Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Zatímco předchozí pořad (Ano, šéfe) se našemu kuchařskému fenoménovi velmi povedl, tak v sérii Na nože už jde z velké části o líbivost a komerčnost na úkor kvality, proto je koncepčně pojatý jako pořady typu Superstar apod. kvůli vyššímu počtu diváků, avšak díky tomu výrazně nižší kvalitě pořadu. Hodnocení kuchařů není velmi často objektivní a paní porotkyně, narozdíl od svých kolegů profesionálů, vůbec neví, která bije a je snad největším průšvihem celého pořadu. Také poměr vaření-hodnocení-sdělování pocitů není dobrý, protože vaření by délkou trvání mělo být na výrazném prvním místě. Ale to už je problém většiny pořadů koncipovaných tímto způsobem, že jde spíše od pocity a hodnocení a ne o předvedení umění soutěžících. Kvalitě a reputaci pořadu také nepřidalo, že soutěžící Iveta Fabešová, předvádějící po (zaslouženém) vstupu do první desítky veliké kuchařské průšvihy kvůli neznalostem a nezkušenostem, byla v pořadu ponechávána o několik kol déle, než-li tomu evidentně mělo být (že by dobré konexe?) a na úkor ní byli vyhazováni kuchaři nepoměrně zdatnější s o několik tříd kvalitnějšími výtvory. O to hůře, že slečna Iveta zcela ztrácela soudnost při svém sebehodnocení, z čehož byl patrný negativní vliv jejího současného partnera - herce (a tzv. zpěváka) Budaře taktéž s nulovou soudností. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ano, šéfe! bylo rozhodně zábavnější i zajímavější, přece jenom nahlídnout do kuchyní různých restaurací po celé republice byl hodně dobrej nápad. Hlavně to ukázalo, že ne vždycky to tam mají v pořádku. Tady jde o soutěž typu Hell´s Kitchen, kde se snaží soutěžící (kuchaři i amatéři) dojít až do konce. A jak se ukazuje, není to zase taková hračka (např. připravit za půl hodiny jídlo z vajíčka se ukázalo jako nelehkej úkol). Spousta lidí tady nadává, že se tam na začátku krájí cibule a mrkev a že to není adekvátní měřítko kuchařskýho umu. Naopak. Umět rychle a dobře nakrájet zeleninu, to není jen tak. Taky se to vyučuje na všech kuchařských školách. ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si jen tak z nudy pustil celou sérii pořadu "Na nože!" znovu na Streamu, abychom mohl konečně uzavřít i svůj komentář (všechno předchozí jsem raději smazal, protože to bylo fakt dlouhý a komu by se to chtělo číst! :D). Celá tahle kuchařská show měla své chybky a mouchy (často spíš masařky), ale jako celek ve většině případů fungovala, ať už to bylo chtěně (zajímavé úkoly), nechtěně (neschopnost kuchařů nakrájet cibuli, něco uvařit, něco vykostit, rozpoznat suroviny podle chuti), díky přítomnosti amatérů (fandil jsem Ivětě, nó), neschopné porotě (Eva "papoušek" Filipová) nebo vtipnosti soutěžících (Jirkovo "zmrdi" mě dostalo do kolen). Pár slov také k vítězi - Robertovi jsem nefandil, ale zasloužil si to rozhodně víc než "Já, kuchař první" Jarda! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Abych hned z kraje přiznal barvu - Pohlreich mě nikdy nebavil, už v Ano, šéfe (kteréhožto jsem díky tomuhle faktu viděl pouze pár dílů) a tenhle pořad není výjimkou. Nejsem fanoušek vařících pořadů (Kluci v Akci, Prima Vařečka, Babicovy Dobroty, etc.) a nejsem ani fanoušek vykrádání cizích konceptů bez inovací (Hell's Kitchen). Nemá tedy smysl v hodnocení chodit výš než na dvě hvězdy, protože tato kritéria Na Nože nesplňují. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

To co ze začátku vypadlo jako hodně levná a párková trapárna kopírující Top Schef a Heels Kitchen se nakonec vyvinulo v poměrně charismatickou reality show. A ta maloprodukčnost už k tomu najednou docela sedí... Akorád Primo - chtělo by to více Polhreicha, ten chlap je děsnej tahak pro diváky. A těch peněz bych se taky příště nebál. Ve velkém by to byla parádní - viz. Top Shef / Master Chef. Ahoj, já jsem majoránka ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)
  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)

Reklama

Reklama