Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené seriály (9)

Firefly

Firefly (2002)

Sci-fi spojené s westernem. Nezní to moc lákavě, ale zdání klame. Výborný seriál, který má bohužel jen 14 dílů. Úžasná atmosféra, nezapomenutlné hlášky (River opravující Bibli, protože není správně) a scény (Mal nahý v poušti). Zkrátka každý díl je skvost.

Přátelé

Přátelé (1994)

O tomhle seriálu už bylo napsáno snad všechno. Tak se jen přidám k všeobecnému nadšení. První čtyři série jsou dokonalé. Ostatní už sice trochu slabší, ale co, stále to bude TEN seriál, ke kterému se budou všechny ostatní přirovnávat. Friends forever.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Kultovní seriál, který si toto označení opravdu zaslouží. Ani jeden díl není průměrný. Obsazení je naprosto vynikajicí. Není možné vybrat si jednoho oblíbence: Neodolatelně nechutnej a věrně zamilovanej Dave, nesnesitelně tupý maaagooor hologram Rimmer, Kryton a jeho hlavy a tříselná přípojka, dokonale šik Kocour, Holy s krizí identity a klesajícím IQ a jediná žena s velkým Ž Kris Kochanská. A robíci!

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Monty Pythoni jsou jako zjevení, nejvtipnější nekorektní humor ze všech těch britských (a nejen jich) komiků. Jakýkoli náhodně vybraný skeč je klenot, který mi vždycky zvedne náladu. A ten nejlepší? Samozřejmě Ministerstvo švihlé chůze. Nebo možná Vtip zabiják, nebo Mrtvý papoušek nebo Závod degenerované bridské aristokracie nebo ... tak by se dalo pokračovat hodiny...

Suzumija Haruhi no júucu

Suzumija Haruhi no júucu (2006)

To byla jízda. Bláznivě zamíchané díly se k hyperaktivní Haruhi výborně hodí. Každá z pětice hlavních postav je tak dobrá, že si jen ztěží vyberete oblíbence. K dokonalosti chybí jen kousek. Občas jsou Kjonovi komentáře jen rádoby vtipně cynické, jindy se Koizumi až moc usmívá nebo Mikuri moc často brečí. Ale to jsou jen drobné vady na kráse. Škoda, že Haruhi po prvním resp. druhém dílu přestala střídat účesy a barevné stuhy do vlasů.

Black Books

Black Books (2000)

Jak já chápala Bernarda, když nechtěl prodat knížku jen tak kdekomu...výborný seriál, ale ústřední tři postavy jsou dost nevyvážené. Bernard je dokonalý, o tom žádná. A Manny úžasně oddaný exot. Jen Fran mě místy štvala. Ale to prostě k Black Books patří.

Pán času

Pán času (2005)

Doktro Who je přestně ten typ seriálu, co mám ráda. Britský humor, epizodický děj, který je ale kompletně propojený, postavy, které jsou uvěřitelné (žádné modelky a žádné nepraktické boty na jehlovém podpatku). Občas je to dojemné, občas praštěné, občas vtipné a vždy zajímavé. Každý doktor má své atributy, společnice a neopakovatelný styl. A já je miluju všechny!

Dr. Horrible's Sing-Along Blog

Dr. Horrible's Sing-Along Blog (2008)

Nedřív jsem šokovaně koukala na Barneyho Stinsona bez obleku, pak na Mala Reynoldse bez Serenity a Howarda Wolowitze bez roláku. Ale po pár minutách se to změnilo na dokonalou zábavu a všechny minulé role byly zapomenuty. Zpívající Neil Patrick Harris byl neodolatelný a Nathan Fillion se svým mega sebevědomým a "kladivem". Výborná záležitost.