Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (9)

plakát

Proti zdi (2004) 

Neskutečně silný film o lásce, lidské povrchnosti a zkaženosti... Nemám slov a nemohu jinak než udělit pět hvězd.

plakát

Ils (2006) 

Zajímavý horror, který mě však bohužel nijak zvlášť neoslovil. Herecké výkony manželského byly myslím mnohdy nadprůměrné a velice se mi líbili, přesto mě však celková atmosféra filmu nedovedla k více než třem hvězdám. Jistě se však jedná o příjemný odpočinkový film, u kterého se může večer člověk uvolnit a místy se i bát :-)

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Zpočátku jsem si tento kus od Stanleyho Kubricka příliš neužíval. Avantgardní, mnohdy až bizarní prostředí s náloží "ultranásilí" mě příliš neoslovilo, jak však film pokročil, začal jsme si ho užívat stále více. Scény prokládané genialním Beethovenem se stále stupňovaly a ve finále mě Stanley Kubrick jako režisér opět mile překvapil. Poměrně složitý snímek s hlubokou myšlenkou o zkaženosti a zvrácenosti moderní doby. V podstatě nemám co vytknout... 4 hvězdy.

plakát

Fontána (2006) 

Fontána... Při sledování tohoto snímku jsem si mnohdy přestával uvědomovat, že sleduji film... Úžasné dílo Darrena Aronofskeho nám odhaluje neuvěřitelně krásný, silný a avšak smutný příběh o lásce a hledání věčného štěstí. Vizuální stránka Fontány je naprosto neskutečná a jen potvrzuje neskonalý talent tohoto amerického režiséra. Vzájemné prolínání tří časových rovin, skvělý výkon Hugha Jackmana a vynikající hudba od Clina Mansella učinili z tohoto snímku jeden z nejlepších filmů, které jsem měl tu čest vidět.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Přestože nejsem stoupencem akčních filmů a již vůbec ne dle komiksových předloh, Temný Rytíř mě opravdu v dobrém slova smyslu dostal. Skvělý, dramatický a příjemně akční scenář, brilantní kostýmy a herecké výkony Heatha Ledgera z toho filmu učinily ten nejlepší akční film, který jsem kdy viděl. Ačkoliv musím přiznat, že nebýt skvělého Ledgerova Jokera, film by se mi rozhodně tolik nezamlouval. Přesto je však Temný Rytíř, dle mého názoru, špička ve svém žánru.

plakát

Apocalypto (2006) 

Tento film jsem shlédl před několika dny dokonce dvakrát a musím říci, že naplno předčil má očekávání. Mé pochybnosti o Melu Gibsonovi jakožto režisérovi se po několika minutách sledování tohoto snímku náhle rozplynuly a já se ponořil do napínavého a skvěle zpracovaného příběhu o lásce, přátelství a úpadku vyspělé civilizace. Jistě, Apocalypto nikdy nedosáhne na Shawshank a jiné věhlasné filmy a jako každý jiný podobný snímek má své mouchy, přesto však svým dějovým zasazením, výbornými kostými, skvělými hereckými výkony a autentickým prostředím včetně užitého původního jazyku Mayů zůstane v srdci všech milovníků historických filmů. Toto pralesové drama se mi vrylo do srdce a nemohu jinak než udělit pět hvězd.

plakát

Griffinovi (1999) (seriál) 

Velmi zábavný až bláznivý seriál, který se rozhodně neostýchá dělat si legraci i z těch nejčernějších stránek lidského života. Z pohledu Evropana nelze chytit na 100% úplně veškeré užité vtipy a hlášky, neboť některým porozumí skutečně jen čistokrevný zasvěcený Američan, z mé strany se však stále jedná o nejzábavnější seriál se silnou dávkou příjemných a bláznivých vtipů (některé příliš černé vtipy ale opravdu nemusím :-) ).

plakát

Pianista (2002) 

Již je to nějaký čas, co se mi tento film dostal náhodou do rukou a dodnes si pamatuji, jak mě film od počátku až do konce ochromil. Skvělé Polanského zpracování skutečné události života Wladyslawa Szpilmana za druhé světové války v hořící, rozpadlé Varšavě, je příběhem o přežití a hrůzách války, kdy i ta poslední lidská naděje na spásu zaniká. Ohromující výkon Adriena Brodyho, který si za roli Szpilmana právem vysloužil Oskara, doprovází smutně krásná hudba Frederica Chopina, při které jde mráz po zádech... Pianista je zkrátka film, který musíte vidět.

plakát

Anglický pacient (1996) 

Naprosto skvělý a intenzivní film o lásce, jejíž příběh se mi od prvních minut vkradl do srdce a v posledních chvílích filmu rozhořel v podobě slz, které mi celý snímek i po několikerém sledování pokaždé vykouzlí. Ano, Anglickému pacientu by se dalo vytknout mnoho faktorů, od jeho délky, která dle mého názoru na kvalitě filmu rozhodně neubírala, až po jeho silnou emotivní stránku, která může být pro nenavyklého diváka odrazující. Přesto se však jedná o hodnotný snímek, jehož tragicky romantický příběh přivede nejedno srdce do kolen.