Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (8)

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Natočit druhé pokračování velmi dobrého původního filmu je velmi velmi obtížné, ale tady se to myslím povedlo téměř na 100%. Vetřelci jsou teď již v Cameronovském duchu více akční scifi než hororová zábava. V českém dabingu cinické hlášky typu "Co kdybychom si rozdělali ohníček a zazpívali pár písniček..." vyniknou ještě lépe. Škoda, že u nás zatím nikdy v TV ani v kinech nešla rozšířená verze, která sice snímek neposunuje do nové dimenze, ale zčásti upřesňuje nekteré prvky děje.

Hráči se smrtí

Hráči se smrtí (1990)

Perfektně natočený mysteriózní snímek o otázce posmrtného života. I po několikátém opakování a posledním ne zcela povedeném českém dabingu mám tento film velmi rád, hlavně díky prostředí ve kterém se odehrává současně s dobrou kamerou. Děj trošku kazí pár naivních prvků, ale to jsou jen malé vady. Jednoznačně i po 13 letech za 5*.

Zakázané ovoce

Zakázané ovoce (1998)

Moje osobní srdcovka. Soderbergova atmosféra, krása. K tomu kombinace pohodářů Clooneyho a Rhamese mi přišla perfektní i s dobrým českým dabingem, ve kterém se najdou sem tam i nějaké ty hlášky. "Spískali to" snad jenom "Kubánci".