Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dobrodružný

Recenze (74)

plakát

Ricky Gervais: Humanity (2018) (pořad) 

Ricky pořád umí a tentokrát si bere na paškál nejvíce twitterovou komunitu a její obyčejňáky. Opět je to neskutečná prdel a vtipu s hodinama kytary jsem se nasmál asi nejvíce ze všech jeho vystoupení.

plakát

Břídilové (2016) 

Ty ostrovy jsou prostě tak nějak svoje. Obklopený ničím jiným než mořem 2 stopy hlubokým si vypěstovaly svůj humor, který si pořád držej. I když jsou to takoví buráci, kteří se už nikdy v životě nebudou snažit, protože jednou byli částí či vládnoucí silou impéria, tak pohled na ně zvenku je komickej. Být to však každodenní realita už může být občas trochu moc. Film sám o sobě je esencí výše zmíněnýho a působí jako nenásilný a low-costový road trip s poselstvím, že kdo nikdy neztratil svetr, jako by nežil.

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

To se takhle jedni Brummies rozhodli že si už nenechají srát na hlavu od přisluhovačů milovaného krále. Pro mě nejlepší seriálovej počin posledních let, kde můžeme sledovat, jak se z partičký řízků s žiletkama stává mafiánská famílie s Donem Corleonem v čele. Absolutně podmanivý prostředí, který odráží situaci v poválečný Anglii, kde to tehdá fakt nebyl ráj na zemi. Nejvetším trumfem je v tomhle případě však scénář, kdy dialogy i jednání postav jsou naprosto logický vzhledem k jejich osobnostem a postojům a příběh dává smysl. Pravda, v třetí sérii už je to s touhle složkou trochu slabší, ale chybka se i v životě občas vloudí. Celkově by se superlativů našlo hafo, ať už jde o kulisy, jazyk nebo super účesy, přesto však herecký obsazení v čele Murphym hraje prim a když se přidá toulavej žiďák Hardy - dokonalá scéna v posledním dílu druhý série, tak se odehrává takovej koncert, kterej by snad musel bejt vidět i přes pořezaný a zakrvácený oči. Jsem zvědavej, kam až lze v expanzi zajít a jak bude celej děj vyvíjet, když už známe, jak má skončit, zatím je to však bezpochyby na plnou palbu. Dodatek: pokud by měl někdo výhrady k birminghamskýmu akcentu, tak doporučuju si pustit nějaký video s Ozzy Osbournem pro inspiraci

plakát

Vyšehrad (2016) (seriál) 

It´s funny because it´s true.

plakát

Anthropoid (2016) 

Pomalej rozjezd, vcelku nijakej atentát, ale řežba v kostele je parádní. Celou dobu mi chyběla atmosféra protektorátu, ale ve druhý půlce, kdy se rozjede vyšetřování a nastoupí gestapáci, tak z toho až mrazí, tudíž vcelku se jedná o zajímavý a ne špatný zpracování historický události, který v Češích vzbudí (nebo by aspoň mohlo) trochu národní hrdosti. Souhrn: film fajn, ale chraň bůh, aby to dnešní junáci brali jako lekci dějepisu.

plakát

Fallout: Nuka Break (2011) (seriál) 

...war, war never changes. Krásná nostalgie na fallouty aneb sakra, už mi líže trenky.

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Dost dobrý! Ale pořád nevím, jestli až tak moc úžasný, každopádně Gacha a jeho synek jsou dobrý šoumeni.

plakát

Fotbalová vášeň (2014) 

Bejt poslední scéna na dětským hřišti jen o půl sekundy delší, tak by to bylo na jasnej odpadovitej odpad protáhnutej všema možnejma kanálama. Jedna hvězda je tak spíš z milosti kvůli hercům, kteří odvedli svoji práci poměrně dobře, i když se vkrádá otázka, proč do toho sakra někdo šel, když všem muselo bejt jasný, že půjde čistě o propagandistickej film, ve kterým se vůbec nic nestane kromě oslavy dokonalosti Blattera a poddaných.

plakát

Acid House (1998) 

Přes silnou nevyrovnanost povídek z toho plyne pár ponaučení do života: Bůh je pěkně vostrej, lidi jsou zvrácení, za sračky v životě si můžete sami a drogy jsou špatné, áno