Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (795)

nunka 

všechny recenze uživatele

Ponuré halloweenové mestečko s temnými postavičkami je aj po rokoch príjemnou zábavou. Ako to už v produkcii Tima Burtona býva, konvencie a normalita idú tak trochu bokom. Tento animovaný filmík má určite svojský nápad, ktorý baví od začiatku do konca, muzikálne vystúpenia sú svieže a dodávajú celému feelingu určitú vážnosť a dôstojnosť. Mohlo sa trochu popracovať na tom, aby hlavné postavičky boli viac výraznejšie, inak úplná spokojnosť. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

I keď skutočne oceňujem značnú kreativitu a snahu tvorcovov, je pre mňa takmer nemožné prekročiť hranicu troch hviezd. Za prvé, muzikálové skladby v animovaných filmoch sú jedna veľká otrapa (výnimka potvrdzujúca pravidlo - Tangled). Za druhé, príbeh je neuveriteľne prostý, čo by síce ani nevadilo, ale.. neviem z akého dôvodu by som sa mal vlastne ospravedlňovať. Jednoducho mi to nesadlo! Keby Selick zameral svoje pracovité ručičky na dejovú stránku a odpísal spevácke prejavy postáv (okrem prvej scény, tá je skvelá), mohlo by z Ukradených Vánoc vzniknúť něco dle mého gusta. __ Viac kecov, menej spevu, prosím. __ P.S. po 5tich rokoch zvyšujem na štyri hviezdy, pretože som zistil, že sa mi mnohé skladby z Nightmare Before Christmas veľmi páčili a po projekcii som ich doma niekoľko dní počúval. Človek asi dospieva časom ľudsky aj filmovo a zmena názoru (i na film) je predsa vyhradená.. :) ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ne, neustále se přesvědčuju, že animák prostě není můj šálek kávy. Animace samotná nebyla špatná, velká fantazie z ní na mě dýchala v každém záběru, avšak hororové, komediální prvky jsem zde hledal stěží. Co se týček písniček; ty se mi líbily, to zase jo, ale někdy mi ty pěvecké kreace připomínaly spíše rapování za doprovodu hudby, což mi mírně kazilo výsledný dojem z nich. Bohužel na slabší průměr film sráží jeho příběh. Nezačal sice vůbec špatně, ale pořádně mě začal bavit až při nadělování dárků Jackem. Mé srdce plesalo, když byl ten věčně vychechtaný, pupkatý jeliman v červeno-bílém hávu (ano, myslím toho zmetka Santu ;-) ) užuž ve spárech Oogieho Boogieho, když...no, zkrátka pak už mě přestal děj zajímat a nevzrušila mě ani závěrečná romance (ikdyž pěkně nazpívaná). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režíruje zkušený animátor Henry Selick, na výtvarnou podobu dohlíží Tim Burton, který zároveň stojí za námětem. A ke snímku přitáhl výtečného Dannyho Elfmana, který složil hudbu a nazpíval hlavní postavu. To jen na úvod. Jinak tenhle milý muzikál s bizarními fantaskními postavami vznikal políčko po políčku jako z dob slávy děl Jiřího Trnky. Mimo čas a prostor se nám představují kouzelná města pro různé existující svátky: Halloween, Vánoce, Díkuvzdání, Valentýn, Den Sv. Patrika... V každém pohádkové bytosti dohlížejí na to, aby svátek proběhl přesně tak, jak má. Hlavní postavou je pak jistý kostlivec Jack, v městečku Halloween má za úkol každoročně řádně vystrašit děti, jenže ho to moc nebaví, a navíc zabloudí k sousedům, kteří mají na starosti Vánoce. A co takhle v Halloweenu pro letošek zkusit Vánoce? Hodně bizarní Vánoce! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

nemá to nic moc animace, i když teda nevim jaký nejlepší animace v tý době byly, ale tyhle starý animace, který vypadaj strašidelně se do filmu skvěle hoděj a myslim si že kdyby to mělo nějaký super digitální efekty tak by to nebylo ono. Co se týče děje tak je to originální a zábavný, ale občas to má hluchý místa, ale to zase vynahradí skvělá hudba a dokonalý texty k písním, který jsou fakt skvěle zazpívaný. A taky si myslim že tvůrci udělali hodně dobře, že to nijak moc neprodlužovali a nechali tomu něco málo přes hodinu, což bylo tak akorát. Jako filmu bych tomu dal 4*, ale když se k tomu přidá ta skvělá hudba tak vznikne muzikál, který si zaslouží 5* ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Postava kostlivce Jacka měla přes 400 hlav, které zachycovaly každou jeho emoci nebo pohyb obličejových částí. (Rollo_Tomasi)
  • Na filmu pracovalo okolo sta lidí, na devatenácti podiích a s 277 loutkami. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama