Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Biografie (46)

Roger Borniche (spisovatel / herec)

13.03.2024

Roger Borniche byl francouzský autor a detektiv Sûreté nationale (Národní policie). Borniche začínal jako zpěvák, ale jeho začínající hudební kariéru přerušila německá invaze v roce 1940. Aby se uživil, přijal práci detektiva v obchodě. V roce 1943 se připojil k Sûreté nationale jako inspektor, aby se vyhnul tomu, že bude… (více)

Alphonse Boudard (scenárista / spisovatel / herec)

13.03.2024

Alphonse Boudard byl francouzský romanopisec a dramatik. V roce 1977 vyhrál cenu Prix Renaudot za román „Les Combattants du petit bonheur“. Boudardův román „Umírající dětství“ z roku 1995 byl oceněn Francouzskou akademií Grand Prix du roman de l'Académie française. Boudard se narodil ve 13. pařížském obvodu 17leté matce.… (více)

Katherine Kath (herečka)

28.02.2024

Katherine Kath, narozena jako Rose Marie Lily, byla francouzská primabalerína v divadle du Chatelet v Paříži, která se stala herečkou poté, co utrpěla zranění, které jí zničilo šance na pokračování v kariéře. Kath se narodila v Berck, Pas-de-Calais, Francie, kde také zemřela ve věku 92 let v roce 2012 z nezjištěných příčin.… (více)

Shaunette Renée Wilson (herečka / scenáristka)

07.07.2023

Shaunette Renée Wilson je americká herečka původem z Guyany. Nejvíce známá je díky roli Dr. Miny Okafor v seriálu Doktoři. Objevila se mj. ve filmech Black Panther, Náš Jake nebo Indiana Jones a nástroj osudu.Shaunette Renée Wilson od dvou let vyrůstala v New Yorku. Je dcerou Deberah a Wesleyho Wilsonových a má tři sourozence:… (více)

Sam Neill (herec / producent / režisér)

07.07.2023

Sir Nigel John Dermot „Sam“ Neill  je novozélandský herec. Neillova filmová kariéra zahrnovala hlavní role v dramatech i blockbusterech. Byl považován za jednoho z nejvšestrannějších herců své generace.Poprvé dosáhl uznání svým vystoupením ve filmu Sleeping Dogs z roku 1977, na který navázal hlavními rolemi ve filmech Moje… (více)

Cillian Murphy (herec / producent)

07.07.2023

Narodil se ve zhruba dvousettisícovém irském městě Cork, konkrétně na jeho předměstí zvaném Douglas. Jeho matka učila francouzštinu, zatímco jeho otec pracoval pro ministerstvo školství. Jeho dědeček, tety a strýcové byli také učiteli. Vyrůstal ve čtvrti Ballintemple, spolu s mladším bratrem Páidim a dvěma mladšími sestrami… (více)

Paul Rodriguez (herec / režisér / scenárista)

18.11.2020

Paul Rodriguez, Sr. je mexicko-americký herec, komik, zpěvák a rapper. Narodil se v Culiacan v Sinaloa mexickým zemědělským farmářům. Jeho rodina se později přestěhovala do Comptonu v Kalifornii, kde se Rodriguez přihlásil k letectvu Spojených států a následně byl umístěný na Islandu a v Duluth v Minnesotě.Rodriguez se poprvé… (více)

Daryl Sabara (herec)

18.11.2020

Daryl Christopher Sabara je americký herec, známý díky roli Juniho Corteze ve filmové sérii Spy Kids.Rodné jméno jeho matky je Krebs. Daryl vystudoval střední školu ve West Torrance v roce 2010. Má dvojče Evana, který je také dabingovým hercem. Je rusko-židovského původu po své matce a polského původu po svém otci a má za sebou… (více)

Viola Davis (herečka / producentka)

18.11.2020

Viola Davis je americká herečka a producentka. Poté, co získala Oscara, Cenu Emmy (Primetime) a dvě ceny Tony, je první afroamerickou herečkou, která dosáhla „Triple Crown of Acting“. Časopis Time ji označil za jednu ze 100 nejvlivnějších lidí na světě v letech 2012 a 2017. Davis se narodila v Jižní Karolíně a začala svou… (více)

Jacek Koman (herec)

18.11.2020

Jacek Koman je polsko-australský herec a zpěvák. Koman se narodil hercům Halině Komanové (rozené Dobrowolské) a Adamovi Komanovi. Do Austrálie přijel v roce 1982 s bratrem Tomkem. Přistáli v Perthu, než se vydali do Melbourne, kde začal znovu hrát.Koman navštěvoval Národní filmovou školu v Lodži, kde studoval herectví po boku… (více)

Ara Celi (herečka)

18.11.2020

Ara Celi je americká herečka působící v americkém filmu a televizi. Měla hlavní roli v malém tanečním filmu Looking for Lola z roku 1997, ale pravděpodobně je nejlépe známá díky hostující hlavní roli Ampaty Gutierrez aka "Inca Mummy Girl" z druhé série Buffy, přemožitelky upírů. Často byla vidět v televizních reklamách na… (více)

Paul Sparks (herec)

18.11.2020

Paul W. Sparks je americký herec. Je známý svými rolemi jako gangster Mickey Doyle v dobovém dramatickém seriálu HBO Boardwalk Empire, spisovatel Thomas Yates v politickém dramatickém seriálu Netflix House of Cards, právník David Tellis v antologickém dramatickém seriálu Starz The Girlfriend Experience.Narodil se a vyrůstal v… (více)

Zendaya (herečka / producentka)

18.11.2020

Zendaya Maree Stoermer Coleman je americká herečka a zpěvačka. Svou kariéru zahájila jako dětská modelka a záložní tanečnice, poté se proslavila rolí Rocky Blue v sitcomu Disney Channel Shake It Up (2010–2013).Je jediné dítě Claire Marie (Stoermer) a Kazembe Ajamu (nar. Samuel David Coleman). Na otcově straně má pět starších… (více)

Felicity Huffman (herečka)

10.10.2020

Felicity Kendall Huffman je americká herečka. Je držitelkou mnoha ocenění, včetně cen Primetime Emmy, Golden Globe Award, tří Screen Actors Guild Awards a byla nominována na Oscara.Huffman se narodila do bohaté rodiny matce Grace Valle (rozená Ewing; 1921–2009) a otci Moore Peters Huffman (1910–1987), bankéř a partner ve… (více)

Zac Efron (herec)

29.07.2020

Zachary David Alexander Efron je americký herec a zpěvák, který se dostal do popředí díky roli Troye Boltona v hudební trilogii Muzikál ze střední (2006–2008). Efron se narodil v San Luis Obispo v Kalifornii a později se přestěhoval do Arroyo Grande v Kalifornii. Jeho otec, David Efron, je elektrotechnik v elektrárně a jeho… (více)

Alex Borstein (herečka / producentka / scenáristka)

11.07.2020

Alexandrea Borstein je americká herečka, dabérka, komička, spisovatelka a producentka. Známá je především díky propůjčení svého hlasu Lois Griffin v animované komediální sérii Griffinovi, za kterou obdržela cenu Primetime Emmy Award z více nominací.Borstein se narodila v Highland Parku v Illinois, severně od Chicaga. Byla… (více)

Zita Hanrot (herečka / režisérka / scenáristka)

11.07.2020

Zita se narodila jamajské matce a francouzskému otci. Krátce studovala dějiny umění a poté se v roce 2011 zapsala na Conservatoire national supérieur d'art dramatique – francouzskou národní dramatickou akademii se sídlem v Paříži; promovala v roce 2014. Zita se objevila v reklamách, jako je kampaň francouzské armády (2006),… (více)

Dervla Kirwan (herečka)

09.07.2020

Dervla Kirwan je irská televizní, jevištní a filmová herečka, která se specializuje na dramatické role. Svou pověst získala díky rolím v Ballykissangel, Goodnight Sweetheart a speciální epizodě The Doctor Who Christmas - The Next Doctor. Otec Dervly byl pojišťovací makléř, matka byla učitelka jazyků. Je nejmladší ze tří dcer.… (více)

Miriam Margolyes (herečka)

09.07.2020

Miriam Margolyes je britská herečka, která má britské i australské občanství. Její nejranější role byly v divadle; po několika podpůrných rolích ve filmu a televizi získala Cenu BAFTA za roli ve filmu Věk nevinnosti od Martina Scorsese (1993) a byla obsazena do role profesorky Sprout ve filmové řadě Harryho Pottera.Margolyes se… (více)

Maitreyi Ramakrishnan (herečka)

09.07.2020

Ramakrishnan se narodila a vyrůstala v Mississauga, Ontario. I když pochází z hinduisticko-tamilského původu ze Srí Lanky, identifikuje se dnes jako tamilská Kanaďanka. Její rodina uprchla do Kanady po občanské válce na Srí Lance.Začala hrát ve školních divadelních hrách a absolvovala střední školu Meadowvale. V posledním… (více)

Reklama