Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (509)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Nějakou nepříjemnou náhodou jsem se pohyboval v místnosti, kde zrovna začínal díl tohohle seriálu. Byl čas k večeři, a tak jsem u toho i pojedl. Měl jsem asi zrovna kliku, ale "padoucha dne" si tu střihnul Dan Lauria (táta z Báječných let). Ani to ale nespasilo tupej scénář, strašný herce, děsivou výpravu ... a všechno dodělal českej dabing. Fakt to není "chytrej" krimi seriál, dedukce tu lítaj jak na běžícím pásu, a když jsem na vlastní oči viděl zahranej vtip, kdy se hromadně z různejch čísel volá jednomu člověku a ptáme se ho na Emu, aby se mu po půl hodině další z vtipálků představil jako Ema a ptal se, jestli jí někdo nesháněl, bylo mi do breku. Ani ten hlavní superchytrák není nijak sympatickej, takže smůla... Prostě jen další stupidní seriál ve stylu To je vražda, napsala, Columbo, a všechny další seriály, kdy je každej jeden další díl stejnej jako ty všechny před ním i po něm... ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Já nevím, že si nedají pokoj s těmi otravně koncipovanými seriály, kdy se v rozmezí 45. minut všechno vyřeší, pořád se tam vydatně kecá, když dojde na akci, tak jenom divák kroutí hlavou. Chápu, že v USA, když nějaký herec vleze do seriálu, tak je to ostuda, protože seriály se tam berou dost podřadně a o herci to svědčí, že buď byl slavný a není už o něj zájem, anebo teprve rozjíždí svou kariéru. A Simon Baker nikdy slavný nebyl, pár lidí ho zná, a tak ani nevadí, že hraje v této odpadové záležitosti. Seriál je to pochopitelně špatný a nijak se neliší od seriálové dikce a produkce z USA. Jinak ten díl jsem neviděl do konce. Nedalo se na to dívat a vypnul jsem to. Škoda proudu na takovou předvídatelnou ultrastupiditu v režii, kterou bych zvládl i já. Tak je to ubohé, a tebe Simone Bakere lituji, že v tom hraješ. Já bych honorář za tohle ani nechtěl. Tak moc bych se styděl, že jsem v tom hrál. ()

Reklama

FTP 

všechny recenze uživatele

Chytlavý, ale rozporuplný seriál, který se na každému úplně zalíbí. V Americe 8,2/10, u nás pouhých 68/100 a nahoru už asi nepůjde. Charismatický Simon Baker, kterého v žádné jiné roli nemůžu ani vidět, mě jako Patrick Jane totálně očaroval a můžu otevřeně přiznat, že jsem v určité etapě dospívání chtěl být jako on a obdivoval jsem veškerá jeho gesta, dedukce, způsob oblékání a uvažování, ale i formu konverzace. Seriál, který je jen a pouze o hlavním hrdinovi, kterého když si oblíbíte, oblíbíte si i samotný seriál a naopak. Hlavní zápletkou je prvních šest sérií tajemný seriový vrah, který Patrickovi zavraždil ženu a dceru, Red John, po kterém Mentalista pátrá a souběžně s tím řeší jako konzultant CBI vraždy v Sacramentu svým velmi osobitým přístupem, kterým všem leze na nervy. Ústředními postavami je pětičlená skupina detektivů a přátel. Zajímavý je také velice vřelý vztah mezi ním a jeho šéfkou, který si od začátku do konce říká o něco víc, než přátelství a důvěru, ale kdo ví... ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po sedmi sezonách a 151 episodách Mentalista doklopýtal k závěru, za který se nemusí stydět. Můj vztah k němu se v průběhu těch sedmi let měnil - od prvotního nadšení z Patrika Jane coby "vážně se tvářícího Psych", přes fascinaci postavou všemocného sériového vraha Red Johna, až po znechucení z toho, jak dlouho se jeho linie táhne. Víte, jak se pozná, že krimi procedurálka umírá? Když v diskusích drtivá většina příspěvků patří shipperům (nejčastěji ženského či neurčitého pohlaví), zuřivě řešícím vše kolem možných kombinací postav s romantickou zápletkou (hlavně Jisbon). A i ony se v poslední řadě dočkaly! V té době jsem koukal už spíš ze setrvačnosti, v naději na občasný hravý díl, připomínající první řady. Ale nelituju toho, Cho vybírající svatební šaty v poslední episodě mě utvrdil v tom, že mě to vlastně bavilo víc, než mnohé show, co se rozplynou do ztracena pod sekerou diváckého nezájmu. Takže nakonec ponechám své hodnocení na 4/5. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Patrick je výrazně hezčí a o kousek sympatičtější než Dr. House, ale na rovinu musím říct, že ho žeru. Případy, které s bandou agentů řeší, možná nejsou zrovna nejoriginálnější, ale to divadýlko kolem, je prostě skvělé. K tomu si přidejte sériového vraha, který se objevuje v mnoha dílech a zabil Patrickovi rodinu (to není spoiler, dozvíte se to hned v prvním díle) a voala, je tu skvělý oddechový seriál. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Na začátku epizody je ostrov nazván San Felix. Takový ostrov se však u kalifornského pobřeží nikde nenachází. Ve skutečnosti se jedná o ostrov Santa Cruz Island, nacházející se cca 40 km od Malibu. (kubstvi)
  • Simon Baker (Patrick) mal problém zahrať scény, kde sa bozkával s Robin Tunney (Teresa). Tvrdil, že to bolo, akoby bozkával sestru a dúfal v iný koniec ich "vzťahu". (Petra321)
  • Grace (Amanda Righetti) dělá, že si najímá nájemného vraha, přičemž je noc. Po úvodní scéně se objevuje nápis "o 36 hodin dříve", avšak nelogicky je opět noc. (willy1)

Reklama

Reklama