Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Brilantní. Převratné. Geniální. Film filmů. Trojka Darabont, Robbins, Freeman stvořili dílo, které patří ke světovému kulturnímu dědictví.

Mrtvý muž

Mrtvý muž (1995)

Jarmusch, styl, Depp, Pop, Henriksen, Nobody, Fuck me, fuck you, Neil Young, barva, kamera, humor, hlava v ohništi, D'you have a tobacco?, indiáni, prodavačka květin... vše scelené do jednoho trošku bizarního koktejlu, který si dávám často a nepřestává mi báječně chutnat. Filmová poezie s poezií ve filmu.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Srdeční záležitost. Uhrančující Nicole a charizmatický Ewan. Oba se pouštějí do spektakulární cirkusové lovestory, překypující barvami, ideály, vtipem a hlavně úžasnou muzikou. Baz Luhrmann vykreslil nádhernou kinematografickou šou, která se neomrzí. Nikdy. Come What May..

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Aronofského Opus Magnum.. Vyspělé dílo po obrazové stránce. Nezapomentulné po stránce emoční. Film, jenž utkví v hlavě skrze čistou depresi a syrovost, které se na diváka přelévají s takovou naléhavostí, že... nevím. Ten film se musí zažít.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Nolan rozehrál fascinující příběh okolo dvou charismatických mágů - kteří jsou ambiciozní, soupeří a neváhají pro svou pověst, slávu a nesmrtelnost obětovat cokoli. Skvěle civilně provedená výprava konce 19. století. Jackman a Bale ze sebe dostávají to nejlepší. Dokonalý Scénář, Dokonalá Režie, Dokonalý Trik. p.s. Skvělé cameo role Davida Bowieho a Micheala Cainea.. tleskám.

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Co dodat.. Connery + Ford + Spielberg = symbióza, která vytvořila dokonale fungující kulervoucí akční dobrodružství, které dokáže vyloudit přesně na oněch 120 minut délky přiblblý výtlem, který signalizuje, že lépe to prostě dopadnout nemohlo. Z filmu kypí čirá radost z filmařiny, která se nutně přenáší na diváka.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Tenhle film se nezdá.. U mne čistých pět. Kde začít.. (chtěl jsem začít něco ve smyslu vybroušeného drahokamu.., ale radši ne, i když to sedí.) V prvním (hlavním) plánu metafyzické psechydelické sci-fi s horrorovým nádechem. Ve druhém plánu kritika a zároveň výsměch životního stylu maloměstských aglomerací se zaprděností starých školních struktur. Ve třetím plánu pohled na obyčejnou rodinu, která se snaží v tomto "životním klišé" žít "opravdu svůj" život. Toto zkloubeno do napínavého celku, který Vás nenechá oddechnout a zároveň Vás nutí myslet a přemýšlet - jak v průběhu filmu, tak hodně dlouho po závěrečných titulcích.. Do toho skvělý "z toho kluka jednou něco bude" Jake Gyllenhaal, živelná Drew Barrymore (zároveň výkonná producentka.. tleskám, kdo by to do ní řek ?) a opravdu sympatický páreček Donnieho rodičů.

Potomci lidí

Potomci lidí (2006)

Neuvěřitelně atmosférická jízda blízkou budoucností. Depresívní utopie viděná naprosto uvěřitelnou optikou. Cuarón si dle mého natočil svůj film... kamera, zvuk, dynamika vyprávění, výprava... vše má tak nějak novátorský nezaměnitelný rukopis a nepochybuju o tom, že veškeré složky filmu byly laděny dle Mistrova dirigování. Bomba. Btw. Clive Owen je skvělý, Julianne Moore rozkošná a Michael Caine... je prostě jako vždy... Michael Caine. Není co dodat. 100%.

12 opic

12 opic (1995)

Bezchybná časoprostorová jízda, kterou jsem si užíval každou minutou víc a víc. Willis s Pittem jsou famózní. Gilliamovo vykreslení celého komplikovaného příběhu je originální ,zvláštním způsobem zběsilé a celkově triumfální. Tohle je moje osobní kultovní (ač to slovo nemám rád) záležitost.

Let číslo 93

Let číslo 93 (2006)

Neuvěřitelně sugestivní. Dlouhé pietní šokové ticho v sále po projekci. Síla. Nejvíc Greengrassový Greengrass.