Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Dracula

Dracula (1992)

dokonalost sama! Pokud pomineme poněkud jiné povahové rysy hlavních hrdinů, jedná se o nejvěrnější kopii Stokerova románu. Perfektní herecké výkony s řadou hvězd, skvělá kamera...Ačkoli Stokerův příběh mi vždycky připadal spíše jako romantický příběh o nekonečné lásce, která překoná staletí, tvůrci filmu se snaží navodit více hororovou atmosféru a povedlo se jim to vcelku dobře. Skvěle zkombinovali hororové prvky s romantickými scénami, zajímavý je i způsob rychlé kamery. Příběh ve mě vždycky vzbuzoval lítost nad člověkem, který ztratil svou duši a dlouhá staletí trpěl, aby ji pak opět objevil. Tento film neukazuje Draculu pouze jako bezcitného sobeckého vraha a tím u mě získává jasné plus.

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Mág Burton nám ukazuje, jak vypadá skutečný život, je plný fantazie, lásky, krásy i smutku. Pokud snad někdy zapomenete, co je v životě důležité, doporučuji vaší pozornosti tento snímek, možná se poučíte.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Láska nebeská je užásná v tom, že si v ní každý najde něco svého. Romantická duše bude sledovat příběhy H. Granta nebo C. Firtha, člověk, kterého zase baví víc komedie, pobaví Billy Mac nebo scéna s balením dárku (ta je vážně moc vtipná:), najdou se i scény, které donutí diváka zapřemýšlet. Prostě geniálním způsobem různých žánrů nakombinovaný film s dokonalou hereckou souhrou a příjemnou hudbou. Dneska (pro mě) už vánoční klasika, kterou si určitě nenechám ujít.

Pátý element

Pátý element (1997)

Kombinace akčního filmu s komedií sluší Willisovi nejvíce. Jinak tento naprostý úlet považuji za jeden z nejlepších filmů vůbec, každá jeho minuta je dokonalá, plno hlášek a dokonale sednoucí hudba.

Saturnin

Saturnin (1994)

Se tapouch a sobí hnusec mě vždycky dostane:)

Ukradené Vánoce

Ukradené Vánoce (1993)

Typický burtonovský film s (a)typickými charaktery postav, se senzační Elfmanovou hudbou, plný sarkasmu, lásky a dementnosti, prostě klasa!

Muž z Acapulca

Muž z Acapulca (1973)

Pokud se u komedie shlédnuté nejméně dvacetkrát stále válím smíchy po zemi, pak to bezesporu vypovídá o její kvalitě a netřeba více obhajovat. Sice u mě dlouho bojovala o prvenství se Zvířetem, ale nakonec je přeci jen o něco lepší. Chtěla jsem vybrat nějakou hlášku, ale to se prostě nedá, všechny jsou naprosto dokonalé, 100% hodnocení.

Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi

Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi (1990)

Tak tohle je vážně filmová lahůdka, při které nebudete vědět, kde vám hlava stojí. Již samotný scénář je úchvatný, těžko ho však popisovat, je to o ničem a zároveň o všem:) Z celého filmu sálá ohromná pozitivní energie, ačkoli příběh je dost nešťastný...jak jinak, když jde o Hamleta. Myslím, že Shakespeare by byl spokojen.