Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (5)

Černobyl

Černobyl (2019) (seriál)

Nejčastěji objevující se zbraní byla kulovnice Mosin-Nagant M91/30. Tato kulovnice byla v různých variantách ve standardní výbavě Sovětského svazu po celou dobu jeho existence. Dále v seriálu pak můžeme vidět kulovnici AK-74 nebo pistoli Makarov PM.

1917

1917 (2019)

Zbraně, které se ve filmu objevily, jsou například revolver Webley Mk. VI, kulovnice Lee-Enfield No.1 Mk. III, Mauser Gewehr 1898, lehký kulomet Lewis nebo signální pistole Webley & Scott No. 1 Mk. III. Německé letadlo Albatros D.III mělo ve standardní výbavě kulomet Maxim lMG 08/15, ten ale ve filmu není vidět.

1917

1917 (2019)

Písnička, kterou zpívá voják v lese, je "I Am a Poor Wayfaring Stranger", nebo zkráceně "Poor Wayfaring Stranger" od neznámého autora. Nejstarší zmínka o této písničce pochází z roku 1858.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Ve scéně okolo druhé hodiny a třinácté minuty se snaží voják přilepit „ponožkovou minu“ na kolo tanku. Po střihu jde až nápadně vidět, že vojáka nahradili figurínou, která udělá nepřirozený pohyb a vybuchne. Navíc má tmavší uniformu.

Černobyl - The Happiness of All Mankind

Černobyl - The Happiness of All Mankind (2019) (epizoda)

Vojáci, odklízející trosky reaktoru ze střechy elektrárny, jsou instruováni, že nesmí na tomto místě pobýt déle než 90 vteřin. Scéna je točena bez střihu a od opuštění úkrytu až do zaznění „zvonu“ opravdu trvá 90 vteřin.

Reklama