Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (22)

plakát

Vidím tě (2019) 

Nejděsivější na tomhle filmu plném nelogických zvratů a rádoby wow dějových veletočů je obličej Helen Hunt.

plakát

The Mortuary Collection (2019) 

Tohle někomu vážně připadá zábavný, nápaditý, napínavý, děsivý nebo nechutný? Kolik lidem, co píšou tyhle hodnocení, je? Dvanáct? Jedna hvězda za explodující genitálie, víc si to fakt nezaslouží.

plakát

Melanie: Dar života a smrti (2016) 

Film přistupuje k zombie apokalypse zase z trošku nového úhlu. Začátek hodně sympatický, bohužel větší či menší nelogičnosti se postupně kupí, až nad tím při vší snaze nejdou zavřít oči a konec tomu taky zrovna nepomáhá. Ale jako jednohubka na deštivé víkendové odpoledne to jde shlédnout úplně bez problémů. Škoda, potenciál na něco většího tam byl.

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

Pár dobrejch fórků, ale ta nostalgická vlna, na kterou jsem měl asi naskočit, mě prostě nějak minula. Nejsilnějším momentem je aktualizovaný "choose life" monolog v hospodě, celkově film ale vyznívá do prázdna. Škoda, jako fanoušek původního Trainspottingu jsem doufal ve víc.

plakát

47 metrů (2017) 

Zdejší komentáře mě dost navnadily, ale byla to slabota. Kromě těch několika málo napínavých okamžiků film nabízí jen předvídatelný děj, hloupé dialogy a nelogické situace, které jsem sice u tohoto typu filmů vždy připraven odpouštět, ale nesmí jich být tak moc. Slabší 3*

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Kdyby mi tahle úchylárna nebyla doporučena, řídil bych se nejspíš zdejším výrazně převažujícím negativním hodnocením, vůbec bych se na ni nepodíval a to by byla velká chyba. Až na tu část se superhrdiny jsem se skvěle bavil. A vůbec se nedivím, že se ve filmu mihne tolik "hvězd" - při natáčení téhle zběsilosti se museli herci bavit ještě líp.

plakát

Oceán plastů (2009) (TV film) 

U dokumentů tohoto typu nemá smysl hodnotit formu - jde o standardní rozhovory s odborníky, záběry aktivistů plujících na voru z PET lahví přes pacifik, prázdné řeči plastové lobby a smutné pohledy na zmrzačená zvířata. Co tedy obsah? Wow, plasty jsou špatné, to je mi ale překvapení... a co dál? Je to film, který upozorňuje na závažný problém, bohužel ale opravdu "pouze" upozorňuje a nenabízí žádnou alternativu nebo řešení. Některé informace, které se dozvíme, jsou opravdu poměrně šokující. Jestli ale žijete alespoň trochu ekologicky rozumně, nenajdete v něm nic, co by vás přinutilo k nějaké životní změně nebo vás nějak hlouběji zasáhlo. Když se teď od počítače rozhlédnu kolem sebe, většina věcí, které vidím, je buď z plastů vyrobená nebo byly stoprocentně použity při jejich výrobě, balení nebo přepravě. Co můžu dělat víc, než třídit odpad a používat co nejmíň výrobků na jedno použití? To jsem se nedozvěděl.

plakát

The Tunnel (2011) 

Podle skutečné události, obsahuje nefalšované záběry z policejních kamer, někteří svědci odmítli mluvit na kameru, blablabla. Jak už tu někdo psal, to, že si Tunnel hraje na dokument, je fakt přehnané a musím říct, že mě to celkem otravovalo. Na druhou stranu veškerý děj od prvního útoku je perfektně klaustrofobický a držel mě v napětí celou dobu. Takže i když všichni vědí, o čem to bude a jak to plus-mínus-mrtvola skončí, jako napínavá jednohubka to rozhodně neurazí.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Po shlédnutí všech čtyř zatím odvysílaných sérií asi nejlepší současný sitcom. S přibývajícími díly neupadá tak jako většina ostatních do nudného patlání se ve vzájemných vstazích hlavních postav, ale drží si svůj vysoký standard. Samozřejmě - je to sitcom, narazíte v něm na obvyklé neduhy tohoto žánru, ale ve své škatulce patří k těm nej.