Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam (Caitlin Custer), mladá žena hledající práci, si všimne nabídky v místním pohřebním ústavu. Kontaktuje tedy jeho správce s příznačným jménem pana Montgomeryho Darka (Clancy Brown) a stává se jeho novou asistentkou. Při společné prohlídce márnicí vypráví pan Dark několik děsivých příběhů z temné historie města Raven's End a těch, kteří v něm zemřeli. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (92)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Starý šéf márnice hľadá asistentku. Prihlási sa mu pekná mladá blondínečka a začnú si rozprávať strašidelné príbehy. Prvý o zlodejke v kúpeľni a príšere toho ešte veľa neponúkol, no za taký krátky čas ani nemal kedy, takže logicky ani nemal čo pokaziť. Ostatné sú parádne. Druhý je o chalanovi, ktorý podcenil sex bez ochrany, tretí o smrteľne chorej žene, ktorá je na obtiaž a treba sa jej zbaviť, posledný o akčnom fighte medzi pestúnkou a psychopatickým vrahom detí. Je to celé nakrútené v takom stareckom štýle, ktorý evokuje staré dobré Poviedky zo záhrobia. Jednotlivé segmenty sú zábavné, atmosféra podarená, nájde sa aj zopár prekvapení, jednoducho veľmi príjemne strávené necelé dve hodinky a možno jedna z najlepších antológií za posledné roky. Tak prečo by som mal šetriť na hodnotení? ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hororová antologie s podmanivou výpravou! Clancy Brown si střihl velmi charismatického vypravěče ze staré školy, který jako by z oka vypadl Angusu Scrimmovi ze série Phantasm. Líbila se mi ta sebeuvědomělost, kdy postavy rámcového příběhu průběžně komentují vyprávěné historky a vypichují nedostatky a pochybnosti, které by mohly napadnout i diváka. Zároveň potěší, že všechny povídky jsou různými detaily provázané, ale hlavně že jsou všechny konzistentní a stejnou měrou zajímavé. Jen ten rámcový příběh je na konci už poněkud přitažený za vlasy a finální zvrat tam tlačí až moc na sílu, nejde ale o nic, co by podkopalo celkově pozitivní dojem z celého snímku, který je velmi solidním povídkovým hororem. ()

Reklama

Sayge 

všechny recenze uživatele

Za mě asi nejlepší, minimálně jedna z nejlepších horrorových antologií, jaké máme zatím dostupné skladem. Postavy jsou velmi zajímavé, obzvláště Mr. creepy vypravěč. Jednotlivé příběhy mají dosti znepokojivou atmosféru a skvělé nápady, včetně malých ponaučení, jako bonus. Celá antologie je zabalená do skvělého a za mě nečekaného plot twistu který vyvrcholí na konci jako taková třešnička na dortu. Trochu mi to připomíná Scary Stories to Tell in the Dark, kdyby se vydali cestou antologického retro stylu. Jednotlivé příběhy trochu postrádaly napětí a příběh, ale od toho máme spoustu jiných hororů, pokud jste tu kvůli brutálním, znepokojivým a nechutným scénkám, tak bych rozhodně zklamání neočekával. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nepočítám-li nedávno zhlédnutý Necronomicon, moc hororových či mysterozních antologií jsem v poslední době neviděl a po The Mortuary Collection mám chuť oprášit dávno viděné či objevit něco nového. Krátké a skvěle vypointované příběhy prostě mají své kouzlo a v této "kolekci z márnice" se všechno povedlo prakticky na jedničku. Od skvělé volby vypravěče v podobě Clancy Browna, přes gotickou atmosféru jeho sídla až po výše zmíněné pointy, které jsou-li povedené, dokážou i jinak fádnější filmovou povídku pozvednout do jiných pater kvality. Pestrá paleta témat od Cthulhu páně Lovecrafta, syrovějšího Schwarzeneggerova Juniora, blízká setkání s ataxií či chůva k pohledání a všudypřítomný černý humor. Celou dobu jsem čekal, odkud na mě vyskočí Strážce krypty se svým ďábelským smíchem. Velmi příjemné hororové pokoukání. Pět černých rakví v krematoriu se otřásá... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pro mě možná nejlepší povídková žánrovka, jakou jsem kdy viděl. Příběhy jsou seřazené od nejkratšího po nejdelší a všechny mají něco do sebe. Vedle dostatku krve a dalších chuťovek upoutá stylizace, která si ničím nezadá s Burtonem a pozitivem je i všudypřítomný humorný nádech. Herecky překvapivě na vysoké úrovni a Clancy coby vedoucí pohřebního ústavu byl famózní. Spindell svoje kraťasy přetavil do parádního celku a nezbývá než se těšit na to, s čím přijde příště. Pokud se to ponese ve stejném duchu, budu spokojen. 90% ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama