Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (66)

plakát

Rain Man (1988) 

Dlouho mi trvalo, než jsem se na snímek podíval, ale.... Rain Man je výborný. Má překvapivý konec, skvěle je zde zachyceno postupné sbližování hlavních postav a režiséru Barrymu Levinsonovi za to vše tak patří velké uznání. Co se herců týče, postavu Charlieho Babbitta zvládl Tom Cruise výborně, a Dustin Hoffman - to byl bravurní výkon a zasloužený Oscar. Celé to pak perfektně doplnila hudba Hanse Zimmera. Nemůžu jinak, než 5*.

plakát

Matrix (1999) 

Matrix lze považovat za jedno z nejlepších sci-fi vůbec, a to především kvůli ději, který je naprosto originální. Co se týče postav, tak ty byly zahrány opravdu dobře. Vzhledem k tomu, že film pochází z roku 1999, o efektech zde můžeme mluvit jako o povedených. Třešničkou na dortu pak byly souboje, mně osobně se nejvíce líbil ten poslední. S jistotou tak dávám 5*.

plakát

Na vlásku (2010) 

Od animovaného Na vlásku rozhodně můžete čekat předvídatelný děj, zato však propracovaný do detailu. Potěší i vtipné hlášky nebo srandovní scénky. A nejlepší postava filmu - pro mě kůň Maximus.

plakát

No Time for Nuts (2006) 

Tvůrcům Doby ledové se podařilo vytvořit pětiminutový snímek a smích diváka trvající pět minut.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Robert Zemeckis natočil v roce 1994 svoje životní dílo, Forresta Gumpa, kterým dokázal diváka rozveselit a zároveň dojmout. Snímek také nabídl zajímavý pohled vyprávění příběhu. Myslím, že v tomto případě není vůbec co vytknout, film lze pouze vychválit do nebes. Velmi kvalitní práce...

plakát

Mentalista (2008) (seriál) 

Kdyby byla možnost přidělit maximálně šest hvězdiček, nebál bych se tuto možnost využít. Seriál Mentalista mě zaujal velkým rozdílem od jiných kriminálek - konsultantem Patrikem Janem v podání Simona Bakera. Ten přidává solidní dávku humoru a diváka zaujme používáním zajímavých metod. Mě osobně taky pobaví jeho určitá drzost. Jistě nejvíce přitáhnou díly s Rudým Johnem, ostatní jsou ale taky dobré.

plakát

Podraz (1973) 

Dvojice Paul Newman a Robert Redford v komedii George Roye Hilla sehráli opravdu výborné výkony. Nechybělo napětí, ani humor, prostě dokonalá podívaná. A mé hodnocení přímo vyplývá z komentáře...

plakát

V hlavní roli já (2008) 

Komedie? Kdeže. Snad černá komedie, ale i přesto si myslím, že se tvůrci v žánru spletli. Smál jsem se pouze u některých z grimas Dylana Morana, jinak na mě děj a prostředí působily pesimisticky. Uznat musím herecké výkony, které byly celkem slušné. Bohužel mě 89 minut filmu ničím nezaujalo a byl jsem dost zklamaný.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Vykoupení z věznice Shawshank se zapsalo mezi filmovou elitu. Vrcholné výkony všech, od režiséra Franka Darabonta přes scénáristy až po herce, a to především v hlavních rolích - Tim Robbins a Morgan Freeman. A tomu všemu navíc napomáhá i závěrečná scéna, možná i nejlepší v dějinách filmu. Nesmím zapomenout i na český dabing, který je v tomto případě výborný. U mě patří film Vykoupení z věznice Shawshank na první místo, bez rozmýšlení dávám pět hvězdiček .