Reklama

Reklama

Cole Young je bojovník MMA, který je zvyklý se doslova živit bojem. Neví však nic o dračím tetování, s nímž se narodil, o svém původu ani o tom, proč císař Vnějšího světa Shang Tsung poslal svého nejlepšího zabijáka, ledového nindžu Sub-Zera, aby ho zajal. Cole se bojí o svou rodinu, a tak uposlechne radu velitele speciálních jednotek Jaxe a vydá se hledat Sonju Bladeovou. Pátrání ho zavede do chrámu ochránce Země Lorda Raidena, který poskytuje útočiště všem duším s dračím znamením. Tam Cole začne trénovat se zkušenými světovými šampiony Liu Kangem, Kung Laem a žoldákem Kanem, aby se připravil na epický souboj s nepřáteli Vnějšího světa. V sázce je totiž osud celého vesmíru... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (571)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tvůrci naštěstí pochopili, že adaptace legendární mlátičky není úplně intelektuálním veledílem a asi nikdy nebude ani velkolepou podívanou lákající do kin či na stream masy, a tak se rozhodli nám naservírovat poctivé akční béčko a totální fan service. A v tom vlastně vůbec neselhávají. Je to jednoduché, tupé a s často hroznými dialogy? Ano. Je si to své jednoduchosti vědomo, a i přesto je to svižné a zábavné? Také ano. Simon McQuoid možná není úplně nejlepším vypravěčem, nechybí mu ovšem to správně fanouškovské srdíčko a upřímný zápal, díky němuž nový Mortal Kombat hezky odsýpá od začátku do konce a já se nenudil ani minutu. Akce a lahodných fatalit je tu požehnaně, a i když bojová extratřída se aktuálně skrývá v seriálu Warrior a počinech Garetha Evanse, rozhodně se nemají tvůrci za co stydět. „Omáčka“ mezi fighty je pak vyplněna sympatickými postavami, u nichž casting vyšel skoro na jedničku. Sub-Zero se Scorpionem pohladí nejedno pařanské srdíčko, Kano hláškuje za každé situace a hlavní hrdina je taky překvapivě fajn. Jen ten Raiden je svým obsazením tak moc mimo, že budete se slzou v oku vzpomínat na Christophera Lamberta. Mortal Kombat není dokonalým filmem, který by nějak výrazně zvýšil reputaci videoherních snímků. A vlastně se o to tvůrci ani moc nesnaží. Jako fanouškovská pocta a akční blbina však funguje překvapivě solidně a tu teasovanou dvojku bych si dal klidně hned. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku je vlastně jen pěkně vypadající mlátička s brutálními ukončovačkami. Filmu strašně moc chybí nějaké ty známější herecké ksichty. Na Lewise Tana se zrovna davy diváků nepohrnou. Chápu, že ti nejlepší, kteří svého času kopali v devadesátkách chvilku áčkovou ligu (Van Damme, Seagal, Jackie Chan) jsou dnes již bohužel hodně staří. Nové generaci chybí charisma. Uvidíme zda-li vznikne druhý díl s Johnny Cagem. Tento restart každopádně není prakticky ani o fous svou úrovní vzdálen prvotině z roku 1995. 50% ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Celý film je vlastně o tom, jak docílit toho, aby desátý Mortal Combat nebyl uskutečněn a počáteční vývoj všech hlavních bojovníku. Což je za mě docela zábavné. Je to vlastně takový preqel MC z roku 1995. Spoustu věcí se mi na tomhle filmu líbilo. Celá linka Škorpiona, jak docílit fatalit, historie znaku MC. Ale spousta věcí skoro vůbec nefungovala. Zejména v oblasti tréninku a bojů, což je v tomhle filmu dost zásadní. Přesto ho nemůžu zcela zavrhnout. Za mě 67% a 3* ()

tron 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie. Musím uznať, že sa mi nový (alebo čo to vlastne je) Mortal Kombat (z produkcie Jamesa Wana!) páčil. Kasting je nadmieru sympatický (rozmýšľam, či tam bol niekto, kto mi vyložene nesedel, ale asi nebol), postavy sú jednoduché, ale dajú sa im držať palce, bojové scény zachraňuje prekvapivo krvavá nekompromisnosť a hoci mal Tadanobu Asano (Thor, 47 roninov) ťažkú úlohu, napokon sa mu slušne podarilo nahradiť charizmatického Christophera Lamberta ako lorda Raidena. Na filme je občas poznať radikálna prestrihanosť (Jax sa zrazu len tak objaví pri stole s robotickými úpravami a Cole mu nepovie ani slovo, hoci kvôli nemu Jax takmer položil život a do konca života zostane zmrzačený) a scenár miestami nedáva zmysel (prečo tak ľahko skočil na detskú fintu s troma miliónmi dolárov? Prečo zoskočili tak ďaleko od chrámu?). ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

FLAWLESS DEFEAT! První film z devadesátek byl hloupej a měl příšerný triky, ale taky měl jakýsi kouzlo nerdovský bezelstnosti a zanícenosti. Guilty pleasure jak malovaný, i když už se na něj dnes nedá koukat. Rok 2021, novej Mortal Kombat. Má podstatně lepší triky, je podstatně krvavější a bere se podstatně víc vážně, nicméně nezapomenutelnej je především jeho přístup k soubojům. Obvykle se dva borci začnou mydlit zhruba stejně atraktivním stylem, jako když se Franta s Pepou fackujou před hospodou a Franta po druhý facce upadne. Jednoduše řečeno, zdejší bitky maj nulovou choreografii a trvaj většinou pár (desítek) sekund - pak jedna z postav spustí epickej CGI efekt (pardon, chtěl jsem říct "Mortal Kombat fatalitu") a je konec. Aby se neřeklo, sem tam někdo vystřihne zpomalovačku, nebo se do scény připlete někdo další - asi aby souboj trval trochu dýl, než průměrný nasazování kondomu. Jo, a máte tam jakejsi bezpohlavní remix Techno syndrome, asi z povinnosti. Vůbec jsem nepochopil, komu je tenhle film určenej. Filmovýho diváka bude rozčilovat debilita všeho, herního fandu nulovost a bezradnost bitek. Rok 1995: zábavná dementní sračka. Rok 2021: nudná dementní sračka. To je mi teda evoluce... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (33)

  • Producent filmu Todd Garner prozradil, proč tak dlouho trvalo, než reboot Mortal Kombat dostal zelenou. Jedním z jeho požadavků bylo, že film musí mít rating R (oba filmy z 90. let byly hodnoceny PG-13). Film také musí být různorodý (seriál je známý pro postavy z mnoha různých etnických a kulturních prostředí). Dalšími požadavky bylo, že film musí respektovat a být věrný kultuře každé postavy a všichni herci musí být skutečnými bojovými umělci. (Mahriz)

Související novinky

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

27.01.2022

Fanoušci fatalit a eRkové herní brutality můžou jásat, drsný Mortal Kombat se totiž oficiálně dočká sequelu. Snímek z loňského roku režiséra Simona McQuoida si sice odbyl premiéru vedle kin současně… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Russell Crowe zakládá vlastní studio

Russell Crowe zakládá vlastní studio

17.06.2021

Herec Russell Crowe (Gladiátor, Muž z oceli, Správní chlapi) oznámil založení nového studia v Austrálii. Studio bude postaveno přímo v Novém Jižním Walesu, regionu, kde herec žije posledních 25 let.… (více)

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

28.04.2021

Analytici si opět hráli s diváckými přehledy a statistikami a nově tak víme, jak se na streamovací službě studia Warner Bros. dařilo herní novince Mortal Kombat. A šéfové z HBO Max si nejspíš mnou… (více)

Reklama

Reklama