Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (394)

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Když jsme nuceni vidět jak John Wick vybíhá schody na podruhé, uvědomil jsem si, že Chad Stahelski sérii sabotuje efektem přejídání do zhnusení. Jen aby se už on sám dostal k vysněnému restaru filmu Highlander. Zde rolička Kurgana potěší. Otázkou pak je, jestli chci viděl kultovního ,, Horala,, v podání Stahelského v tomto stylu, mma bitky, zběsilá střelba, stovky mrtvých... ne, děkuji.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Film jazykem bahnité mizantropie precizně přiblíží atmosféru zákopového blahobytu. Avšak je to film německý a proto postrádá jakoukoliv fantazii. Od vtáhnutí do děje, dynamiku či empatie k hercům. Tvůrci se mohli poučit od mistrů válečného filmu či předchozím verzím této adaptace. Ale poučte Němce...

plakát

Jan Žižka (2022) 

Obrazově americký průměr. Herecky směšně vážné - všichni jsou tak nepřirozeně vážní, až do absurdna. Příběhově - katastrofa, už z historického odkazu či vůbec. A ta hudba. Hanz Zimmer theme pro středověk? Opravdu? Jákl nemá potenciál ani na Netflix natož kino! Bohužel.

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) odpad!

Brumbál je homosexuál? Aby ti to došlo, je to ve filmu ještě několikrát řečeno! Postava, kterou mají mnozí od mládí posledních 20 let v oblibě je očerněna dnešní ideologií a tím celá sága! Kdo další se přizná k intimnímu tajemství? Zoro, Rambo, Chuck Norris?

plakát

Duna (2021) odpad!

Film tak skvostný, jako pokrm v luxusním restaurantu, kde vám na talíři servírují umělecké dílo, které je škoda jísti a vy si zavzpomínáte na nádražní guláš se šesti. Stejně jako tato podívaná, které snad ani nejsem hoden. A proto mi vystačí seriál z období 2000 či nepřekonatelný David Lynch, který do stejného časového úseku narval vše, vše drží při sobě a dodnes se nabízí kultovní scény, atmosféra světů jiných a budoucích. Nová verze nabízí jen chladný digitální vizuál, naivní herecké výkony a Hans Zimmer zde předvedl epický talent bzučení komára. Prostě po chvilce mé uši sere!

plakát

Mortal Kombat (2021) 

Očekávání na film provázelo veliké haló. Zbylo z toho velké prd, slátanina a kdo doufal, že překoná původní Mortal Kombat, asi čučel jako tele na vrata. A přitom laťka původního filmu je zatraceně nízko.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Proč rozepisovat dlouhou recenzi, kterou stejně nikdo nečte. Viděli jste nejvíc epický, komiksový film, jaký mohl dnes vzniknout...A vy to víte!

plakát

Boratův navázaný telefilm (2020) 

Jediné co mohlo zachránit tento pekelný rok 2020 je nový Borat. A pro mne zachránil. Sacha Cohen je mesiáš antistresu a uvolnění, v těchto dnech přináší klid, kteří mnozí hledají všude jinde, než zde.

plakát

Havel (2020) 

S Václavem Havlem jsem se setkal při jeho loučení s prezidentským úřadem. Sedl si u nás v parku na lavičku, z každé strany ochranka. V té době mi ve škole zcenzurovali článek do školních novin. Cenzor byl přitom hlasitý a hrdý Havlojd. Tehdy, s prezidentem, jsem nahodil toto téma a zeptal se ho, jestli měl za minulého režimu při cenzuře strach. Václav Havel nedbale zakmital očkama a odpověděl: ,,To jsem měl....a to nezmizí." Často na tento rozhovor myslím, je mi inspirací. Stejně jako Václav. Nikoliv však jako symbol a Velký Bratr Havlojdů, které sám snad v oblibě neměl. Ale ta absurdnost a tragikomedie, kterou náš národ budoval. A je jedno jestli to byl Havel, Stalin, Jan Hus či Krteček. A film? Velké ALE přichází, když film utne roku 1989 a vyhýbá se šíleným 90s. Protože tato doba k Havlovi patří stejně jako cigareta. A ta Geislerová? Klobouk dolů! Jak mi nechutná, tak zde byla ona ta energie a esence filmu.

plakát

Nepřítel pod hladinou (1957) 

Ich bin ein Berliner. Aneb jak si filmem USA udobří kdysi nepřítele Germána, aby mohli společně čelit Sovětovi ve studené válce. Film natočen skvěle. Ale politický záměr do oka bijící!