Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Matrix

Matrix (1999)

Legenda všech legend, kult všech kultů, klasika všech klasik. Nemá smysl nic dodávat, tohle je prostě MATRIX !

Milionář z chatrče

Milionář z chatrče (2008)

Nápad zfilmovat Chcete být milionářem mi přišel, když nic jiného, vtipný, snad i naivní. Když jsem četl, kolik sbírá ocenění a hlavně bombardování nominací na oscara, myslel jsem, že někomu přeskočilo. A pak jsem to viděl. Slumdog millionaire je naprosto strhující, odzbrojující film, který z hlavy snad nikdy nedostanu. Perfetkně natočené záběry zubožené Indie a hrůz, které se tam děly a dějí, a které zažívají 3 hlavní postavy filmu, se střídají z chvilkami pozitivními a úsměvnými. Úžasné herecké výkony (děti ! ), scénář, špičkový střih, kamera, hudba (soundtrack jsem poslouchal už x-krát), krásná a sexy Freida Pinto, neuvěřitelně vypjatý závěr (u reálného milionáře jsem nikdy nebyl ani zdaleka tak nervózní) a to vše pod výbornou režií Dannyho Boylea. Pro mě jeden z nejlepších filmů všech dob.

Fontána

Fontána (2006)

Fontána je magický film. Geniální režie, herecké výkony, hudba... ale o tom to není. Je o výjimečnosti a tom kouzlu a o životě a jednoduše mě roztrhá vždycky, když ji vidím. Ano, Aronofsky možná točí o jednoduchých tématech, ale to, jakým způsobem to točí, to nemá konkurenci.

Memento

Memento (2000)

Christopher Nolan. Pro mě jeden z nejtalentovanějších režisérů současnosti. O Mementu jsem ještě před shlédnutím hodně slyšel a hodně jsem se těšil. A film mě nezklamal ani v nejmenším. Neuvěřitelně inteligentně nahuštěný děj (nominace na Oscara za scénář NAPROSTO zasloužená; nevím, který film ho ten rok nakonec dostal, ale Memento si ho zasloužilo určitě víc :) ), který nenechá ani chvilku polevit v pozornosti. Rozhodně doporučuju opakované shlednutí, u tohohle filmu se to vyplatí víc, než u kteréhokoliv jiného. A výborný Guy Pierce v hlavní roli, škoda že podobných rolí nemá víc.

Ona

Ona (2013)

Dokonalost. Užíval jsem si každou minutu filmu a pořád čekal, kdy sklouzne k nějaké klišovité pointě - a ono ne! Jednoznačně nejlepší "romantický" film vůbec s natřískaným hereckým obsazením, kterému vedle skvělého Phoenixe kraluje dokonalá Scarlett Johansson. Pokud se někdo hodlá na Her podívat v dabingu, tak ať se radši nedívá vůbec.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Requiem za sen se z počátku tváří poměrně nenápadně a říkal jsem si, co na něm všichni vidí. A pozvolná gradace vyustí v brutální a zdrcující finále, plné scén, které diváka rozsekají na kusy. A přesně tak jsem si připadal i já. A to se povede málokterému filmu.

Pozemšťan

Pozemšťan (2007)

Nejdříve jsem nad hodnocením váhal, ale po druhém shlednutí dávám plnou palbu. Ačkoliv je hlavní námět filmu, člověk žíjící 14 000 let, přece jen ze škatulky sci-fi, filosofuje se především nad otázkou člověka jako takového, historie, nábožentsví, smrti a života. Byl jsem uzemněn, odzbrojen a ještě hodně dlouho mi snímek rezonoval v paměti a nějakou dobu určitě bude. Menší nedostatky by se jistě našly, ne všichni herci jsou zdaleka přesvědčiví tak, jak by být mohli, občas se najde nějaké to hluché místo ve scénaři, ale čert to vem. Malokterému filmu se podaří mě takto uhranout a donutit přemýšlet nad věcmi, o kterých by mě to předtím ani nenapadlo. PS: Jako přesvědčený ateista jsem si celý výklad o Kristovi a bibli náležitě užil :)

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Gibsonův masterpiece a to jak herecky, tak režijně. Není moc dlouze o čem debatovat, pro mě jde o jeden z nejlepších historických velkofilmů, který má vše, co mít má.

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Tady není o čem. Mononoke považuju za nejlepší anime, nejlepší animovaný film vůbec a jeden z nejlepších filmů obecně. Příběh Ashitaky a San umí napínat i dojmout a kdykoliv uslyším hlavní znělku, tak brečím jak dítě. Princezna Mononoke je jedna z legend, které by měl vidět každý.