Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (45)

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Předlohu pro seriál, knihu od Michaela Dobse, jsem nečetl, ale mám silný pocit, že postava Franka Underwooda byla napsána jako nadčlověk. Je to chytrý taktik, který vždy ví, co by měl udělat proto, aby si někoho podmanil a využil ho k dosažení svého cíle. Francis je i úspěšný vrahoun, vraždit může kdekoliv a jakkoliv, policie ani kamery si ho stejně nevšimnou. Francis je obklopen lidmi, kteří jsou buď totálně hloupí, nebo mají stejný smyl pro dobro, jako on sám. Francis je i uznávaný psychopat, zabíjet lidi pro dosažení svého cíle je přeci normální, je to vlastně nutnost a on žádnou vinu nenese. (po shlédnutí 1 dílů 2 řady)

plakát

Český žurnál - Dělníci bulváru (2014) (epizoda) odpad!

Tohle byl jako dokument o bulváru? Ne, videjko o Petru Novotném a jeho demagogii. Škoda, že ještě nepřišel na to, že poptávku po bulváru uměle vytváří on sám. Ale dobře, ty za to přeci nemůžeš, to oni! Kecy na n-tou od člověka, který není schopen sebereflexe. Já ti na to ale neskočím :-)

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Film se nejdříve snaží tvářit strašně vážně, ale nakonec z toho je pouze fraška...

plakát

Sanitka 2 (2013) (seriál) odpad!

Tohle je opravdu pru*er... Renč pro mě dál není režisérem, je pouze jeho maketou. Ivan Hubač rozhodně není scénárista, tahle parodie se za scénář pouze vydává, podle mě si chtěl pouze namastit kapsu, stejně jako Renč. Smutné na tom je to, že si nejsem jistý, zda si jsou autoři vůbec vědomi toho, jak trapně tento seriál na diváka působí. Pokud jsou, tak je jim to každopádně jedno, Renč je pro mě naprostý amatér.

plakát

Nevědomí (2013) 

Když jsem se na film díval, nevěděl jsem, kdo Joseph Kosinski vlastně je, ale měl jsem takové tušení, že tenhle film režíroval člověk, který má již na svědomí "Tron:Legacy"... Nemýlil jsem se.

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Nejsem si úplně jistý, jestli si film zaslouží ty 4 hvězdičky, ale rozhodl jsem se je tam nakonec dát. Hlavní postava je celkem sympaťák, který netrpí syndromem dokonalosti, taky mnohokrát šlápne tam, kam neměl, scéna v koupelně se opravdu povedla, zasmál jsem se. Jack Reacher není ani brilantní řidič, ale ta honička za Audi, byla opravdu výborně natočena, klobouk dolů. Závěr mi bohužel přišel až moc přímočarý. Agent v černém mi přišel opravdu nenormální, takový psychopat, ze kterého se udělá člověku špatně.

plakát

Terapie láskou (2012) 

Opravdu, ale opravdu nechápu, za co dostala Jennifer Lawrence toho Oskara...

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Musím se přiznat, že už mi Tarantino přijde jako blázen, všude stříkají hektolitry krve, a to mi vždy přijde tak grotestkní, že mi nezbývá nic jiného, než se tomu upřímně smát, je to vlastně taková komedie, někdy strašně nemorální a krutá. Hudba byla celkem fajn, až na některé výjimky, kdo kdy viděl ve westernu RAP ? Hodnotím hlavně herecké výkony, které zastínily samotný film, výborný Waltz, jako vždy. Proto 4 hvězdičky, i když si to možná ještě rozmyslím.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl pro 2 hvězdy, a to hlavně za herecké výkony ústřední dvojky. Jinak mám z filmu pocit, že je to fantasy hloupost a scénář asi musela psát nějaká vyšší moc. Problém je v tom, že se nikdo neráčil scénář nějak dopracovat, ta hlavní myšlenka prostě nestačí, chtělo by to nějak racionálně rozvést a vysvětlit, ale tenhle nápad se nejspíš vysvětlit nijak nedá :)