Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Western

Recenze (7)

plakát

Půl domu bez ženicha (1980) 

Tak toto nespasil ani Menšík. Těžkopádný pokus o humor nemohl a zachránit ani celá plejáda hereckých osobností.

plakát

Poslední údolí (1971) 

Brilantně napsané i zahrané (nejen) hlavní postavy, úžasné exteriéry spolu s dokonalou hudbou daly rámec skvěle napsanému a režirovanému příběhu, kterému čas nic neubral na působivosti. Naopak, film ve mně znovu sugestivně oživil pocit, že do období třicetileté války bych se opravdu narodit nechtěl ...

plakát

Říše slunce (1987) 

Přes převážně pochvalné mručení na csfd jde v mém případě zřejmě o jediný film mého top režiséra, který mě nechal pocitové nezúčastněným (i když asi ne zcela, když mě to přimělo napsat komentář) .Po technické stránce dokonalé zpracování včetně originálního námětu nikoho u tohoto tvůrce nepřekvapí, celkový očekávaný dojem se však u mě nedostavil. Nechám ještě chvíli působit a uvidíme. Hlavní problém mám asi s hlavním dětským představitelem. Když pominu příšerný dabing, tak i přes těžko představitelnou životní situaci pro mě byly některé pasáže nevěrohodné až jsem si vytvořil vůči hlavnímu hrdinovi mírnou averzi. To záměrem autora zřejmě nebylo, možná mi ale jen vadí hyperaktivní děti

plakát

Dnes naposled (1958) 

Viděl jsem poprvé a musím konstatovat, že filmové umění je velký fenomén. Jak jinak bych mohl v premiéře obdivovat všechny ty velikány našeho filmu, kteří už nejsou v drtivé většině bohužel mezi námi. Martin Frič natočil film trochu z jiného soudku, než jsem u něho byl zvyklý, ale pro mě si své výsadní postavení v naší kinematografii zase jen upevnil. A toto že dalo se dalo točit v 50. letech - bez všudypřítomné politické agitky? Propaganda shledala zřejmě výchovným, že do spárů alkoholu se všemi negativními důsledky upadaly vesměs neoblíbené nedělnické profese a individua buržoazního původu: úředník, umělec, továrník a hochštapler.

plakát

Gran Torino (2008) 

Už jsem se podezíral ze zaujatosti k novým filmům, z počínajícího staromilství mě vysvobodil Clint tímto geniálním kouskem. S úlevou jsem nezaznamenal obvyklé komerční spekulace, ale poctivý příběh, ve kterém vše dokonalo zapadalo - jednoduché exteriéry, děj postupně nabírající obrátky s úžasně vypointovaným závěrem, výborné herecké výkony včetně vedlejších rolí a hudba prolínající se jemně filmem gradující závěrečnou písní.

plakát

Návrat sedmi statečných (1966) 

Tak to se nemělo stát. Možná jsem kritičtější, protože jednička patří k mým TOP, ale tady spíš chyběla sebekritika tvůrcům. Krásná hudba, povedené exteriéry a věrohodný Rernando Rey v roli kněze, tím však výčet kladů končí.

plakát

Rio Bravo (1959) 

Western z westernů nejwesternovatější, spolu s Eldoradem můj nejoblíbenější Wayne. Roztomilé dialogy, dokonalá atmosféra westernového městečka a jako zákusek nádherný song Deana Martina a Rickyho Nelsona.