Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Bruce Willis dal Johnu McClaneovi navždy statut uctívané legendy a světu jednoho z největších hrdinů v žánru "akční thriller". Alan Rickman dal Hansi Gruberovi eleganci, mrazivou chladnokrevnost a světu padoucha "par excellence" a dohromady s Johnem McTiernanem dali světu nejlepší akční thriller všech dob!

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

Dle mého názoru asi nejlepší filmová adaptace knihy v dějinách. Životní role Anthonyho Hopkinse a Jodie Foster, prostě radost sledovat jejich výměny a režie Jonathana Demmeho je naprosto dokonalá. Jeden z mála filmů, který mě nedokáže nikdy omrzet.

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

Stará dobrá detektivka se suše hláškujícím Willisem jako životem těžce zkoušeného soukromého očka Joe Hallenbecka, který zůstává jediným se smyslem pro spravedlnost ve světě zkorumpováných. Damon Waynas jako vyhaslá fotbalová star mu zdatně sekunduje a nezůstává vůbec ve stínu božského Bruce. Tony Scott natočil podle scénáře mistra oboru Shane Blacka svůj nejkultovnější film, učebnicí pro příchozí generace, jak se má kurva dělat akční buddy movie!

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Geniální Tarantinovo dílo si jednoznačně zaslouží plný počet hvězdiček. Vtipný a zábavný crossover po všech stránkách z řadou výborně zahraných postav, zejména musím pochválit Christopha Waltze a Brada Pitta. Po Pulp Fiction nejoriginálnější Tarantinův počin. Scénář a dialogy jsou prostě nádhera.