Reklama

Reklama

Melanie: Dar života a smrti

  • Česko Nejnadanější dívka (festivalový název) (více)
Trailer 1

Film se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je lidstvo téměř vyhubeno kvůli parazitické houbě, která se přenáší lidskými tekutinami. Infikovaní lidé se rychle mění v bezduché zombie, kterým se říká „hladoví“. Jedinou nadějí lidstva je malá skupina hybridních dětí druhé generace, které také patří k hladovým, ale mají schopnost myslet a učit se. Děti jsou vězněny na vojenské základně pod vedením seržanta Parkse a chodí zde i do školy, kde s nimi experimentuje doktorka Caldwellová. Hlavní učitelkou je Helen Justineauová, která zodpovídá za vzdělání dětí. Mezi dětmi vyniká nadaná dívka Melanie, která si k Helen vytvoří silné citové pouto. Když základnu přepadnou „hladoví“, Melanie uteče a spolu s ní i Helen, Caldwellová a dva přeživší vojáci, Gallagher a Dillon. Melanie má celou dobu náhubek, aby ostatní nepokousala či nesežrala. Dillon je při dalším útoku hladových zombie zabit. Skupina dojde pěšky do Londýna, kde potkává zástupy hladových. Ti je ale necítí, protože se členové skupiny namazali blokovacím gelem. Na noc se uzavřou v opuštěné laboratoři. Caldwellová prozrazuje, že hladové děti druhé generace byly objeveny jako novorozeňata poté, co zabily své matky… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tohle není konec ... jen už to není váš svět. Nejvíc si tento film užijí ti, kdo: 1. Nečetli obsah...ten je jeden velký spoiler-ideální je nevědět vůbec nic. 2. Ti, kdo nečetli obsah a neznají videohru, ani seriál Last of Us. 3. Ti, kdo nečetli obsah a hodně se jim líbil seriál Last of Us. Melanie působí jako jeho velmi slušná odbočka, možná i prequel. Do světa LoU zapadá skvěle. Vizuál je v pohodě, atmosféra hlavně díky zvuku parádní. Škoda té stopáže, na druhou stranu vysloveně hluchá místa Melanie nemá. Pravda pár hloupých míst (které ale nejspíš v knize nevyčnívají) by se našlo, ale i tak se mi tento příběh včetně zpracování líbí. Mám za to, že hodně pomohla nulová očekávání, resp. že jsem na začátku věděl jen to, že jde o horor. Zombie filmy mě moc neberou, ale tento má mnoho kvalit převyšujících žánr. Zdaleka to není jen o pobíhání a vybíjení nemrtvánků. 90% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá myšlienka, ktorá by chcela rozviesť svoj svet ešte aspoň v jednej časti, ale k nej nikdy nedošlo. Videné v čase vydania na trh. Dnes by to svojou pomalosťou asi už moc neobstálo, ale zasa na druhú stranu, malo to aspoň slušné obsadenie, takže pokus o niečo viac bol zjavný. V súčasnosti je tu jeden amatérsky brak so zombie tématikou za druhým a 99% z nich sú fakt že sračky od amatérskych tvorcov, ktoré som kedysi vedel sem tam stiahnuť a pozrieť aspoň s pomocou pretáčania, ale dnes mi to už nestojí za námahu a márnenie svojho drahocenného času, ktorý radšej venujem buď niečomu novému a poriadnemu, alebo radšej overenej starej klasike, ktorú som nejaký čas nevidel. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Napínavý sci-fi příběh z nedaleké budoucnosti, kdy lidstvo postupně ovládne houba. Hned jsem si vzpomněl na Skleník B.Aldisse...Příběhově samozřejmě nic zcela nového, ale já mám tahle minimalistická postapo rád. Film samozřejmě není jen o hladových (jakási varianta na zombie). Jak už to u podobných snímků bývá, autoři se zaměřili především na zbytky lidstva, které se nějak pokoušejí přežít. Vyhlídky však mají nevalné. Jistě, speciální program počítá s výrobou vakcíny, otázkou je, zda není pozdě... Skvělá Glen Closeová předvedla jednu ze svých drsných rolí... Působivá hudba, některé záběry jsou velmi poetické (na příklad požár...). Spíše pro menšinové publikum. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zas po dlhsej dobe zombie film, ktory na tuto temu nazera z vedeckej stranky. Takze sledujeme zakladnu na ktorej sa deju pokusy so zombie/clovek hybridmi. Ale netrva to dlho a vsetko sa poserie a zachrani sa len mala skupinka, ktory zvysok filmu nudne bludi po okoli az dôjdeme k ironickemu ale zabavnemu zaveru. Postavy su dostatocne zaujimave a aj celkom hviezdne obsadene. Glenn Close by som v tomto zanri nikdy necakal. Akcie nie je vela, ale ked na nu dôjde tak je tiez kvalitna. Dockame sa par originalnych napadov ohladom zombie, ktore ale pre divakov serialu Z Nation az tak velmi originalne nie su. Najväcsi problem je, ze po naslapanom uvode tempo prilis zvolni a az do zaveru sa nic poriadne nedeje. Ako 40 minutova epizoda serialu Z Nation by to bola pecka. Ako 110 minutovy film to je prilis rozvlacne. Vysledok je sice trochu netradicny ale bohuzial priemerny zombie film. 6/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|78%| Zombie je filmová tématika, kterou mám rád. Ale pozor, ne pokaždé mi to ve filmovém zpracování sedne. Třeba seriál Z NATION mi moc nesedl (viděl jsem prvních 5 dílů 1.série). The Walking Dead je pro mě srdcovkou, i když už tam v současných sériích o zombíky ani tak nejde. No nic, nyní k tomuto dílku. Na The Girl with All the Gifts jsem se podle traileru docela těšil. Nevěděl jsem tedy, jakým směrem se to bude ubírat, tak jsem až tak velké očekávání neměl. Jenomže od začátku mě to vtáhlo do děje a po celý čas filmu jsem se bavil. Má to samozřejmě i trochu slabší chvíle, tempo je opravdu pozvolné. Chtělo by to doladit scénář, klidně i přidat nějakých 20 minut stopáže navíc, více to zdramatizovat, zdrsnět, ale to bych asi možná chtěl mnoho. Lépe to dopadnout asi ani nemohlo. Je to trochu netypický zombie film. Hlavní hrdinka je malá dívenka, která je částečně nakažená zombie virem. Najde se tu mnoho zajímavých scén. Scény, kdy má dívka opravdu nezadržitelný hlad (chut´ po živém masu) nebo stojící, (téměř nehnuté mrtváky). I hudba mi přišla do tak tíživé atmosféry dobře zvolená. Herci jsou dobře zvolení. Malá dívenka to sehrála výborně, stejně jako Gemma Arterton. Konec filmu může na diváka působit jakkoliv - mě to špatné nepřišlo. Takže docela spokojenost. Na tohle se můžu ještě těšit, až si to pustím vícekrát. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (1)

  • Doktorka Caldwell (Glenn Close) ve filmu říká, že proměnu lidí v zombie má na svědomí houba Ophiocordyceps Unilateralis. Tato houba skutečně existuje a přezdívá se jí „zombie houba“. Avšak nenapadá člověka, nýbrž blanokřídlý hmyz. Především pak mravence rodu Camponotus. (efenberger)

Reklama

Reklama