Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (92)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Zážitek. Nádherná scenérie. Senzační efekty. Perfektní zvuk. Vtahující hudba. Zábavný scénář. Skvělé herecké výkony. Knihu jsem zatím nečetl a tak mě velice mile překvapuje, že dnes někdo představí klasický příběh a přitom se obejde bez kýče a klišé. Dohromady s prvním dílem aspiruje na top sci-fi.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Nadstandarní efekty a estetika. Svižné tempo. Zajímavý námět. Zábavný to docela bylo, ale příběh je nedomyšlený a scénář jeli autoři zřejmě ve stylu: "na jaké klišé jsme ještě zapomněli?" ...škoda.   Cením milý easteregg pro české evangelíky.

plakát

I dva jsou rodina (2016) 

Omar je skvělej, Gloria perfektní. Sranda to je. Doják taky. Ale vypravěčsky to je dost nešťastně vystavěný a těžko uvěřitelný...A narozdíl od takových Nedotknutelných je tu ta dynamika komična a tragična hrozně nevyvážená.

plakát

Sexuální výchova - Série 4 (2023) (série) 

SPOILERY Velký propad (rozdíl 20 % na csfd oproti predchozim sériím sedí). Otis je většinu času nesnesitelnej sobec, což vzhledem k předchozímu vývoji nedává moc smysl. Chemie s Maeve skoro nulavá...což nás asi mělo připravit na závěr. Nové prostředí je too much a už je to spíš karikatura. Zbytečně moc nových postav a rozehraných linek, což způsobilo, že vyvrcholení zápletek byla v posledních dvou dílech hodně nasekaná a zásadní dialogy i monology mnohem plošší než dřív. Nejhezčí a nejdojemnější linka je nakonec ta Adamova. Samozřejmě nelze nemilovat Ruby a Aimee.  A hodně mě bavil Eric. Jako evangelického faráře by mě potěšil sequel mapující jeho cestu k pastorování.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Krásná vizuální feel-good pocta jedné éře filmografie. Tarantino je starej nostalgik...až je to roztomilý...v 60. letech byly asi lepší auta, hezčí holky, chlapštější chlapi, sluníčko víc svítilo a hlavně byl lepší hollywood...kalilo to pár sektářskejch hipíků, ale ty se daj zpětně pozabíjet. Tarantinovská historie at its best.

plakát

Toy Story 4: Příběh hraček (2019) 

Trojka je nepřekonatelná, za 4 jsem rád vlastně jen kvůli dovysvětlení příběhu pastýřky, která ve trojce chyběla.  Kvalitu i zábavnost si 4 udržela. Toy story je moje nejoblíbenější pixar série. Asi proto, že stárnu spolu s ní.

plakát

Rod Draka - Potomci draka (2022) (epizoda) 

Nezajímavé postavy (a herci působící protivně), nuda a nezáživno a vše co by mohlo být šokující či zajímavé jsme už viděli v originále a to líp natočený...

plakát

Spiderman - Chapter 3: Attack of the Octobot (1996) (epizoda) 

spoiler Skvělej díl, ale hodně smutnej závěr s tím, že Taina je smrtelně nemocná. Dodalo to překvapivou hloubku jinak spíš roztomile dětskýmu dílu...

plakát

Umučení Krista (2004) 

Pod heslem co největší reálnosti a "věrnosti" vznikl strašně umělej kýč (a navíc špatně zahranej a plnej nesmyslů - třeba ta smrt/ďábel? slow-motion při každým pádu, Ježíšovy žlutý oči wtf?) Navíc to ukazuje že hodně evangelijních obrazů má obrovskej literární vyznam, a když se přenesou na plátno, tak působěj jenom trapně. Pár silnejch momentů to má, ale jako celek fakt nic moc