Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Sbal prachy a vypadni

Sbal prachy a vypadni (1998)

Ritchie je pro mě frajer, přesně takový zpracování se mi libí. Hafo postav, hodně příběhů, jeden konec plus afro Roryho Breakera. Jednoduchej koncept, kterej ale sakra funguje. Výbornej Statham, kterej pro mě nikdy nebude akčnim drsňákem, ale jen klidným frajerem z Ritchiovek. Já Angličany můžu a nic na tom nemění fakt, že člověk musí film vidět víckrát, aby vůbec postřehnul, že se tam mluví anglicky.

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Vezmem stejnej koncept jako u Lock, Stock, přidáme pár Rusáků, čtyřprstýho závisláka na hazardu, prostředí boxerskejch zápasů, židovský obchodníky, kemp plnej cikánů, kterejm nerozumíte jediný slovo, nabušenýho Vinnie Jonese, nejubožejší černošský zloděje na světě a máme podklad pro film. Zdá se vám to moc překombinovaný?...Ono to je, ale nebrání to tomu, abyste si užili skvělou jízdu, kterou si budete chtít zopakovat.

Gauneři

Gauneři (1992)

Po zhlédnutí Pulp Fiction jsem byl zvědavej, co tenhle magor z videopůjčovny ještě umí. Reservoir Dogs neřadim o moc níž než právě Pulp Fiction. Krásně ukázáno, že se dá vystačit s jednou garáží, párem skvělejch hlášek, neuveřitelně vtipnejma jménama a diskuzí o nich a je z toho vynikající film, kterej zaujme svojí syrovostí. Všichni herci výborní, ale nejde nevyzdvihnout dvojku Madsen, Buscemi. A chválit u Tarantina hudbu ani nemá smysl.

Země nikoho

Země nikoho (2001)

Země nikoho je nesmírně zajímavej snímek, kde se brilantně střídaj prvky komedie a tragickýho dramatu. Výborně je zachycená absurdnost války, kdy nikdo neví, proč se tam vlastně řežou. Hyenismus médií je smutně pravdivej. OSN jako bezbranná organizace, která skomíra na vlastnim byrokratickym aparátu a v důsledku je platná jak hadovi boty...to jsou hlavní důvody, proč jde pro mě osobně o nejlepší film zobrazující válku. Není nutný, aby ve válečnym filmu byly zobrazený půl hodinový scény, kde zemřou stovky lidí, aby si člověk dokázal představit její nesmyslnost. Po poslední scéně si zkuste odpovědět na otázku: Kdo začal tu válku? Na odpovědi ale stejně vůbec nesejde...

Málem hrdinové

Málem hrdinové (1998)

Tyhle dva klauny jsem poprvý viděl, když mi bylo asi deset let. Po deseti letech jsem na film znova narazil a byla to ještě větší zábava než dřív. Takže buď je to opravdu hodně dobrá podívaná, nebo se můj intelektuální vývoj někde zaseknul. Každopádně jsem se královsky pobavil.

Pink Floyd: The Wall

Pink Floyd: The Wall (1982)

Dá se to shrnout stručně. Geniální. Famózní zpracování skvělý muziky do hodiny a půl dlouhýho videoklipu. Hudba Floydů už v začátcích byla úplně něco novýho, co se do tý doby objevovalo jen velmi zřídka a jen málo lidí dokázalo tak bravůrně vtělit emoce do hudby. Barrettův odchod na tom nic nezměnil a The Wall je minimálně na stejný úrovni jako právem opěvovaný The Dark Side of the Moon. Jo, kdyby se tohle promítalo na škole místo hodin hudebky...

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

McClane plazící se šachtou posílá Fritze, Karla, Hanse, Krugera a další k šípku...Není vo čem. Nejlepší akční film, kterej kdy spatřil světlo světa a vytvořil kultovního ranaře. Jednička se od dalších pokračování liší především atmosférou, která je dosti vyšperkovaná a bombová. A přestože jsou všechny díly perfektní, tak první se stejně drží vysoko na ostatníma. Za zmínku stojí i dosti podařenej českej dabing, jednoznačně +.