Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (12)

plakát

Ratatouille (2007) 

Pondělního večera jsme s přítelem uvažovali, kterým filmem si zpříjemníme večer. Ratatouille nám to splnil nad naše očekávání. Komicky vtipné skeče, všude samý jídlo, Paříž a malá rozomilá krysa, která valí s vařečkou jak Sáblíková na bruslích... Příjemný animák do každé nálady, který nic nezkazí. Spíš naopak.

plakát

O život (2007) 

z tohodle filmíku jsem celkem na rozpacích... Když jsem si to pouštěla, nevěděla jsem co mám čekat. Paradoxem je, že jsem to netušila ani po skončení filmu... Každopádně sabotáž Křesťanství mě jako antikrista vážně pobavila. Klepl byl vostrej.:D Ve filmu se najdou i vtipné situace, kdy se upřímně zasmějete, ale těch zas tak moc není. Spíš se jedná o ironickou komedii s nahořklou chutí .

plakát

Zachraňte Jimmyho (2006) odpad!

Dlouho jsem nezažila hodinu a půl absolutně promrhanýho času. Děj o ničem a slon se zašitým Pikem v zadku...:D V celém filmu byla jedna vtipnější scéna, nad kterou jsem se pousmála. Možná zpracování postav by zasloužilo trošku soucitu, ale ten v tomhle případě nemám.

plakát

Statečné srdce (1995) 

Jedinečný příběh, atmosféra na krájení a spousta krve... ale ten konec jsem stejně obrečela...:)

plakát

Patriot (2000) 

Brilatní film, který o něco více přiblíží koloniální války s romantickým až tragickým podtextem. Mel Gibson opět nezklamal. Tyhle role si prostě dává...:)

plakát

Temný rytíř (2008) 

Novodobé přepracování starších snímků. Konkrétně z let 1989 a z části i 1995, ale POVEDENÉ...! Sice klasika je klasika, ale divák toužící po vymykaných efektech a futuristickém ztvárnění si určitě přijde na své. Já byla taky odpálená...:)

plakát

Norbit (2007) 

Film se střetl s velkou kritikou, kterou moc nechápu, protože je plný opravdu humorných scén, při kterých smích neudržíte. Pro Eddieho Murphiho to byla opět z jedna jeho převlekových komediích, kde se představil jako manžel opravdu dominantní a silně obézní Raspuši i jako samotná Raspuša a majitel dětského domu. V podstatě klasická americká komedie, ale dokáže výborně pobavit.

plakát

Batman (1989) 

První a nejlepší filmové svtárnění comixového hrdiny. Už jako malá jsem tento film měla hodně ráda. Jack Nickolson zde vytvořil naprosto dokonalou roli ( ostatně jako i v jiných snímcích ) mafiána Jacka alias šíleného Jokera, který po vydatné koupeli v kyselině je posedlý mstou jak Batmanovi, tak zbytku Gothamu. První filmové město Gotham, Batmobil a jiný Bat-hračky. Oceňuji 5ti, poněvadž to je filmová klasika.

plakát

Zločin je extrémní sport (2002) 

Tento film jsem si oblíbila hlavně proto, že zločinci jako v klasických filmech nejsou potrestání a spíše jsem fandila jim než druhé straně. Zločinci opravdu zločin berou jako sport a každý další zločin je pro ně tvrdý výcvik jak v bazéně tak například na kolečkových bruslích. Je to odpočinkový film, kde lehčí akce nezatíží mozek a je na co koukat. Doporučuji pustit si třeba večer po náročném dni, určitě tím nic nezkazíte.

plakát

Otesánek (2000) 

Otesánek pro dospělé. Filmoové ztvárnění pohádky v podání horrorové černé "komedie" až parodie. Kolikrát jsem se upřímně zasmála, nesčetněkrát jsem zírala. Otesánek dokonale naplnil mé očekávání co se týče hereckých výkonů, atmosféry činžovního domu, psychologií postav, vydařených efektů "dítěte" a poněkud svérazně osobního ztvárnění. Určitě další vydařený český snímek, který stojí za to vidět.