Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Z původní lehkonohé víly se stala stará bába, která si kecla na svoji tlustou zadnici. Trapná pididramátka, která se primárně točí kolem sexu, nebo alespoň toho, kdo s kým, kdy a proč. Esence toho nejhoršího, co se potácí kolem bludného kamene všech telenovel, si reklamní režisér (kdeže jsou ty doby, kdy točil filmy?) Renč spletl do tlustého biče a mával tímto kostrbatým lejnem, až se divák bojí, kdy se stárnoucí herecké hvězdy obnaží a jmou se kopulovat před kamerou. Bartákova hudba za něco stojí jen v těch okamžicích, kdy ji ukradl bratrům Ormům. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Renčovu "Sanitku" s ohavnostmi jako "Ordinace v růžové zahradě", "Pojišťovna štěstí" nebo "Cesty domů" je naprosto zcestné, ale pokud to tak vidíte, budiž - vyvracet vám to nebudu.;-) Od uvedení původní "Sanitky" se v seriálovém i skutečném světě hodně změnilo, a proto je naprosto nesmyslné očekávat totéž, co před třiceti lety. Vozy záchranné služby jsou rychlejší, znělka modernější, mění se postavy i atmosféra seriálu (i když sem tam se objeví nějaký ten starý známý nebo odkaz na původní seriál - viz. scéna se snesením/nesnesením pacienta ze schodů). Za největší plus nicméně považuji zdařilou hru se záběry, což je asi jediná věc, která u Renče na tuty nezklame.;-) ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Na Sanitce Reborn je nejvíc fascinující ta koncentrace klišé a stereotypů, se kterou je zinscenován snad každý jev, o kterém se za posledních 10 let alespoň jednou psalo v novinách, každý vztahový spletenec, každá dějová linka. Na Sanitce Reborn je také facinující ten nepoměr mezi vcelku dobrým herectvím a naprosto šíleným hereckým neumětelstvím; ten úžasný žánrový mix sahající od komedie až po softporno; ten kontrast mezi technologickou profesionalitou a provinčním amatérstvím. Pokračování Sanitky je tak úchylně rozplizlé, tak neskutečně scénáristicky a dialogově diletantské, že jsem nemohl odolat a (provinile přiznávám) podíval jsem se na všechny dosavadní epizody, abych se elitářsky ujistil, že tento výstup české televizní tvorby symptomaticky předznamenává smrt televize jako média, které lze brát vážně... ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je zase vrchol. Bohužel jsem měl možnost vidět nějaký díl. Lituju toho a ještě litovat dlouho budu. Cikán podřžíne v lese krk cikánce, teče ji krev z krřní tepny. Nic zvláštního. Zvláštní je to, že ona ještě po půl hodině žije, protože cikán volá záchranku, než se idiot vyžvaní a než Zlata Adamovská to pochopí, uběhne 5 minut. Než se saniťáci rozhoupaj, další dvě minuty. Jedou v klidu, po cestě si ještě povídají, za jízdy se na sebe smějí, dívají se na sebe. Když dorazí na místo, kde sevezme, tu se vezme - novinář na motorce. Ten se stačí ještě předjet a ryyyychle běží fotit ještě nezheblou cikánku, která už dobrých 6 minut krvací z krční tepny a tsále je při smyslech a mluví. Cikán se dá na útěk a saniťáci se domluví, že si zahraji na policisty a zločince dopadnou. Než se ale rozhodne kdo, uběhne minimálně půl minuty. Cikán má samozřejmě náskok. Ale ten mladý saniťák je snad syn pana Zátopka a za 5 vteřin už vidíte, jak cikán leží na zemi a saniťák ho hrdinsky spacifikovává. Ale to že cikán měl u sebe nůž, kterým podřízl krk své běhně, to už asi nehraje roli. Takže pokud to shrnu a vžiju se do reality, tak 6 minut dojezd na mist je asi dost. Samozřejmě záleží na podmínkách provozu a pod. Ale pokud vezmu zdržování, které jsem viděl, salo by se to zkrátit na 3 minuty. Ten novinář tam, se to dozvěděl jak? Byl na školení u CIA nebo co? Nebo pracoval pro NOVU :-) (podrobnosti na tn.cz) A ten hrdinský saniťák...netrvdím, že nikdo takový neexistuje, ale jedno je jasné. Cikán pokud utíká, je už nepolapitelný. Pokud je polapen, tak na 100% použije cigoš kudlu. To znamená že na 90% bude saniťák zraněný. A Vašut odsouzen, za to, že vůbec si dovolil vyslovit v seriálu slovo "cikán", za rasovou urážku. Podrtženo sečteno, ten seriál je odpad. Urážka zachranářů a nebo naivita tvůrců......cože? Tvůrců???.... ()

oondra 

všechny recenze uživatele

Filipe, Filipe tys to zase pěkně zmatlal!! Bylo by lepší kdybys pořád točil reklamy na Besip, tam jen shit trvá jenom 20 vteřin!! Velké zklamaní, na Sanitku jsem se těšil, ale bohužel scénář a režie zůstaly za očekáváním. To samé platí o hereckých výkonech!! A to bohužel nemluvím o romovi z lesa nebo paní co se diví, že volala záchranku a ne popeláře ale i o některých větších jménech, které vypadají přímo směšně! Ten kdo dělal výpravu by si měl dát pořádnou facku!! Jako vážně v jednom výjezdu skáču z jednoho konce Prahy na druhý? Asi máme v Praze málo míst... Z nostalgie je to za hvězdičku. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Některé scény byly snímány i na mobilní telefon s vysokým rozlišením, aby akce dostala bezprostřednější, téměř dokumentární ráz. [Zdroj: MF DNES] (hippyman)

Reklama

Reklama