Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Doufám, že mě do konce mýho života napadne něco vtipnýho a originálního, co k Pulp Fiction napsat. Nicméně ta šance rok od roku klesá. Oblíbený film.

Uprchlík

Uprchlík (1993)

Jednoznačně nejlepší "devadesátkovej" triller a dost možná nejlepší triller všech dob. Harrison Ford a Tommy Lee Jones ve svých životních výkonech, každý na jedné straně barikády. Neskutečně paranoidní a vystupňovaná atmosféra s perfektním přízrakem bezrukého zabijáka. Miluju to. Oblíbený film.

Zjizvená tvář

Zjizvená tvář (1983)

Nejlepší gangsterka všech dob. Tři hodiny trvající jízda, plná akce, extravagance, stylu, vtipu a koksu. Say Hello to My Little Friend! Oblíbený film.

Mariachi

Mariachi (1992)

Moje nejoblíbenější Rodriguezovka. Neúprosně minimalistická záležitost, s atmosférou sušší než prašná cesta, hutnější než dehet. Oblíbený film.

Gauneři

Gauneři (1992)

První Tarantinův celovečerák a pro mě absolutní kult. Tahle gangsterka jasně dokazuje, že dobrý film nedělají rozlehlé lokace, hollywoodský pozlátko, speciální efekty ani jiný hovadiny. Jde o scénář, obsazení a REŽII. Všechny 3 tyhle aspekty se tady prolínají, jako pšouky chlupatých řidičů náklaďáků. Každá scéna je v podstatě dokonalá, ale kdybych měl přece jenom něco vyzdvihnout, byl by to taneček Michaela Madsena ze doprovodu K-Billyho a jeho super parády 70´ let, uříznutého ucha a kanystru benzínu. Za to bych mu dal oskara. Oblíbený film.

Demolition Man

Demolition Man (1993)

Krásný film s excelujícím Stalonem a krysími hamburgery. Je to naprostá klasika svýho žánru, na kterou se vždycky rád podívám. Nechybí tomu vůbec nic. Nechutná představa budoucnosti, Stalone, který kašle na slavné 3 mušličky místo sexu alá helma na hlavě upřednostňuje šoustání/mambu/šuky-šuky. Další důležitou věcí je hezká holka a somozřejmě překrásně kryplící Wesley Snipes...Kombinace toho všeho dělá z demolujícího muže velkou parádu. Oblíbený film.