Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Obsahy (24)

Krtek a flétna

Krtek a flétna (1999)

Krteček dostane od ptáčka flétnu a když se na ni naučí hrát, doprovází při zpěvu trio žížal. Krásnou melodii si pak přiběhnou poslechnout všechna zvířátka.

Krtek a žabka

Krtek a žabka (2002)

Krtek jede s myškou autem, když jim najednou nepozorná žabka vběhne do cesty a způsobí tím nehodu, při které se Krteček vážně zraní. Naštěstí se ale i díky pomoci žabky uzdraví.

Krtek a zelená hvězda

Krtek a zelená hvězda (1969)

Krteček najde zářící zelenou hvězdu a s pomocí ostatních zvířátek se ji marně snaží dostat zpět na noční oblohu. Podlá straka mu ji na chvíli ukořistí, ale Krtek její hnízdo rychle dobude díky dubovému žebříku, který mu ve vteřince vyrostl. V slzách ale propadá beznaději, že se znovuzískanou hvězdičkou stejně nic nedokáže. Naštěstí mu pomůže měsíček a zaveze ho až k nebi, kde má hvězda své místo.

Krtek a paraplíčko

Krtek a paraplíčko (1971)

Krtečka zaujme na smetišti plno věcí, ale nejvíc ho fascinuje velké paraplíčko, které lze využít různými způsoby - jako úkryt, dopravní prostředek k létání či plavbě i na obranu proti zákeřné štice.. Nakonec si pod ním rozkrojí meloun a pozve na hostinu všechny své zvířecí kamarády. Společně pak vyzrají i na nazlobeného mužíka, kterému Krtek meloun sebral.

Krtek hodinářem

Krtek hodinářem (1974)

Krteček objeví v lese kukačkové hodiny. Kukačka ho začne pošťuchovat a bere mu cvrnkací kuličky. Krtek je chce získat zpět a omylem při tom hodiny rozbije. Naštěstí se mu je ale podaří spravit.

Krtek fotografem

Krtek fotografem (1975)

Krteček je nadšený z fotoaparátu, který získal od myšky, ale přístroj se mu brzy rozbije, a tak od něj zvířátka místo fotografií získají kreslené portréty.

Krtek malířem

Krtek malířem (1972)

Krteček objeví na paloučku spoustu plechovek s barvami. Sám sebe omylem přebarví na červeno a když tím vyděsí zlou lišku, postupně přemaluje všechna ostatní zvířátka a nakonec i celý les, který tak změní v exotickou cizokrajinu do chvíle, než pestré barvy smyje déšť.

Krtek a oslava

Krtek a oslava (1995)

Zvířátka se scházejí a pořádají oslavu. Krteček chce upéct něco dobrého, ale ostatní si myslí, že u něj hoří a málem ho vytopí. Krteček se ale prokope ven a voda ho vyplaví. Koláčky uschnou a všichni si na nich pochutnají.

Krtek a uhlí

Krtek a uhlí (1995)

Krteček ve svých chodbách vykope uhlí a všechna zvířátka si z něj udělají zásoby na nadcházející zimu.

Krtek a rybka

Krtek a rybka (2000)

Krteček si vezme domů rybičku, kterou ohrožovala velká štika. Tu vyloví a hodí za hráz, aby se rybička mohla vrátit zpět do svého rybníka.

Krtek a telefon

Krtek a telefon (1974)

Krteček vykope telefon, jehož sluchátko vydává zvuky jako malé miminko a Krteček se proto o něj musí postarat.

Krtek a vlaštovka

Krtek a vlaštovka (2000)

Krteček najde nemocnou vlaštovku a postará se o ni. Zůstane u něj celou zimu, než se připojí k vlaštovkám, které přiletěly nazpět z teplých krajů.

Krtek na poušti

Krtek na poušti (1975)

Krteček se dostane do daleké pouště a za pomoci dalších zvířat odstraní písek ze zapadané studny, která pak opět přináší vodu.

Krtek a kachničky

Krtek a kachničky (1995)

Liška vyplaší kačera s kachnou a chce si odnést jejich vejce. Krteček je zachrání a vylíhnou se z nich malé kachničky, které se vrátí zpět k rodičům. Liška ale unese Krtka, kterého pro změnu vysvobodí kachní rodinka.

Krtek a karneval

Krtek a karneval (1976)

Tentokrát je Krteček fascinován věcmi na pouti - maskami či lampiony. Překvapí ho tady ale velký buldok, se kterým se však brzy skamarádí.

Krtek a žvýkačka

Krtek a žvýkačka (1969)

Krtek se zlobí kvůli nepořádku, který nechali na louce lidé, ale brzy ho zaujme neznámá věc - žvýkačka. Je sladká, ale hlavně hrozně lepí! Bezradný Krtek se jí nemůže zbavit, nepodaří se to ani ptáčkům či myšce. Až zvědavá kráva si žvýkačku odloupne a udělá z ní bublinu, která odletí a praskne.

Krtek a metro

Krtek a metro (1997)

Krtkův robotí pomocník vykope dlouhý tunel, kterým se Krtek se zvířátky dopraví vláčkem až k moři! Najdou si kamaráda kraba, se kterým vesele skotačí, když najednou připlave žralok a spolkne zajíce! Statečný robot ho ale naštěstí zachrání.

Krtek a tranzistor

Krtek a tranzistor (1968)

Tentokrát je Krteček nadšen tranzistorem, který ale svým hlukem ruší ostatní obyvatele lesa. Až když se rozbije, zjistí Krtek, že zůstal sám. Tranzistor symbolicky pohřbí a pláče, ale zvířátka se naštěstí brzy vrací zpět.

Krtek v Zoo

Krtek v Zoo (1969)

Krtek se náhodou prokope do jednoho z výběhů v Zoo, kde na něj čekají nástrahy v podobě exotických zvířat. Přítele nachází až v tygrovi, kterému vytrhl nemocný zub.

O milionáři, který ukradl slunce

O milionáři, který ukradl slunce (1948)

Příběh beze slov vyprávěný prostřednictvím obrazů, vizuálního dojmu a hudebního doprovodu. Úsporná klasická animace provedená v černobílé - pouze tužkou, pracující s kontrasty ploch, světlem a stíny. Bohatý a mocný muž onemocní a k uzdravení potřebuje světlo, slunce. Stovky jeho dělníků postaví na kopci za městem stavbu, do které milionář ukryje slunce, aby svítilo jen jemu. Budova však taje a praskne pod obrovským žárem. Slunce se odkutálí pryč a malinká holčička jej svým vláčkem dopraví zpět na oblohu.

Reklama