labine), má pouze šest komor na náboje. Chud jich ovšem před dalším nabitím vystřílel čtrnáct. (Rimer545)
  • Hoci sa dej odohráva v Apalačskom pohorí v Západnej Virgínii, natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Alberta. (džanik)

Reklama

Reklama