Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (13)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Obchod a dílna, ve které jsou mučeni Marsellus (Ving Rhames) a Butch (Bruce Willis), se jmenuje “Mason a Dixon”. Astronom Charles Mason a topograf Jeremiah Dixon v letech 1763 až 1767 vyměřili hranici mezi čtyřmi státy koloniální Ameriky (Pensylvánie, Maryland, Delaware a Západní Virginie), aby urovnali jejich hraniční spor. Od 19. století linie Mason-Dixon symbolicky představovala hranici mezi svobodnými severními a otrokářskými jižními státy.

Občanský průkaz

Občanský průkaz (2010)

Natáčecích dnů bylo celkem 35. Natáčení probíhalo od 30. dubna 2009 do 17. srpna 2010.

Povídky z New Yorku

Povídky z New Yorku (1989)

Za svou roli v tomto filmu byla Julie Kavner oceněna cenou na American Comedy Awards 1990.

Na nože!

Na nože! (2010) (pořad)

Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004.

Ano, šéfe!

Ano, šéfe! (2009) (pořad)

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se opakovaně vyznával k obdivu k šéfkuchaři původního formátu pořadu Gordonu Ramsaymu. Pohlreich dokonce Ramsayho prováděl při jeho první návštěvě Prahy.

Vynález

Vynález (2004)

Film byl z velké části natáčen přímo v domě režiséra Snanea Carrutha.

Vynález

Vynález (2004)

Snahe Carruth, který je rovněž autorem scénáře, se při jeho tvorbě maximálně soustředil na reálné vyznění dialogů, protože mu vadí, jak umělé rozhovory ve většině filmů jsou.

Vynález

Vynález (2004)

Režisér Shane Carruth se snažil ztvárnit zvuk ve filmu co nejreálněji. Například k vytvoření "hučení" stroje času tak použil auto a mechanickou brusku.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Jedna z teorií o obsahu kufříku předpokládá, že se v něm nacházela duše Marselluse Wallace (Ving Rhames), kterou zaprodal ďáblu. To by vysvětlovalo vyzařující světlo a zámek s kombinací 666. K doložení této teorie se údajně stačí podívat, že Marsellus má na krku náplast - podle mytologie možné místo k vyjmutí duše z těla. Jiné teorie hovoří zase o zlatých cihličkách, kterým by napovídala záře ze závěru filmu. Další tvrdí, že se v něm nacházely diamanty, které byly ukradeny a nikdy nenalezeny v předchozím Tarantinově filmu Gauneři (1992). Možná v něm byl svatý grál nebo soška Oscara. Tvůrci nikdy neřekli, co je obsahem kufru. Tarantino prohlásil, že to ani nikdy neprozradí, protože takto si každý může obsah kufru domyslet podle sebe.

Reklama